Kukába velük!


2014. február 6. 12:35 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 24 db

A MIÉRT és a HOGYAN - az életed két legfontosabb szava. Ahhoz, hogy igazán nagy eredményeket érj el, bizony MIÉRTEKRE van szükséged. MIÉRTEK nélkül ugyanis nincs HOGYAN. Lássuk, hogyan szerezhetsz könnyedén MIÉRTEKET…

Vannak jegyek - főleg a vizesek - akik ezt ösztönösen tudják. Ha nincs MIÉRTJÜK csinálnak maguknak. Egy-két dolgot lerombolnak, s máris kellően erős MIÉRTHEZ jutottak, amivel aztán nagy eséllyel elérik a céljukat. Ismerős, igaz?

Nos,
ahhoz hogy a céljaidhoz MIÉRTEKET szerezz nem feltétlenül kell rombolnod. Van annál egy egyszerűbb és ugyanolyan hatékony módszer is: a KUKA-technika.

Lássuk!

Kérlek, vegyél elő egy üres papírlapot. Az elfektetett lapot oszd fel 3 egyenlő részre:


 

kuka-technika


Az első oszlopba írd le a jelenlegi életed. Milyen a párkapcsolatod, mennyire vagy egészséges, mennyi pénzed van. Vagyis mindazt ami fontos neked.

A második oszlopba írd le, hogy milyen szeretnél lenni, - mit szeretnél elérni.

Megvan?

Oké!

Ha voltál már személyiségfejlesztő tréningeken (amúgy érdemes elmenned ilyenekre, mert sokat lehet tanulni belőlük), akkor tudod, hogy most jön az a rész amikor megkérnek arra, hogy a jelenlegi állapotodból kiindulva lépésenként írd le, hogyan érheted el azt, amilyen lenni szeretnél.

Mi most nem ezt tesszük!

A harmadik oszlopba azokat a dolgokat írd be amit kidobsz, amiktől megszabadulsz annak érdekében, hogy a 2. oszlopba írt céljaidat elérd.

Régóta egyedül élsz és szeretnél egy párkapcsolatot? Valószínűleg hibásak a párkapcsolatról alkotott elveid - KUKÁBA velük! Úgy gondolod, hogy nem lehet itt vagy ott ismerkedni? KUKÁBA ezekkel a gondolatokkal! És dobd a KUKÁBA a félelmeidet is.

Szeretnél 5 kilót leadni? Döntsd el mi az amiről a célod érdekében lemondasz: például csokiról, pizzáról? Mindaddig amíg a célod nem éred el: KUKÁBA velük!


Vagyis ahhoz, hogy bármi is változzon körülötted - helyet kell csinálnod az újnak. Azaz a régi megszokott, látszolag biztonságot adó kényelmedből (elvek, pizza stb.) kell valamit feladnod.

Csak így juthatsz MIÉRTEKHEZ, a sokkal nagyobb céljaidhoz pedig HOGYANOKHOZ. Úgyhogy ne habozz:

..elő a KUKÁT!

 

 

ui:

Ha érdekel egy zseniális "kukázó" módszer, akkor kattints ide!

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »


Szabadon elérhető bejegyzések: