A sors kártyája


2017. január 10. 09:08 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 18 db

Az életünk egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon elkerülhetjük-e mindazt, ami meg van írva. Egyáltalán milyen lehetőségeink vannak a SORS kijátszására? Egy “pakli kártya” mindenképp…

Szeretjük azzal hitegetni magunkat, hogy bármit elkerülhetünk. Tény, hogy bizonyos eseményeket képesek vagyunk uralni és elkerülni, de ha a dolgok mögé nézünk, akkor rájövünk, hogy igazából semmit sem kerültünk el, csak egy másik lapot húztunk ugyanabból a pakliból. 

Hogy a paklis hasonlatot jobban átlásd: Nap a Bika jegyében. 

Ez a jegyállás tucatnyi tulajdonságot rejt magában. Például: szorgalmat, kitartást, jó anyagi érzéket, féltékenységet, időnként dührohamot és még sorolhatnánk. Természetesen nem mindegyik Bika lesz szorgalmas, ahogy nem mindegyik fog jó anyagi körülmények között élni. Ettől függetlenül mindannyian ugyanabból a csomagból - nevezzük paklinak - választ magának tulajdonságot. Igazad van! Ezen tulajdonságok javát a neveltetésünk és a műveltségünk határozza mag - vagyis egy kicsit mi magunk is befolyásolhatjuk - éppen ezért menjünk még mélyebbre! 

Tranzit Szaturnusz az Aszcendens jegyében. Ez az állás már konkrét életeseményeket rejt magában. Például: házasságkötés, családalapítás, szülő elvesztése, munka elvesztése, válás, betegség. Ezen eseményeket vedd úgy, mintha azok a SORS paklijában kártyalapok lennének.

Akinek ilyen állása van, annak a jelenlegi életéből nagyjából már sejteni lehet, hogy milyen lapot fog húzni a SORS paklijából. Vagyis igazából nem tudjuk - csak sejtjük! - hogy mi lehet a következő lap. 

Tételezzük fel, hogy egy ilyen állásnál tudjuk, hogy a házasságunkkal van a baj, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ott baj ne történjen. Nem is történik, így elkerüljük a SORS ezen lapját. Mi történik ekkor? 

A SORS az adott lapot hátrateszi a pakliban - azt majd odaadja egy hasonló képlettel rendelkező másnak - és az adott “kártyacsomagból” egy másikat dob elénk. Vegyük úgy, hogy nagyon okosak és tudatosak vagyunk, így sikerül elkerülnünk a következő lapot is! Mondjuk nagyon odafigyelünk az egészségünkre, kivizsgáltatjuk magunkat stb. Semmi gond! Ezt a lapot is hátrébb helyezi a SORS, és máris adja a következőt. Ugye nem kell mondani, hogy annyi időnk viszont nincs, hogy mindegyik lapot kivédjük... 

A lényeg:
amikor ránk kerül a sor és lapot kell húznunk a pakliból - azt elkerülni nem tudjuk, maximum csak lecserélni egy másik lapra. 

Még valami, amiről nem árt ha tudsz:

Bármilyen rossz lapot is dob eléd a SORS, egy dolgot sose felejts el: a pakliban sokkal rosszabb lapok is vannak, és azt nem te kaptad…
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »