Újratervezés, horoszkóppal! 31.


2020. május 22. 11:59 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 8 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

A teljes sorozat:

1. Hasznos dolgok  2. Valakitől örökölted...  3. 3 másodperc  4. Az első harapás a tied!  5. Úgy gondolták jó lesz neked...  6. Kérj és megadatik  7. Király vagy  8. Muszáj munka  9. Annak játssz, aki szeret  10. Soha ne mondj ki olyat  11. Az életed kapaszkodói  12. Halmazon belül  13. Mással messzebb  14. Dühből sose kívánj  15. Hol? Hogyan? Mit?  16. KOS  17. BIKA  18. IKREK  19. RÁK  20. OROSZLÁN  21. SZŰZ  22. MÉRLEG  23. SKORPIÓ  24. NYILAS  25. BAK  26. VÍZÖNTŐ  27. HALAK  28. A leghasznosabb jó tanács  29. A Nap  30. A Hold  31. A Merkúr  32. A Vénusz  33. A Mars  34. A Jupiter  35. A Szaturnusz  36. Az Uránusz  37. A Neptunusz  38. A Plútó  39. A Chiron  40. Névtáblák az ajtón    

 

Mindegyik bolygó a maga nemében különleges, a most következő azonban kilóg a sorból. Már csak azért is, mert ő az egyetlen akinek segítségével - a kereteiden belül - megváltoztathatod az életedet...
 

A Merkúr - Asztropatika.hu
 

Születésed pillanatában amikor az első levegővétellel magadba szívtad a születésed helyét érő energiákat, pecsét került a SORSODRA. Az életed keretére, annak céljára és nem utolsó sorban azokra a képességekre is, amelyekkel a "küldetésedet" teljesíteni fogod. Egyetlen dologban kaptál szabad kezet: a Merkúrod által jelzett GONDOLKODÁSODBAN. Ne becsüld alá, mert az életedben ez az egyetlen dolog, aminek segítségével a kereteiden belül mozoghatsz. A tét nem kicsi! Való igaz, hogy nem vagyunk egyenlőek. Hiszen vannak akik a születésükkel nagyobb kereteket kaptak, míg mások igazságtalannak tűnő kisebbeket (ennek okairól ebben a kiadványban olvashattál). Bármekkorát is kaptunk, a saját kereteinken belül mindannyiunkra ÓRIÁSI lehetőségek várnak. S hogy ezek közül mit ragadunk meg, az egyedül a gondolkodásunktól függ.

 

Emlékszel még a legokosabb bolygónkra a Holdra? Tudod, ő az aki az életünkről MINDENT TUD. Tudja mi vár ránk, így azt is, hogy milyen lehetőségek közül válogathatunk. Ezek figyelembevételével fogalmazza meg bennünk a céljainkat. Egy kevésbé képzett, - gondolkodni nem szerető Merkúr csupán álomként görgeti ezeket a célokat, mert nem meri elhinni, hogy azok elérésére bárminemű esélyünk lehetne. Egy szó mint száz: a születési horoszkópodban lévő Merkúrnak kiemelkedő szerepe van. Feladata, hogy az általa megszerzett tudás segítségével a többi bolygót - különösen a Marsodat és a Vénuszodat - motiválja. Minél inkább válik okossá és gondolkodóvá, annál nagyobb vágyakat fog ébreszteni a Vénuszodban, illetve bátorságot a Marsodban.

 

Kérlek vedd elő a füzetedet és keresd meg benne azt a házat, amelyikben a Merkúrod áll! A MIT kérdés alá a következő kulcsszavakat írd:

 

gondolkodsz, beszélsz, tanulsz, közlekedsz, reprodukálsz, taktikázol, kíváncsiskodsz, újat mutatsz

 

Lássuk a Merkúrod által jelezett eseményeket! Nos, a ház amelyikben a Merkúrod áll olyan életterületeket jelöl, ahol mindig kész vagy tanulni. Már tudod, hogy a tanulás egyet jelent a Marsod és a Vénuszod motiválásával. Az érintett területeken borítékolhatóan több célodat is elfogod érni.

 

Tudtad, hogy az információkért (a tapasztalatért) a Merkúr által jelzett életterületeken fizetünk a legtöbbet? Mivel itt rendelkezünk a legtöbb tudással, ezért az itt szerzett tapasztalatainkból akár aranyat is csinálhatnánk. Egy biztos: ahogy egykor mi, úgy mások is szívesen fizetnének nekünk az itt szerzett tudásunkért és tapasztalatainkért.

Csak úgy érdekességként: ügyfélszolgálatos munkakörbe olyanokat lenne ajánlatos alkalmazni, akiknek Merkúrja a 12. házban áll. Náluk jobban ugyanis senki sem tudja kezelni (vagy épp kidumálni) a problémákat. Mindezek alapján pénzügyi tanácsokat egy 2. vagy 8. házban, - ingatlan vagy lakberendezési tanácsokat egy 4. házban, - gyermeknevelési tanácsokat egy 5. házban, - egészségügyi tanácsokat egy 6. házban, - jogi tanácsokat egy 7. vagy 9. házban álló, - karrier vagy életvezetési tanácsokat egy 10. házban álló Merkúrtól érdemes elfogadni. Ne érts félre! Nem azt állítom, hogy a Merkúrod más területeken nem okos - hiszen a műveltsége egyedül tőled függ. Viszont azt bátran merem állítani, hogy "gyárilag" azon a területen a legokosabb, ahol a képletedben áll. Itt ugyanis "magától" képes tanulni, mert egyszerűen érdekli őt az adott terület.

 

Végezetül egy megjegyzés a gondolkodásról!

Bizonyára hallottad már - az amúgy Bob Proctortól származó megállapítást, miszerint:

"Az embereknek csak 2%-a gondolkodik, 3%-a hiszi magáról azt, hogy gondolkodik, és 95% bármit megtenne, csak ne kelljen gondolkodnia."

A Merkúrt ismerve ezzel nem feltétlenül kell egyetértenünk. Ugyanis mindegyik Merkúr gondolkodik. Csak az okosabb előre, a többi utólag...

 

 

A folytatásban jön a Vénusz!
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »