Újratervezés, horoszkóppal! 31.


2020. május 22. 11:59 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 8 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

Mindegyik bolygó a maga nemében különleges, a most következő azonban kilóg a sorból. Már csak azért is, mert ő az egyetlen akinek segítségével - a kereteiden belül - megváltoztathatod az életedet...
 

A Merkúr - Asztropatika.hu
 

Születésed pillanatában amikor az első levegővétellel magadba szívtad a születésed helyét érő energiákat, pecsét került a SORSODRA. Az életed keretére, annak céljára és nem utolsó sorban azokra a képességekre is, amelyekkel a "küldetésedet" teljesíteni fogod. Egyetlen dologban kaptál szabad kezet: a Merkúrod által jelzett GONDOLKODÁSODBAN. Ne becsüld alá, mert az életedben ez az egyetlen dolog, aminek segítségével a kereteiden belül mozoghatsz. A tét nem kicsi! Való igaz, hogy nem vagyunk egyenlőek. Hiszen vannak akik a születésükkel nagyobb kereteket kaptak, míg mások igazságtalannak tűnő kisebbeket (ennek okairól ebben a kiadványban olvashattál). Bármekkorát is kaptunk, a saját kereteinken belül mindannyiunkra ÓRIÁSI lehetőségek várnak. S hogy ezek közül mit ragadunk meg, az egyedül a gondolkodásunktól függ.

 

Emlékszel még a legokosabb bolygónkra a Holdra? Tudod, ő az aki az életünkről MINDENT TUD. Tudja mi vár ránk, így azt is, hogy milyen lehetőségek közül válogathatunk. Ezek figyelembevételével fogalmazza meg bennünk a céljainkat. Egy kevésbé képzett, - gondolkodni nem szerető Merkúr csupán álomként görgeti ezeket a célokat, mert nem meri elhinni, hogy azok elérésére bárminemű esélyünk lehetne. Egy szó mint száz: a születési horoszkópodban lévő Merkúrnak kiemelkedő szerepe van. Feladata, hogy az általa megszerzett tudás segítségével a többi bolygót - különösen a Marsodat és a Vénuszodat - motiválja. Minél inkább válik okossá és gondolkodóvá, annál nagyobb vágyakat fog ébreszteni a Vénuszodban, illetve bátorságot a Marsodban.

 

Kérlek vedd elő a füzetedet és keresd meg benne azt a házat, amelyikben a Merkúrod áll! A MIT kérdés alá a következő kulcsszavakat írd:

 

gondolkodsz, beszélsz, tanulsz, közlekedsz, reprodukálsz, taktikázol, kíváncsiskodsz, újat mutatsz

 

Lássuk a Merkúrod által jelezett eseményeket! Nos, a ház amelyikben a Merkúrod áll olyan életterületeket jelöl, ahol mindig kész vagy tanulni. Már tudod, hogy a tanulás egyet jelent a Marsod és a Vénuszod motiválásával. Az érintett területeken borítékolhatóan több célodat is elfogod érni.

 

Tudtad, hogy az információkért (a tapasztalatért) a Merkúr által jelzett életterületeken fizetünk a legtöbbet? Mivel itt rendelkezünk a legtöbb tudással, ezért az itt szerzett tapasztalatainkból akár aranyat is csinálhatnánk. Egy biztos: ahogy egykor mi, úgy mások is szívesen fizetnének nekünk az itt szerzett tudásunkért és tapasztalatainkért.

Csak úgy érdekességként: ügyfélszolgálatos munkakörbe olyanokat lenne ajánlatos alkalmazni, akiknek Merkúrja a 12. házban áll. Náluk jobban ugyanis senki sem tudja kezelni (vagy épp kidumálni) a problémákat. Mindezek alapján pénzügyi tanácsokat egy 2. vagy 8. házban, - ingatlan vagy lakberendezési tanácsokat egy 4. házban, - gyermeknevelési tanácsokat egy 5. házban, - egészségügyi tanácsokat egy 6. házban, - jogi tanácsokat egy 7. vagy 9. házban álló, - karrier vagy életvezetési tanácsokat egy 10. házban álló Merkúrtól érdemes elfogadni. Ne érts félre! Nem azt állítom, hogy a Merkúrod más területeken nem okos - hiszen a műveltsége egyedül tőled függ. Viszont azt bátran merem állítani, hogy "gyárilag" azon a területen a legokosabb, ahol a képletedben áll. Itt ugyanis "magától" képes tanulni, mert egyszerűen érdekli őt az adott terület.

 

Végezetül egy megjegyzés a gondolkodásról!

Bizonyára hallottad már - az amúgy Bob Proctortól származó megállapítást, miszerint:

"Az embereknek csak 2%-a gondolkodik, 3%-a hiszi magáról azt, hogy gondolkodik, és 95% bármit megtenne, csak ne kelljen gondolkodnia."

A Merkúrt ismerve ezzel nem feltétlenül kell egyetértenünk. Ugyanis mindegyik Merkúr gondolkodik. Csak az okosabb előre, a többi utólag...

 

 

A folytatásban jön a Vénusz!
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »