Újratervezés, horoszkóppal! 17.


2020. április 22. 11:51 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 4 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

Noha a bolygókról későbbi leckékben lesz szó, most mégis muszáj egy picit beszélnünk róluk. Pontosabban kettőről. Emlékszel még a Nap jelére? Jelének belső köre szimbolizálja a komfortzónádat, míg a külső köre az életedben elérhető maximumot. A többi bolygó jele, meghatározott rendszer szerint a Nap jelében helyezkedik el. Nézzük a gondolkodásodért felelős Merkúr helyzetét:

A Merkúr helyzete a Nap jelében - Asztropatika.hu
 

Amint látod, a Merkúr jelének köre a komfortzónát öleli át. De nem csak átölelni képes... a horoszkópodban lévő bolygók közül ő az egyetlen, aki növelni tudja a komfortzónádat. Minél inkább hagyod, hogy információkat keresve "dolgozzon" - azaz gondolkodjon, annál nagyobb lesz a komfortzónád.

Egyébként a fenti ábrában, a Nap jelében lévő apró pöttyök nem a csillagos égboltot szimbolizálják, hanem a rád váró lehetőségeid töredékét. A Merkúron lévő félkör viszont nem más: mint a világ legtökéletesebb antennája. Ezzel fogja be a körülötted lévő világ - összes információját. Például ezt a bejegyzést is ő pásztázza, mert mielőtt megnyitottad volna, kíváncsiságba csomagolva jelezett feléd, hogy érdemes lenne belenézned, mert lehet, hogy van benne valami hasznos. Ugyanígy fog majd felfigyelni és elkalandozni innen, ha mondjuk hirtelen megcsörren a telefonod... vagy épp olvasás közben valaki hozzád szól.

Remélem itt van még a Merkúrod...
.. mert arra akartam kilyukadni, hogy az itt található leckékhez szükség van rád is! Illetve rá. Én a születési horoszkópod legfontosabb kulcsszavait átadom neked, viszont ezekből a szavakból - mivel a te életedet náladnál jobban senki sem ismeri, neked kell mondatokat formálnod. A mondatok formálásához semmi mást nem kell tenned, mint a kulcsszavakra fókuszálva szabadjára engedni a Merkúrodat, - közben feljegyzetelni az általa gyűjtött vagy ébresztett gondolataidat. Hamarosan nézünk erre egy példát is, de előtte jöjjön az állatöv második jegye...

 

A Bika - Asztropatika.hu

 

Az ábrára pillantva láthatod, hogy a Bika jegyében 2 ház is kezdődik, mégpedig az 5. és a 6. ház. Mit jelent az, amikor egy jegyben 2 ház kezdődik?

Nos, gondolj a való életre! Vannak emberek akiknek nem csak egy lakásuk van. Sőt olyanok is, akik egy emeleten két szomszédos lakást megvásárolnak - sőt összenyitják őket. Na pont egy ilyen helyzetet jelképez, amikor egy jegyben 2 ház kezdődik. Asztrológiai nyelvre lefordítva ez annyit jelent, hogy a két ház által jelképezett életterületek - egymásra kölcsönös hatásokat kifejtve egybeolvadnak. A példánknál maradva: az 5. ház jelképezi az örömöket, a gyermeket stb... a 6. ház jelképezi az egészséget. Vagyis a szülött életében az egészségi állapota szoros hatással van a gyermekeivel kapcsolatos viszonyára. És fordítva. Például egy ilyen képlettel rendelkező ember... most, hogy karantén van és otthon kell tanulni...  hááát... könnyebben kap agybajt a gyerekeitől. Tehát a lényeg: amikor egy születési horoszkópban egy jegyben 2 ház kezdődik, akkor a házak által jelzett életterületek szorosan összekapcsolódnak. (Ugye, hogy nem is olyan nehéz?)

 

Kérlek lapozz a füzetedben, és a HOL kérdés alá írd fel a Bika jegyében kezdődő házad életterületeit:
 

Egy kis segítség a házakhoz:

1. ház: önmagad, megjelenésed, külsőd, egészséged
2. ház: pénzed, eszközeid, tulajdonod
3. ház: intelligenciád, tanulmányaid, testvéreid, környezeted, utazásaid
4. ház: eredeted, adottságaid, otthonod, ingatlanjaid, életvéged, apukád
5. ház: örömeid, hobbid, gyermekeid, szerelmeid, kreativitásod
6. ház: kenyérkereső munkád, egészséged, kötelezettségeid, (kisállataid)
7. ház: házasságod, társulásaid, külvilág előtti szerepléseid
8. ház: titkaid (amit kikotyoghatsz), szexualitásod, elmúlásod, vagyonod
9. ház: elveid, eszméid, nézeteid, hited, külföld, jog
10. ház: küldetésed, karriered, céljaid, határaid, anyukád
11. ház: támogatóid, barátaid, közösséged, (nem vér szerinti gyerek)
12. ház: életfeladataid, megpróbáltatásaid, titkaid (amit sosem árulsz el)

(amennyiben a te képletedben is 2 ház kezdődik a Bika jegyében, úgy mindkét ház életterületeit írd fel! Ha viszont egyetlen ház sem kezdődik a Bika jegyében, úgy annak a háznak az életterületeit írd fel, amelyikben közrezárt. A közrezárt jegyről ebben a leckében olvashattál.)

A füzet (Bika) - Asztropatika.hu

 

A HOGYAN kérdés alá, a következő (Bika jegyéhez köthető) hogyanokat írd fel:

kitartóan, megbízhatóan, érdekből, céltudatosan, türelmesen, odaadóan, kisajátítva, örökösen, féltékenyen, őrzően, mereven, lassan, viharosan, dicsekvően

 

Ötleteket adva a Merkúrodnak, nézzünk egy példát!

Tételezzük fel, hogy a születési horoszkópodban a 7. házad a Bika jegyében kezdődik. Így a házhoz köthető életterületeidet: úgymint a házasságodat, a társulásaidat, illetve a külvilág előtti szerepléseidet a Bika tulajdonságai határozzák meg. Vagyis az említett területeken Bika módjára viselkedsz. A legjobb gondolatokat akkor kapod, ha az érintett területeket (házasság, társulások, külvilág előtti szereplés) külön-külön összepárosítod az összes Bika hogyannal:
 

házasság - kitartóan ... ?

házasság - megbízhatóan ... ?

házasság - érdekből ... ?

házasság - céltudatosan ... ?

házasság - türelmesen ... ?

házasság - odaadóan ... ?

házasság - kisajátítva ... ?

házasság - örökösen ... ?

házasság - féltékenyen ... ?

házasság - őrzően ... ?

házasság - mereven ... ?

házasság - lassan ... ?

házasság - viharosan ... ?

házasság - dicsekvően ... ?

és ugyanezt tedd meg a másik két területtel is! (társulások, külvilág előtti szereplések).

 

Lesznek olyan párosítások, amelyeket a neveltetésed és a műveltséged miatt nem érzel magadénak - ezekkel nem kell foglalkoznod. Inkább azokkal, amelyeknél a Merkúrod valami miatt megakad, azaz elgondolkodik. Ezeket a HOGYANOKAT érdemes bekarikáznod, sőt feljegyzetelned (lásd: ötletek és gondolatok), mert bennük rejlik a megoldás, illetve a válasz az adott életterületed megoldására.

 

A folytatásban jönnek az Ikrek hogyanjai!
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »