Újratervezés, horoszkóppal! 32.


2020. május 26. 06:24 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 4 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

A teljes sorozat:

1. Hasznos dolgok  2. Valakitől örökölted...  3. 3 másodperc  4. Az első harapás a tied!  5. Úgy gondolták jó lesz neked...  6. Kérj és megadatik  7. Király vagy  8. Muszáj munka  9. Annak játssz, aki szeret  10. Soha ne mondj ki olyat  11. Az életed kapaszkodói  12. Halmazon belül  13. Mással messzebb  14. Dühből sose kívánj  15. Hol? Hogyan? Mit?  16. KOS  17. BIKA  18. IKREK  19. RÁK  20. OROSZLÁN  21. SZŰZ  22. MÉRLEG  23. SKORPIÓ  24. NYILAS  25. BAK  26. VÍZÖNTŐ  27. HALAK  28. A leghasznosabb jó tanács  29. A Nap  30. A Hold  31. A Merkúr  32. A Vénusz  33. A Mars  34. A Jupiter  35. A Szaturnusz  36. Az Uránusz  37. A Neptunusz  38. A Plútó  39. A Chiron  40. Névtáblák az ajtón    

 

A hagyományos Asztrológia szerint a születési horoszkóp legfontosabb bolygója: az Aszcendens jegyének uralkodója, más nevén: a születési uralkodó. Való igaz, hogy fontos a szerepe (erre és a jegyek uralkodóira egy későbbi leckében még visszatérünk) - azonban van nála egy "befolyásosabb" bolygó is, mégpedig a ...
 

A Vénusz - Asztropatika.hu

 

A horoszkópod legerősebb bolygója, aki egy személyben testesíti meg benned rejlő angyalt és az ördögöt. Nem a fizikai értelemben vett ereje, sokkal inkább a kíméletet nem ismerő akarata miatt erős. Tudtad, hogy bizonyos helyeket (főleg a Dél-Amerikai országokban) a mai napig bezárják az ablakokat, amikor meglátják a hajnali vagy az esti égbolton feltűnni? Nehogy az ártónak hitt fénye bejusson a házba. Egyébként érdekes, hogy az Asztrológiai könyvekben az "ördögi" oldaláról kevés szó esik. Ha már itt tartunk.. Mitől ördögi?

 

Ahogy arról korábban már többször is szó esett: nem véletlenül vagyunk ott ahol, és tesszük azt amit. Ha minderre vonatkozóan csupán egyetlen bolygóból lehetne következtetéseket levonnunk, akkor az a VÉNUSZ lenne. Ugyanis már önmagában megmutatja, hogy miért vagyunk itt, - hogy mi az, ami az életünk során - a bölcsőtől a sírig hajt bennünket. Egyszerűbben fogalmazva: azért vagyunk itt, hogy a VÉNUSZUNK által jelzett vágyainkat megéljük. És azért "ördögi", mert bizonyos helyzetekben bármit - szó szerint bármit képes megtenni, hogy a vágyainkat megéljük. Ha misztikusabban akarnánk fogalmazni,  akár azt is mondhatnák, hogy a Nap jele által szimbolizált gépezetben a VÉNUSZUNK határozza meg a helyzetünket. Ő dönti el, hogy milyen lesz a "fogaskerekünk", ahogy azt is, hogy milyen irányba forog.

 

Bocsánat ezért a kis misztikus kitérőért és azért hogy a témába most nem megyünk mélyebben bele. A lényeg: a képleted legerősebb bolygója. A jegyhelyzete pontosan meghatározza az életed irányát. Csak két apró segítség, hogy a többit az eddig tanultak alapján a fantáziáddal ki tudd következtetni. A Kos jegyében lévő Vénusz azért van itt, hogy valamiben győztes legyen. A Bika jegyében lévő Vénusz azért van itt, hogy pénzt halmozzon fel. Mindez annyit jelent, hogy a Kos Vénuszt a GYŐZELEM motiválja, míg a Bika Vénuszt a PÉNZ. Vagyis minden apró döntésüket és tettüket - a háttérben ezek a dolgok motiválják. Ahogy a többi jegy esetében is a saját motiváló dolgaik. S hogy mennyire erős? Gondolj csak a szerelemre, amit a vágy miatt szintén hozzá társítunk. Amikor szerelmes voltál, a VÉNUSZOD vajon megfogadta mások tanácsait? Hallgattál a szüleidre vagy bárkire, hogy ne őt válaszd? Ugye, hogy nem. További példaként megemlíthetjük akár a bűnözőket is! A börtönben lévők 99%-a is neki köszönheti, hogy oda jutottak. Azért, mert képtelenek voltak elnyomni magukban a "bármit képes megtenni" oldalát. (Amúgy kellő műveltséggel és önfegyelemmel kordában lehet tartani. Bár így sem mindig könnyű. De hát ezt már úgy is tudod...)

 

Kérlek vedd elő a füzetedet és keresd meg benne azt a házat, amelyikben a Vénuszod áll! A MIT kérdés alá a következő kulcsszavakat írd:

vonzódsz, vágyakozol, igényelsz, követelsz, ismerkedsz, szerepelsz, tolerálsz, szeretsz, megveszed, költekezel, csalódsz

 

Ha esetleg megijesztettelek volna, kérlek ne haragudj! Hogy egy kicsit enyhítsem az ijedséget... a Vénusz elsőként mindig az angyali arcát mutatja meg. Mivel kellően toleráns, többszörösen kell csalódnia ahhoz, hogy az "ördögi" énje felszínre törjön.

Ami az életeseményeket illeti, maradjunk a vágy erejénél! A ház amelyikben áll olyan életterületeket jelöl, ahol csak idő kérdése, hogy mikor éled meg a házhoz köthető vágyaidat. S hogy mekkorák lesznek ezek, az kizárólag a műveltségedtől függ. Minél okosabb vagy, annál nagyobb dolgok után fogsz vágyakozni, s egy részüket el is érni.

 

Még valami! A VÉNUSZ személyekhez kötödő bolygó. Azaz ha valakinek sikerült előcsalogatni belőle az "ördögöt", az nem azt jelenti, hogy attól kezdve már mindenkinek az "ördög" arcát mutatja. Minden új embernek megadja az esélyt. S mindaddig amíg tudnak vele bánni, vagy úgy érzi, hogy a másik hozzásegítheti őt a vágyaihoz, addig az angyali arcát mutatja. Egyébként az angyali arcánál nincs jobb a világon, ahogy rosszabb sem az ördöginél.

 

Ráadásként:
Tudtad, hogy a VÉNUSZODAT a saját nemed vetélytársnak tekinti? A ház amelyikben áll, olyan életterületeket is jelöl, ahol az életed során a legtöbb problémát a saját nemed fogja okozni, - nem ritkán akár a vér szerinti családtagok. Természetesen ennek ellenkezője is igaz, mármint az általa érintett életterületen a legtöbb segítséget az ellentétes nemtől fogod kapni.

 

A folytatásban jöjjön az a bolygó, amelynek kegyeiért még a Vénusz is küzd!

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »