Piszkos víz a vödörben


2016. augusztus 17. 08:30 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 22 db

Vannak időszakok amikor döntéskényszer előtt állunk! Ilyenkor nem tudjuk melyik ujjunkat harapjuk meg, hogy ne fájjon - csak azt, ha nem választunk, rosszabb lesz. Kevesen ismerik ennek okát, a megoldást pedig még kevesebben…

Az ilyen helyzetekhez még a Szaturnusz sem kell. Éppen elég, ha az égbolton kettő vagy több bolygó egymással fényszögbe kerül. Vagyis ezeket a döntéskényszert kiváltó időszakokat - amelyek éppúgy tarthatnak napokig, mint akár hónapokig is! - a tranzit bolygók fényszögei okozzák. Mielőtt ezeket a fényszögeket a havi efemeridából vagy a horoszkópkészítő programodból kinéznéd - NE TEDD! Egyrészt azért ne, mert nem mindegyik fényszög hatását érzed meg, másfelől azért ne - mert mindegyikre ugyanaz lesz a megoldás! 

Mielőtt erre rátérnénk, egy picit még maradjunk a fényszögeknél. (Ne ijedj meg, nem untatlak felesleges szakszavakkal, csak a lényegről lesz szó!) A tranzit bolygók fényszögei - noha annyi félét olvashatsz róluk - valójában DÖNTÉSKÉNYSZERÍTŐK. Amikor az égbolton olyan bolygók kerülnek egymással fényszögkapcsolatba, amelyekre érzékeny vagy, akkor az adott élethelyzetedben megpróbálnak DÖNTÉST kicsikarni belőled. Igazából ez egy teszt. Ha úgy tetszik a fényszögek házi vizsgája. Többek között ezért sem tudod, hogy az adott helyzetben éppen melyik ujjad harapd meg… 

Ebben a témában - a döntések és fényszögek kapcsolatában - úgy tudom nem készült még tudományos vizsgálat, ugyanakkor majdnem biztos vagyok abban, hogy a legtöbb hibás döntésünket ilyenkor hozzuk. 

Mi a megoldás?

Ilyen helyzetekben gondolj a piszkos vízre és a vödörre! Azaz bármennyire is nehéz megállnod: ne csinálj semmit, ne dönts sehogy! Hagyd, hogy a SORS egy kicsit magával ragadjon. A fényszögek hatásainak elmúltával úgy is letisztul benned minden, ahogy a piszkos víz a vödörben…
 

Tehát a lényeg:
ha legközelebb ilyen helyzetben találod magad, ne harapd meg egyik ujjad sem! Várd meg amíg az idő(ura) helyreteszi benned a dolgokat.

Meddig érdemes várni?

Ha tartósan érzed a döntéskényszert, és hogy további erőt szerezz a kitartáshoz - érdemes rápillantanod az efemeridára! Ebben az esetben szinte biztosra vehető, hogy egy lassú mozgású bolygó fényszöge okozza a nehézséget. Ahogy az is, hogy 5 fokos orbiszon kívűl, ez a kényszerítő hatás megszűnik. (Például kvadrát fényszög esetén: 95°-on túl, vagy 85° alatt.)

Egy szó mint száz: 
amikor úgy érzed hogy muszáj döntened, és azt is, hogy jól nem dönthetsz - akkor NE DÖNTS sehogy! Hagyd, hogy a piszkos víz leülepedjen a vödörben… :)


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »


Szabadon elérhető bejegyzések: