Csak az élőknek van!


2010. június 22. 10:44 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 6 db

A bolygók befolyásolásának feltételezése a földi életre, számos világnézetben megtalálható. Az egyik legjelentősebb az egyiptomi, amelyről még képzett asztrológusok közül is kevesen tudják, hogy...

egykoron mezopotámiai és görög elemekkel kiegészülve bölcsője volt a ma is használatos asztrológiai rendszernek.

Az arab országok magával ragadó misztikuma nem véletlen, hiszen túlnyomórészük Skorpió ország. Akik voltak már észak afrikai vagy nyugat ázsiai arab országokban, maguk is megtapasztalhatták a Skorpió országokra jellemző szélsőségességet: az egymás szomszédságában lévő leírhatatlan szegénységet és a mérhetetlen gazdagságot, amelyet rendszerint egy titkokkal teli megfoghatatlan világ ölelt át.

Bár jó néhány hiedelmük a nyugati emberek számára megmosolyogtató, mégis akad köztük olyan, amely igencsak elgondolkodtató.

Az ősi egyiptomiak úgy tartották, hogy az ember testből, lélekből és árnyékból áll. (Halál után a test épségének megőrzésével, - mumifikálással próbálták e három elem egyesítésével elnyerni az örök életet.) A test és a lélek önmagért beszél, az árnyéknak tulajdonított jelentőség viszont elgondolkoztató.

Bár ha jobban belegondolunk, árnyéka csak az élőknek van...

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »