Céltervezés szerelemből!


2016. április 5. 11:19 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 7 db

A reménykedő emberek céltervezése olyan, mintha sötét szobában nyilakat dobálnának. Az okosabbak konkrét célokat tűznek ki, és azokat részfeladatokra bontják. A legokosabbak viszont "szerelemből" cselekednek…
 

Évek óta vizsgálom a bolygók életvezetéssel kapcsolatos hatásait. Kutatásaim révén már nemcsak hiszem - tudom is, hogy általuk olyan ajtók nyílnak meg az életvezetés területein, mint még eddig soha. Itt van például a céltervezés.

Ha ilyen témájú könyveket olvastál vagy tanfolyamokon részt vettél, akkor rendszerint ugyanazzal a 4 dologgal találkoztál: - tűzd ki a célod, - ha kell bontsd fel részfeladatokra, - tedd őket fontossági sorrendbe, - majd láss hozzájuk.

Nincs ezzel semmi baj, hiszen a céltervezés tömör lényege valóban ez. Igenám, csakhogy ez egy kicsit kevés. Mintha valami hiányozna belőle. Hiányzik is! Leginkább a motivációt adó
MIÉRT.

Nos, jöjjön az általam évek óta kutatott RENDSZERBŐL egy kis ízelítő!

Céljaid az 5 gyors mozgású bolygó határozza meg. Ők döntik el, hogy mit, mikor és legfőképp mennyire szeretnél.

Az emberek többségének: a Nap, a Hold, a Merkúr és a Mars tűzi ki a céljait. Ezeket a célokat: az EGO (A Nap), a hangulat (a Hold), a kíváncsiság (a Merkúr) és győzelmi vágy (a Mars) motiválja. Mivel ezek a bolygók rövid hatótávon működnek, ezért az általuk kitűzött célok megvalósulás hiányában hamar feledésbe merülnek. Ha megvalósulnak, a rövid hatótávolság miatt túl nagy és tartós eredményeket nem biztosítanak.
Most már tudod, hogy az emberek többsége azért nem jut egyről a kettőre, mert elvakítják őket az azonnali jutalmakkal kecsegtető, rövid hatótávú bolygók. Úgymint a Nap EGO-ja, a Hold hangulata, a Merkúr kíváncsisága, vagy akár a Mars győzelmi vágya.

Oké,
ha most megkérdezném tőled, hogy mely eredményeidre vagy a legbüszkébb, akkor csupa olyan dolgokat sorolnál fel, amelyeket a VÉNUSZOD tűzött ki! Nem véletlen, hiszen a gyors mozgású bolygók közül az ő akarata és vágya a legerősebb. Ha valamit akar, akkor olyan nincs, hogy azt ne érné el. Ha viszont mégsem érheti el, akkor azt örökre eltemeti. Ismerős?

Hogy a Vénuszod célkitűzéseit jobban megértsd, tudnod kell hogyan is működik! Egy kivétellel - s ez a szerelem - neki nincsenek önálló ötletei. Vagyis a másik 4 bolygó nélkül nem is tudna célokat kitűzni! Ezért folyamatosan figyeli őket. S ha olyat találnak, amely felébreszti a vágyát és az akaratát, azonnal megragadja! Az emberek többsége nem figyel a Vénuszra - mivel az energiájukat inkább a gyors eredményekkel kecsegtető célokra helyezik. Ennek viszont az az eredménye, hogy a Vénuszukból szépen lassan kiölik a vágyat. (Persze ezeket a célokat sokáig, akár évtizedekig is dédelgetik magukban, mígnem egyszer csak végleg eltűnnek.)

"Honnan lehet megállapítani, hogy mely céljaim tűzte ki a Vénusz?"
Itt kap kulcsfontosságú szerepet a Vénusz egyetlen önálló akarata: a szerelem! A Vénusz által kitűzött céljaid iránt úgy kell vágyakoznod és úgy kell akarnod, mint egykor a szerelmet. Ugyanis a szerelemnél és a Vénusz által kitűzött céloknál az érzés: közel azonos!

Ha valamelyik célodnál ezt érzed, akkor minden figyelmed és energiád annak megvalósítására szenteld! Ne hagyd, hogy a másik 4 bolygó (Nap, Hold, Merkúr, Mars), a rövidtávú céljaikkal elterelje a figyelmed - ugyanis ez az a pont, ami miatt a többség sosem jut egyről a kettőre.

Ne keseredj el, ha most éppen nincs ilyen célod. A Vénusz ritkán tűz ki célokat, viszont ha kitűzi, akkor nagyon akarja - s neked ezt kell, ott és akkor megragadnod. Az életed eddigi legnagyobb eredményeinél ezt már megtetted. A többit sem lesz nehéz, csak figyelj a Vénuszodra…

Én például minden egyes célomnál (amit a Varázsnaplóba beírok) megkérdezem magamtól:
“Szerelmes vagyok-e a célomba vagy nem?” Ha nem, akkor tudom, hogy arra nem érdemes annyi energiát fordítanom, viszont ha igen… akkor addig nem nyugszom amíg nem érem el.

A lényeg: azokra a céljaidra helyezd az energiád 80%-át, amelyekbe a Vénuszod miatt “szerelmes” vagy. Apropó szerelem! Ugye amikor szerelmes voltál, akkor senki mást nem vettél észre? Pont ugyanezt tedd a többi 4 bolygó céljaival is, amikor egy célodba majd szerelmes leszel…

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »