Újratervezés, horoszkóppal! 5.


2020. április 7. 13:29 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 5 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

A teljes sorozat:

1. Hasznos dolgok  2. Valakitől örökölted...  3. 3 másodperc  4. Az első harapás a tied!  5. Úgy gondolták jó lesz neked...  6. Kérj és megadatik  7. Király vagy  8. Muszáj munka  9. Annak játssz, aki szeret  10. Soha ne mondj ki olyat  11. Az életed kapaszkodói  12. Halmazon belül  13. Mással messzebb  14. Dühből sose kívánj  15. Hol? Hogyan? Mit?  16. KOS  17. BIKA  18. IKREK  19. RÁK  20. OROSZLÁN  21. SZŰZ  22. MÉRLEG  23. SKORPIÓ  24. NYILAS  25. BAK  26. VÍZÖNTŐ  27. HALAK  28. A leghasznosabb jó tanács  29. A Nap  30. A Hold  31. A Merkúr  32. A Vénusz  33. A Mars  34. A Jupiter  35. A Szaturnusz  36. Az Uránusz  37. A Neptunusz  38. A Plútó  39. A Chiron  40. Névtáblák az ajtón    

 


Az előző lecke a "társasházad" működtetéséhez szükséges eszközeidről szólt, egyszóval a pénzről. A folytatásban nézzük a sokáig elhanyagolt, viszont az elmúlt évtizedekben egyértelműen feltörekvő 3. házat!:
 

A 3. ház - Asztropatika.hu
 

Bizonyos házak, - és ilyen a 3. ház is, mérsékelten népszerűek. Leginkább a hozzájuk köthető - kevésbé fontos életterületek miatt. Ami a 3. ház esetében a következők:

- a testvéreinkkel való kapcsolatunk,
- a szűkebb lakókörnyezetünkkel (szomszédainkkal) való viszonyunk,
- a közlekedés,
- a tanulás, ezen belül is a kötelező tanulás.

 

Amint látod, életterületek vonatkozásában a 3. ház közel sem olyan izgalmas mint amilyen a 2. ház volt. Cserébe viszont a tanulás, - főleg a kötelező tanulás meglehetősen érdekessé teszi.

 

Ezt a két fogalmat: TANULÁS és KÖTELEZŐ TANULÁS érdemes külön kezelni, mert ebben rejlik a 3. ház lényege!

 

A 3. házban rejlő tudásnak két éle van! Az egyik éle mindaz a tudás, amit a környezetünk: az óvoda, az iskola és nem utolsó sorban a szüleink RÁNK ERŐLTETNEK! Vagyis az életünk első évtizedeiben a környezetünk mondja meg, hogy mit kell tudnunk, hogyan kell élnünk. Sokan még később sem írják felül a KÖTELEZŐ TANANYAGOT, holott a 3. ház másik éle, ami nem mellesleg a ház legnagyobb ajándéka: az önképzésben, vagyis a folyamatos TANULÁSBAN rejlik!

Félre ne érts! A KÖTELEZŐ TANANYAGGAL nem akartak nekünk rosszat a tanáraink vagy a szüleink. Hiszen ők a legjobb szándékukkal úgy gondolták, hogy ami nekik jó volt és működött, az majd nekünk is jó lesz. A folyamatosan és egyre gyorsabban változó világunkban ez már nem teljesen van így. A dolog pikantériája, hogy egyszer majd mi is azt fogjuk gondolni mint a szüleink, és megpróbáljuk átadni a gyermekeinknek mindazt, amiről azt gondoljuk, hogy az nekik is működni fog. (De ez már egy másik ház: a 9. ház témája lesz.)

Egyébként évszázadokkal korábban a 3. házhoz olyan dolgokat társítottunk, mint például a kisebb utazásokat, a rokoni kapcsolatokat, és csak úgy mellékesen megemlítve az iskolát. Nem véletlen, hiszen akkoriban az emberek 90%-a ott fejezte be az életét, ahol elkezdte. Vagyis a KÖTELEZŐ TANULÁSON túl, nem sok szükségük volt az ÖNKÉPZÉSRE. A rohamosan fejlődő világunkban viszont már elengedhetetlen. Olyannyira, hogy az ÖNKÉPZÉSÜNK egyben a sikerünk záloga is.

Vagyis a születési horoszkópodban a 3. ház az ÖNKÉPZÉSEDBEN rejlő lehetőségekre világít rá.

A jegy amelyikben a 3. házad kezdődik, illetve a házhoz köthető vagy benne lévő bolygók azt mutatják majd meg (és erre a későbbi leckékben még visszatérünk!), hogy HOL, HOGYAN és MILYEN tudást érdemes megszerezned ahhoz, hogy az életedből a legtöbbet tudd kihozni. Mert egy dologban biztos lehetsz: a 3. házban szerzett tudásod határozza meg azt, hogy az életben milyen lehetőségeket veszel észre. Most már tudod, hogy miért van a legsikeresebb embereknek NAGY könyvtáruk.


TIPP!
Kellj fel 30 perccel korábban és kezd a napot olvasással! Nem is hinnéd mekkora csodákat érhetnél el, már napi 30 perc olvasással! A változást elsőként a környezeted fogja észlelni, - a választékos beszéded miatt. Néhány hónappal később a lehetőségeid megjelenésével már te is érzékelni fogod. :)

 

A folytatásban jöjjön az egyik legmisztikusabb ház!

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »