Magyarország: Nyilas ország! Miért is?


2010. július 9. 13:14 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 33 db

A megannyi történelmi esemény közül néhányan István király szentté avatásának (augusztus 20.), míg mások a Köztársaság kikiáltásának (október 23.) napjával próbálják azonosítani Magyarország születési képletét. Mindannyian tévednek...

Az Asztrológia földközpontú tudomány. Azaz a születési képletek közepén a Föld áll, pontosabban a Föld azon pontja ahol a születés történt. Még egy olyan kis ország mint Magyarország esetében sem mindegy, ha valaki ugyanabban a pillanatban Szegeden vagy éppen Sopronban születik. A néhány száz kilométernyi eltérés, több foknyi eltérést eredményez a születési képletekben.

Egy példa:

Tételezzük fel, hogy 2010.07.09.-én 19 óra 15 perckor Szegeden és Sopronban is születik egy-egy gyermek. Születési képleteik alapján a Szegeden született gyermeknek BAK, míg a Sopronban született gyermeknek NYILAS Aszcendense lesz. Képzeld csak el, hogy mekkora eltérések lehetnek egy sokkal nagyobb ország esetében.

Vagyis a “születési hely” nagy kiterjedése miatt képtelenség és NEM IS LEHET egy országra születési képletet felállítani! Kétségtelen azonban, hogy a különböző népcsoportokat (országokat) bizonyos tulajdonságok jellemzik. Ezeket a tulajdonságokat ha “születési képlethez” nem is, - földrajzi elhelyezkedésük alapján állatövi jegyekhez mindenképpen besorolhatjuk.

 

 

Erre elsőként egyébként Ptolemaiosz jött rá.  Az Ő elhíresült világtérképén a mai Magyarország területe: Nyilas országként van feltüntetve. De...
felejtsük el Ptolemaiosz térképét!
Nem azért mert rossz lenne, egyszerűen csak azért, mert az országok állatövi besorolására van egy biztosabb módszer is. Mégpedig az adott ország viselkedésének megfigyelése.

Igaz, ebben a tekintetben nincs könnyű dolgunk, hiszen a különböző médiákban, így a (tan)könyvekben elérhető állatövi meghatározások, a legtöbb esetben csupán csak általánosságok. Szorgalmas, becsületes, hűséges, hogy csak néhányat említsünk. A mélyen rejlő, de kimondottan az adott jegyre jellemző tulajdonságokhoz, már némi tapasztalat is szükséges. (A végén majd látni fogod: kik azok, akik a legkifinomultabb tapasztalatokkal rendelkeznek!)

Nos, az alábbi meghatározások alapján Ptolemaiosz nem tévedett,

Magyarország valóban NYILAS ország!

A Nyilas emberekre kifejezetten jellemző a ciklikus életút: vagyis a jó gyermekkort, rendszerint egy terhekkel teli felnőttkor, majd pedig egy gondtalan időskor követi.

Magyarország történelmét nézve, a “jó gyermekkor” Mátyás királlyal le is zárult. A terhekkel teli felnőttkort pedig, jelenleg is éljük. (Ez azonban azt jelenti, hogy 2012-ben nem lesz világvége, hiszen még unokáinkra vár egy gondtalan időskor!)Tüzes jegyként a Nyilas, nem kifejezetten társas típus. Kapcsolataiban elsősorban a haverok és a barátok iránti megfelelés kap főszerepet...

Ez az a tulajdonságunk, amelyet a szomszéd országok a legkevésbé tudnak elfogadni, s ebből ered az is, hogy mi magyarok kevésbé vagyunk összetartók. A haverok és barátok iránti lojalitásunk pedig odáig megy, hogy sokszor nem is az számít, hogy mit tudunk, hanem az, hogy kit ismerünk.


A Nyilas örök fiatalossága: a szellemi képességeiben, és persze a szépségében is megmutatkozik...

Ötletek gyártásában (innováció), ebből következően a számunkra legkönnyebb utak megtalálásában valószínűleg világelsők vagyunk! (Tudósaink, feltalálóink mindig is óriási szellemi értéket képviseltek.)
Az, hogy szépek vagyunk? Nem kérdés! Akik gyakran járnak külföldre, maguk is tapasztalhatják: Magyarország kifejezetten szép ország! És akkor a nőkről még nem is beszéltünk.


A még meg nem történt dolgot, valóságnak hinni, - vagyis előre inni a medve bőrére, talán a Nyilasok egyik legjellemzőbb tulajdonsága...

Történelmünket nézve, számtalan példát említhetnénk. De ide tartozik az is, amikor a dolgokat felnagyítjuk és mindenféle alátámasztás nélkül, farkasért kiáltunk. Ugye ismerős?
(Az eladósodásra való hajlamunk is pontosan ebből ered! Sajnos ezt a Bankok is tudják, ezért is sóznak ránk bármit, könnyedén...)


Szerencsejáték, alkohol, székletrekedés (vagy hasmenés) mind mind a Nyilas uralkodó bolygójának: a Jupiternek hatásai...

A hit, hogy nyerhetünk, hogy az életünk egy szerencsés fordulat következtében gyökeresen megváltozik: a Jupiter miatt alaptulajdonságunk! Talán ezért is van az országban több játékterem, mint könyvtár. Sajnos kocsmából is ugyanannyi van, - így már említeni is felesleges, miért is állunk alkoholfogyasztásban a dobogón.


Bármilyen furcsán hangzik, egy ország állatövi besorolását leginkább a multinacionális cégek ismerik! Pontosan tudják, hogy mely országban, mit lehet eladni.

Egy-egy ország állatövi besorolásának meghatározásához ezért elegendő csak a reklámokat végignézni. Mivel Magyarország Nyilas ország, a reklámokban többnyire nem is látunk mást, csak...

- visszautasíthatatlan hiteleket,
- online casinokat,
- alkoholt és persze hashajtót.

Csupán azért, mert Nyilas országként, - ezekre vevők vagyunk!

 

Ráadásként egy érdekesség...
Tudtad, hogy a Nyilaskeresztes párt elnevezése is az ország állatövi besorolásából eredt?

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »