Mindig van egy MIÉRT!


2017. március 10. 09:48 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 3 db

Természetünkből eredően NEM VAGYUNK HŰSÉGESEK! Hiszen a legtöbbünk fejében előbb vagy utóbb megszületik a gondolat: vajon milyen lehet a másik?

A gondolat szülte kíváncsiság önmagában még nem tett. Azonban a gondolat és a cselekvés között, igencsak csekély a távolság...

A hűtlenségnek alapvetően két miértje van. Az első: a már említett kíváncsiság szülte gondolat, a másik: az okot adó miért. 

Számos miért mellet, csábító okot adhat például a kalandvágy, a félelem vagy ami a leggyakrabban előfordul: a lelkiismeret-furdalás. Bármennyire is furán hangzik, a hűtlenséggel okozott lelkiismeret-furdalás sokaknak erőt ad mindahhoz, amit egy rossz házasságban vagy kapcsolatban el kell viselniük. Egyszerűbben fogalmazva: azért lesznek hűtlenek, hogy továbbra is helyt tudjanak állni a házasságukban. De nem is ez a lényeg, hanem az…

.. hogy a HŰSÉG és HŰTLENSÉG kérdése NEM HOROSZKÓP, hanem társfüggő! Nyilván vannak a horoszkópban erre utaló jelek, azonban a legfontosabb tényező mégis az, hogy az adott személy rendelkezik-e a társa iránt kellően erős és nagy tisztelettel (esetleg hálával) vagy sem. Ha NEM, úgy a legkisebb okot adó miért is elegendő a hűtlenséghez. 

Ha már a horoszkópnál tartunk! Képletünkben a tiszteletet és a hálát: a HOLD jelzi. Képletösszevetéseknél ezért is olyan fontos a szerepe! Így ha a két fél Holdja - egymáshoz viszonyítva harmonikus jegyben áll, úgy a kapcsolat szilárd alapokra épül. Persze önmagában ez még nem jelent garanciát a sírig tartó kapcsolatra, viszont annak esélyét jelentősen megnöveli. 

A Hold után… és ezt kevesen tudják: a MERKÚR a 2. legfontosabb bolygó. Hiszen egymás meghallgatása és megértése nélkül nem létezhet harmonikus kapcsolat. 

A dobogó 3. fokán a NAP áll! A büszkeség, mármint az hogy a társunkra fel tudunk nézni, bizony csodákra képes. Kiváltképp akkor, ha ez tartósan fennáll. Ha a két fél Napja egymással harmonikus jegyben áll, akkor ezzel nincs is probléma. 

Amint látod, az érzelmeket és a vágyakat kiváltó kettős: a MARS és a VÉNUSZ még a dobogóra sem került fel. Leginkább azért, mert az általuk kiváltott dolgok mulandók. Pontosabban átalakulnak. Így a szerelemből szeretet lesz. Igaz, ez utóbbi is csak akkor, ha rendelkezünk a másik iránt kellően erős tisztelettel, megértéssel és büszkeséggel. 

 

Egy szó mint száz: nehéz a szívnek tanácsot adni, már csak azért is, mert “gyárilag” mindannyiunkba ott motoszkál a kisértés. A kérdés csak az, hogy vajon megéri-e feláldozni a Holdat (tiszteletet), a Merkúrt (megértést) és a Napot (büszkeséget) - a Vénuszért (vágyért)?


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »