Újratervezés, horoszkóppal! 17.


2020. április 22. 11:51 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 4 db

Ebben a sorozatban, - gondolatokat és ötleteket ébresztve az új világhoz, könnyen értelmezhető leckék segítségével kiértékeljük a születési horoszkópodat...

A teljes sorozat:

1. Hasznos dolgok  2. Valakitől örökölted...  3. 3 másodperc  4. Az első harapás a tied!  5. Úgy gondolták jó lesz neked...  6. Kérj és megadatik  7. Király vagy  8. Muszáj munka  9. Annak játssz, aki szeret  10. Soha ne mondj ki olyat  11. Az életed kapaszkodói  12. Halmazon belül  13. Mással messzebb  14. Dühből sose kívánj  15. Hol? Hogyan? Mit?  16. KOS  17. BIKA  18. IKREK  19. RÁK  20. OROSZLÁN  21. SZŰZ  22. MÉRLEG  23. SKORPIÓ  24. NYILAS  25. BAK  26. VÍZÖNTŐ  27. HALAK  28. A leghasznosabb jó tanács  29. A Nap  30. A Hold  31. A Merkúr  32. A Vénusz  33. A Mars  34. A Jupiter  35. A Szaturnusz  36. Az Uránusz  37. A Neptunusz  38. A Plútó  39. A Chiron  40. Névtáblák az ajtón    

 

Noha a bolygókról későbbi leckékben lesz szó, most mégis muszáj egy picit beszélnünk róluk. Pontosabban kettőről. Emlékszel még a Nap jelére? Jelének belső köre szimbolizálja a komfortzónádat, míg a külső köre az életedben elérhető maximumot. A többi bolygó jele, meghatározott rendszer szerint a Nap jelében helyezkedik el. Nézzük a gondolkodásodért felelős Merkúr helyzetét:

A Merkúr helyzete a Nap jelében - Asztropatika.hu
 

Amint látod, a Merkúr jelének köre a komfortzónát öleli át. De nem csak átölelni képes... a horoszkópodban lévő bolygók közül ő az egyetlen, aki növelni tudja a komfortzónádat. Minél inkább hagyod, hogy információkat keresve "dolgozzon" - azaz gondolkodjon, annál nagyobb lesz a komfortzónád.

Egyébként a fenti ábrában, a Nap jelében lévő apró pöttyök nem a csillagos égboltot szimbolizálják, hanem a rád váró lehetőségeid töredékét. A Merkúron lévő félkör viszont nem más: mint a világ legtökéletesebb antennája. Ezzel fogja be a körülötted lévő világ - összes információját. Például ezt a bejegyzést is ő pásztázza, mert mielőtt megnyitottad volna, kíváncsiságba csomagolva jelezett feléd, hogy érdemes lenne belenézned, mert lehet, hogy van benne valami hasznos. Ugyanígy fog majd felfigyelni és elkalandozni innen, ha mondjuk hirtelen megcsörren a telefonod... vagy épp olvasás közben valaki hozzád szól.

Remélem itt van még a Merkúrod...
.. mert arra akartam kilyukadni, hogy az itt található leckékhez szükség van rád is! Illetve rá. Én a születési horoszkópod legfontosabb kulcsszavait átadom neked, viszont ezekből a szavakból - mivel a te életedet náladnál jobban senki sem ismeri, neked kell mondatokat formálnod. A mondatok formálásához semmi mást nem kell tenned, mint a kulcsszavakra fókuszálva szabadjára engedni a Merkúrodat, - közben feljegyzetelni az általa gyűjtött vagy ébresztett gondolataidat. Hamarosan nézünk erre egy példát is, de előtte jöjjön az állatöv második jegye...

 

A Bika - Asztropatika.hu

 

Az ábrára pillantva láthatod, hogy a Bika jegyében 2 ház is kezdődik, mégpedig az 5. és a 6. ház. Mit jelent az, amikor egy jegyben 2 ház kezdődik?

Nos, gondolj a való életre! Vannak emberek akiknek nem csak egy lakásuk van. Sőt olyanok is, akik egy emeleten két szomszédos lakást megvásárolnak - sőt összenyitják őket. Na pont egy ilyen helyzetet jelképez, amikor egy jegyben 2 ház kezdődik. Asztrológiai nyelvre lefordítva ez annyit jelent, hogy a két ház által jelképezett életterületek - egymásra kölcsönös hatásokat kifejtve egybeolvadnak. A példánknál maradva: az 5. ház jelképezi az örömöket, a gyermeket stb... a 6. ház jelképezi az egészséget. Vagyis a szülött életében az egészségi állapota szoros hatással van a gyermekeivel kapcsolatos viszonyára. És fordítva. Például egy ilyen képlettel rendelkező ember... most, hogy karantén van és otthon kell tanulni...  hááát... könnyebben kap agybajt a gyerekeitől. Tehát a lényeg: amikor egy születési horoszkópban egy jegyben 2 ház kezdődik, akkor a házak által jelzett életterületek szorosan összekapcsolódnak. (Ugye, hogy nem is olyan nehéz?)

 

Kérlek lapozz a füzetedben, és a HOL kérdés alá írd fel a Bika jegyében kezdődő házad életterületeit:
 

Egy kis segítség a házakhoz:

1. ház: önmagad, megjelenésed, külsőd, egészséged
2. ház: pénzed, eszközeid, tulajdonod
3. ház: intelligenciád, tanulmányaid, testvéreid, környezeted, utazásaid
4. ház: eredeted, adottságaid, otthonod, ingatlanjaid, életvéged, apukád
5. ház: örömeid, hobbid, gyermekeid, szerelmeid, kreativitásod
6. ház: kenyérkereső munkád, egészséged, kötelezettségeid, (kisállataid)
7. ház: házasságod, társulásaid, külvilág előtti szerepléseid
8. ház: titkaid (amit kikotyoghatsz), szexualitásod, elmúlásod, vagyonod
9. ház: elveid, eszméid, nézeteid, hited, külföld, jog
10. ház: küldetésed, karriered, céljaid, határaid, anyukád
11. ház: támogatóid, barátaid, közösséged, (nem vér szerinti gyerek)
12. ház: életfeladataid, megpróbáltatásaid, titkaid (amit sosem árulsz el)

(amennyiben a te képletedben is 2 ház kezdődik a Bika jegyében, úgy mindkét ház életterületeit írd fel! Ha viszont egyetlen ház sem kezdődik a Bika jegyében, úgy annak a háznak az életterületeit írd fel, amelyikben közrezárt. A közrezárt jegyről ebben a leckében olvashattál.)

A füzet (Bika) - Asztropatika.hu

 

A HOGYAN kérdés alá, a következő (Bika jegyéhez köthető) hogyanokat írd fel:

kitartóan, megbízhatóan, érdekből, céltudatosan, türelmesen, odaadóan, kisajátítva, örökösen, féltékenyen, őrzően, mereven, lassan, viharosan, dicsekvően

 

Ötleteket adva a Merkúrodnak, nézzünk egy példát!

Tételezzük fel, hogy a születési horoszkópodban a 7. házad a Bika jegyében kezdődik. Így a házhoz köthető életterületeidet: úgymint a házasságodat, a társulásaidat, illetve a külvilág előtti szerepléseidet a Bika tulajdonságai határozzák meg. Vagyis az említett területeken Bika módjára viselkedsz. A legjobb gondolatokat akkor kapod, ha az érintett területeket (házasság, társulások, külvilág előtti szereplés) külön-külön összepárosítod az összes Bika hogyannal:
 

házasság - kitartóan ... ?

házasság - megbízhatóan ... ?

házasság - érdekből ... ?

házasság - céltudatosan ... ?

házasság - türelmesen ... ?

házasság - odaadóan ... ?

házasság - kisajátítva ... ?

házasság - örökösen ... ?

házasság - féltékenyen ... ?

házasság - őrzően ... ?

házasság - mereven ... ?

házasság - lassan ... ?

házasság - viharosan ... ?

házasság - dicsekvően ... ?

és ugyanezt tedd meg a másik két területtel is! (társulások, külvilág előtti szereplések).

 

Lesznek olyan párosítások, amelyeket a neveltetésed és a műveltséged miatt nem érzel magadénak - ezekkel nem kell foglalkoznod. Inkább azokkal, amelyeknél a Merkúrod valami miatt megakad, azaz elgondolkodik. Ezeket a HOGYANOKAT érdemes bekarikáznod, sőt feljegyzetelned (lásd: ötletek és gondolatok), mert bennük rejlik a megoldás, illetve a válasz az adott életterületed megoldására.

 

A folytatásban jönnek az Ikrek hogyanjai!
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »