Választási főpróba


2024. május 13. 15:10 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 64 db

MEGVAN A VÉGEREDMÉNY! Lássuk, hogyan szavaztunk annál a Holdállásnál (Rák), ami majd június 9-én az európai parlamenti választások idején is lesz! Készülj, mert vannak meglepetések…

Először is köszönöm szépen mindazoknak, akik szavaztak. Akik egyszer, akik többszőr, és aki több mint 200-szor. (Ilyen is volt, majd látni fogod!) 

Tudom, most arra gondolsz, hogy akkor mennyire lehet releváns ez az egész, ha valaki ennyi szavazatot leadott. A helyzet az, hogy ez a szomorú valóság. Ne legyünk naivak. Nem sok választás zajlik tisztán. Ezzel a főpróbával pedig igyekeztem a lehető legvalósághűbb helyzetet teremteni, egyrészt az azonos Holdállással, másrészt a “csalási” lehetőséggel. Azt hiszem ennél valóságosabbra nem is sikerülhetett volna.

Ismered az Asztrológia talán legfontosabb törvényét: ami nagyban, az kicsiben. Lényegében az történt itt kicsiben, ami nagyban szokott. Sajnos nincs ebben semmi meglepő. A végeredményben viszont már annál inkább vannak meglepő dolgok. Lássuk!
 

2086 szavazat érkezet, amelyből 590 megkérdőjelezhető. (Ezekről bővebben később!)
 

A VÉGEREDMÉNY:

1. FIDESZ-KDNP 921 szavazat (44,2 %)
2. TISZA PÁRT 648 szavazat (31,1 %)
3. MI HAZÁNK 185 szavazat (8,9 %)
4. DK-MSZP-PÁRBESZÉD 145 szavazat (7 %)

5. MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT 73 szavazat (3,5 %)
6. MOMENTUM 40 szavazat (1,9 %)
7. MINDENKI MAGYARORSZÁGA NÉPPÁRT 27 szavazat (1,3%)
8. JOBBIK-KONZERVATÍVOK 17 szavazat (0,8 %)
9. MEGOLDÁS MOZGALOM 15 szavazat (0,7 %)
10. MÁSODIK REFORMKOR 9 szavazat (0,4 %)
11. LMP 6 szavazat (0,3 %)

(A végeredményt a Google oldalán: itt találod! Az oldalra lépve, kattints a Lásd a korábbi válaszokat linkre!)

Az első két helyezett szerintem senkinek sem okozott meglepetést. Bár az arányok, illetve a kettejük közötti különbség júniusban biztosan változni fog. Ennek oka, az Ikrek jegyébe lépő Jupiter lesz, aki várhatóan módosítani fog a különbségen.

Az igazi meglepetés a 3. és a 4. helyezetteknél látható! Minden jel arra utal, hogy a közvéleménykutatók a MI HAZÁNKAT alámérik, míg a DK-MSZP-PÁRBESZÉD szövetséget felül. Bár mindkét párt esetében voltak gyanús szavazatok (összesen: 20 db), ezek érdemben nem befolyásolták a végeredményt. Ha már a gyanús szavazatoknál tartunk…

A szavazásról időbélyegzővel ellátott táblázatot készített a Google. Vagyis másodpercre pontosan lehet látni a leadott szavazatokat. A rövid idő alatt zsinórban 5, vagy annál több szavazatott tekintettem gyanúsnak, vagy legalábbis megkérdőjelezhetőnek. Ilyen szavazatból 590 volt. 

Pártok szerint: 

FIDESZ-KDMP esetében: 488 db
TISZA PÁRT esetében: 82 db
MI HAZÁNK
esetében: 15 db
DK-MSZP-PÁRBESZÉD
esetében: 5 db

A szavazásról készült teljes táblázatot: itt tudod letölteni (Excel)
(A táblázatban pirossal vannak jelölve a megkérdőjelezhető szavazatok! Érdekességként: a több, mint 200 baráttal rendelkező hajnal 4 óra 55 perckor ébredt, és 6 óra 19-ig az összes barátja helyett leszavazott!)

Persze levonhatnánk a gyanús szavazatokat, és újra oszthatnánk a százalékokat, de ezzel semmivel sem járnánk közelebb a valósághoz. Úgyhogy inkább vegyük úgy, hogy a sokszor szavazók a barátaik helyett is szavaztak. 
 

Amire a Rák Hold rávilágított: 

- A kétosztatú magyar politikának: VÉGE!

- Három részből áll a magyar politika: két nagyból (FIDESZ, TISZA), és a többiekből. 

- A FIDESZT és a DK-t valószínűleg túlmérik. A MI HAZÁNKAT viszont alá, aminek eredményeként okozhatnak meglepetést. Június 9-én úgy is minden kiderül! 

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »