Terápia Oroszlánoknak


2014. április 25. 16:14 | Szerző: Dr. Kovács Imola | Hozzászólás: 2 db

Az Oroszlán szülött legtöbbször kimagasló vitalitással rendelkezik, ha a Hold és a Nap között harmonikus fényszög is van, ragyogó egészséggel lehet megáldva...

Sokszor érzi úgy, hogy erőt kell demonstrálnia és sebezhetetlennek mutatnia magát, elrejtve a gyengeségeit, kétségeit és félelmeit. .Éreznie kell, hogy ő a “főnök”, az ő kezében van az irányítás. Sokáig képes szó nélkül elviselni rengeteg nyomást, stresszt. A felgyülemlett, kezeletlen stresszre gyakori mellkasi nyomás, szívtájéki szúró érzés és gerincproblémák figyelmeztethetik. Egója könnyen sérül, lelki egyensúlyához, nagy szüksége van a külvilág elismerésére, szeretetére. A vélt vagy valós mellőzöttségre, megaláztatásra kifejezetten érzékeny. Nehezen viseli az egészségügyi rendszerben a kiszolgáltatottságot, a tisztelet hiányát.

Egyik legérzékenyebb szerve: a szíve. A magas vérnyomás, koszorúér betegség a leggyakrabban előforduló panaszai. Mivel élvezi az élet napos oldalát, jó minőségű ételeket, italokat, egy idő után súlyproblémákkal küzdhet. Hajlamos a magas koleszterinszintre, táplálkozására oda kell figyelnie, hogy szívét egészségesen tudja tartani. A másik gyenge pontja a gerince, rendszeres tornával érdemes a gerinc melletti izmait megerősítenie.

Mindig a legjobb szakembert, specialistát akarja, hajlandó nagyobb összegeket fizetni a legjobb egészségügyi kezelésekért. Szívesen választ híres, elismert, népszerű orvosokat és terápiákat. Kevésbé hajlik az alternatív vagy kísérleti módszerek kipróbálására. Sokkal jobban elfogadja a terápiát, ha úgy érzi, hogy az ő választása volt. Szereti a kényelmet és a kényeztetést. Ha kórházba kell feküdnie, leginkább egy hotelszerű, luxus magánklinikát tud elképzelni, persze ha ezt anyagi helyzete lehetővé teszi.

Bach virág eszenciák közül a Szőlő, „a tekintély virága” segíthet vezetői képességei egészséges kifejezésében.

Terápiák: allopátia (hagyományos orvoslás), fényterápia, művészetterápia, kreatív önkifejezést segítő terápiák, pszichodráma, Gestalt terápia, csontkovács, játék, tánc, sport.

Dr. Kovács Imola

 


Ha tetszett a bejegyzés, az Asztropatika Facebook oldalán kattints a TETSZIK gombra és oszd meg az ismerőseiddel!
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »