Ez legyen az első!


2018. június 18. 11:42 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 11 db

Ez a bejegyzés és a benne lévő módszer a Holdról és a Merkúrról szól. Kivételesen nem a gondolkodásod megváltoztatásáról, annál sokkal többről. Ha figyelmen kívűl hagyod, akkor továbbra is ott fogsz toporogni, ahol eddig… és ezt értsd szó szerint!


A világ tele van szabályokkal, amelyekhez alkalmazkodnunk kell. De nem csak a szabályokhoz, másokhoz is. Főleg azokhoz az emberekhez akikkel körbevesszük magunkat.

Hogyan alkalmazkodunk?

A Merkúrunk és a Holdunk segítségével. A Merkúr összegyűjt minden információt, amit csak a környezetében tapasztal. Megnézi hogyan viselkednek a szüleink, a családtagjaink, a barátaink, - hovatovább milyen elvárásaik vannak velünk szemben. A begyűjtött infónkat továbbítja a Holdnak - aki mértani pontossággal egy olyan átlagot von, ami a környezetünkben lévő emberek többségének megfelel. Vagyis elkezdünk úgy viselkedni, ahogy azt a környezetünk elvárja.

De mit is vár el a környezetünk?

Például azt, hogy NE AKARJUNK JOBBAK LENNI mint ők. Az emberek ugyanis nem igazán szeretik azokat, akik ki akarnak törni közülük. Kétséged ne legyen, ez a te környezetedben sincs másképp. 1000%, hogy körülötted is vannak olyan emberek, akik rontják az átlagod.

Ezt az átlag dolgot Jim Rohn fogalmazta meg legelőszőr:

“Annak az 5 embernek vagy az átlaga, akikkel a legtöbb idődet töltöd!”

Nem biztos, hogy ez 5 ember. Lehet ennél több is. Viszont a lényeg változatlan: a környezetedben lévő emberek átlaga vagy. És mindaddig amíg az átlagodon nem változtatsz, - és lehet bármilyen világmegváltó célod vagy erős hited - kevés esélyed van arra, hogy az életedben komoly változások bekövetkezzenek.
 

Ennek misztikus magyarázatáról a Küldetéssel születtél c. kiadványban is már olvashattál. A Mindenható “gépezete” c. fejezetben például egy kis fogaskerékhez hasonlítjuk az életed, ami egy meghatározott helyen működteti a “gépezetet”. A fogaskereked olyan emberekhez kapcsolódik, akikhez a Merkúrod és a Holdad segítségével alkalmazkodtál. Ha lendületesebb forgást szeretnél, esetleg a Mindenható gépezetében a naposabb oldalra kerülni - mondjuk az ablak mellé, akkor bizony más fogaskerekekhez kell kapcsolódnod.

Van azonban egy rossz hír is:
csak úgy hirtelen nem tudsz a gépezet egyik pontjáról a másikra átkerülni. Viszont lépésről-lépésre történő kapcsolódásokkal IGEN!

Nem arra akarlak rávenni, hogy a bejegyzés elolvasása után most aztán mindenkivel szakíts. Viszont arra igen, hogy a környezetedben lévő leggyengébb láncszemtől - aki nem mellesleg az átlagod rontja, és csökkenti a fogaskereked lendületét - szabadulj meg. Vagy legalábbis lépj tőle hátrébb. A lényeg, hogy a jövőben már ne legyen hatással a te fogaskerekedre.
 

Szóval,
ha úgy érzed, hogy a jelenlegi életeddel MAXIMÁLISAN elégedett vagy, akkor nem kell senkitől sem megválnod. Ebben az esetben tegyél meg mindent, hogy a környezetedben lévő fogaskerekek továbbra is hozzád akarjanak kapcsolódni.

Ha viszont úgy érzed, hogy több van benned - csak valami visszafog, akkor a környezetedben lévő leggyengébb láncszem lecserélése ez legyen az első amit megteszel.

Nem könnyű! Lecserélni valakit, akihez valamiért kötödünk - valóban az egyik legnehezebb dolog. Csak hát semmi sincs ingyen, és a sikeres és boldog életnek ez az ára. Pontosabban az első részlete. Ezért is kell ezzel kezdened, ha változtatni akarsz.
 

TIPP:
Vegyél elő egy papírt és egy ceruzát. Írd fel azokat az embereket, akik az életedre hatással vannak. Akikkel rendszeres kapcsolatban állsz. Osztályozd őket az egészségük, az anyagi helyzetük, az érzelmi életük és a műveltségük alapján. A többit már tudod.

 

Még valami!
Jelentősebb változást az átlagodban, egy lakhelyváltozással érhetsz el. De ne a szomszéd utcába költözz - mert az nem sokat változtatna a helyzeteden. Egy merőben új környezet, nem csak új kapcsolódási pontokat eredményezne, hanem újabb lehetőségeket is! Mielőtt költöznél, ez azért olvasd el!

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »