Újratervezés, horoszkóppal! 30.


2020. május 18. 10:54 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 7 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

A teljes sorozat:

1. Hasznos dolgok  2. Valakitől örökölted...  3. 3 másodperc  4. Az első harapás a tied!  5. Úgy gondolták jó lesz neked...  6. Kérj és megadatik  7. Király vagy  8. Muszáj munka  9. Annak játssz, aki szeret  10. Soha ne mondj ki olyat  11. Az életed kapaszkodói  12. Halmazon belül  13. Mással messzebb  14. Dühből sose kívánj  15. Hol? Hogyan? Mit?  16. KOS  17. BIKA  18. IKREK  19. RÁK  20. OROSZLÁN  21. SZŰZ  22. MÉRLEG  23. SKORPIÓ  24. NYILAS  25. BAK  26. VÍZÖNTŐ  27. HALAK  28. A leghasznosabb jó tanács  29. A Nap  30. A Hold  31. A Merkúr  32. A Vénusz  33. A Mars  34. A Jupiter  35. A Szaturnusz  36. Az Uránusz  37. A Neptunusz  38. A Plútó  39. A Chiron  40. Névtáblák az ajtón    

 

Most már tudod, hogy a születési horoszkópodban a Nap: a büszkeséged forrását jelzi. Oké, a folytatásban jöjjön a legokosabb bolygónk, a ...

A Hold - Asztropatika.hu


"Most akkor a Merkúr vagy a Hold az okosabb?" 
A választ a Hófehérke meséjéből jól ismert tükör adja meg: "Okos vagy, okos vagy Merkúr, de a Hold okosabb nálad..." 
Máris érteni fogod, hogy miért!

A gondolkodásunkat 2 bolygó határozza meg: a Hold és a Merkúr. A Merkúr egy reproduktív bolygó, azaz csak azt tudja visszaadni, amit megtanítasz vele. Ezzel szemben a Hold, az ösztönös megérzéseidre hallgatva - amit nevezhetünk a józan paraszti eszednek, de akár a tudatalattidnak is - kitalálja a megoldásokat. Vagyis amíg a Merkúr csak visszaadja amit korábban tanult, addig a Hold kitalálja.

Biztos találkoztál már olyan emberekkel, akiknek ugyan nem sok iskolai végzettségük volt, mégis a józan paraszti eszükkel, lepipálták a többdiplomás "okostojásokat". Az esetükben bátran gondolhatsz egy erős helyzetben lévő Holdra, mármint a horoszkópjukban.

 

Miután a ki az okosabb dolog eldőlt, kérlek vedd elő a füzetedet és keresd meg benne azt a házat, amelyikben a Holdad áll! A MIT kérdés alá a következő kulcsszavakat írd:

 

ráérzel, kitalálsz, megváltoztatsz, megnyilvánulsz, kötődsz, gondoskodsz, emlékezel, tanácsolsz, törekszel

 

Ami a Holdhoz köthető konkrét életeseményeket illeti... - több is van! Felvezetésként kezdjük a könnyebbekkel! Az életed során a Hold által érintett területen fog a gondoskodásod a leginkább megmutatkozni. Fogalmazzunk úgy, hogy a gondoskodásra szánt energiáid felét, erre a területre összpontosítod. A maradékon a többi életterületed osztozik. Például egy 12. házban lévő Hold esetén, (a legrosszabb esetben) a problémáidon fogsz rugózni... ja bocsánat: azokat fogod gondozni. 
Amennyiben a Hold által érintett házad személyhez is köthető (1-es ház: te magad és az egyik nagyszülőd, 3-as ház: testvéred, 4-es ház apukád, 5-ös ház gyermekeid és a szerelmed, 6-os ház após-anyós, 7-es ház házastársad vagy nagyszüleid, 9-es ház sógorod, 11-es ház nem vérszerinti gyermeked illetve a barátaid, 12-es ház após-anyós) úgy a gondoskodásod az ő irányukban is megmutatkozhat! 

Ahogy említettem a Hold nagyon okos, ahogy te is azokon az életterületeken ahol a képletedben a Hold áll! Több ok miatt is. Egyrészt az életed során itt szerzed a legtöbb tapasztalatot, másrészt itt működnek a legjobban a megérzéseid. A Hold által jelzett életterületeiden KÖTELEZŐ lenne hallgatnod az első megérzésedre. Bárhol is álljon a képletedben, a házhoz köthető életterületeiden akkor érnéd el a legtöbb eredményt, ha az ösztönös megérzéseidre hallgatnál. Mégpedig az elsőre!

Egy ötlet: ha úgy érzed, hogy van benned egy könyv, azaz szívesen írnál egy könyvet. Ebben az esetben érdemes lenne arról a területről írnod, ahol a képletedben a Holdad áll. Tudod?! Ezen a területen vagy a legokosabb... és itt is tudnál másoknak remek ötleteket és megoldásokat adni. Például: ha az 5. házban áll, akkor a gyermeknevelésről, vagy akár a szerelemről. Ha a 2. házban áll, akkor a pénzről... és így tovább.

A könnyebbek után jöjjön a nehezebb! A születési horoszkópodban a Hold olyan életterületeket jelöl, ahol az életed során GARANTÁLT a változás. Azaz viselkedhetsz bárhogy, lehetsz akármilyen tudatos vagy bölcs... egyszer eljön az idő (a többség esetében úgy 28-29 éves kor körül) amikor a döntésed eredményeként megváltoztatod az adott területen az addigi életedet. Felvetődhet benned a kérdés: "ez mitől lenne olyan nehéz?" Például az olyan életterületektől, ahol senki sem szeretné ha bekövetkezne egy változás. Ilyen például a 7. ház. Te mit mondanál egy olyan embernek, akinek a Holdja a 7. házban áll, és most hétvégén kötne házasságot? Jól sejted! A legjobb amit tehetsz, hogy sok boldogságot kívánva neki, nem mondasz semmit... a Holdja által jelezett garantált válásáról. 
Nyilván ahogy mindennek, úgy ennek is van egy másik oldala. Mégpedig az, amikor valaki egy 7. házban lévő Holddal még 50 évesen sem házasodott meg. Na ő lesz az, aki mindenki meglepetésére - amikor már mindenki elkönyvelte, hogy ő sosem fog megházasodni, 50 éves kora felett megházasodik. 7. ház ide vagy oda - a Hold által jelzett változást senki sem kerüli el.

 

"Az életünk során egy vagy több változást okoz?"

Egyet biztosan, a többi már a szabad akaratodtól függ. Viszont van egy lényeges dolog: az egy sima, egy fordított elve! Vagyis ha jóból történt a változás a rosszba, akkor a következő változás ismét jó lesz, az azt követő pedig megint rossz. Ugyan ez érvényes fordítva is! Ha a kezdeti rosszból történt a jóba a változás, akkor a soron következő változás rosszat fog hozni. Erre érdemes nagyon odafigyelned - különösen akkor, ha a jóból változtatnál...

 

Végezetül egy kis érdekesség!

A Holdadhoz köthető életterületeid emlékei maradnak meg benned a legmélyebben. Az életed végén ezekről úgy fogsz majd mesélni, mintha tegnap történtek volna...

 

A folytatásban jön a másik okos, a Merkúr!
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »