A pecsét 2.


2022. szeptember 16. 14:52 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 9 db

Az igencsak elgondolkodtató első rész után, jöjjön egy újabb pecsét! Ennek a pecsétnek több érdekessége is van. Az egyik, hogy még csak most ismertük meg, de már mindannyian aktívan használjuk. A másik, hogy miatta változott meg a világ - és még fog ennél is jobban...


" .. Amikor egy új korszakba lépünk, hogy az új világ szabályainak és kihívásainak megtudjunk felelni, az adott korszak bőröndjéből eszközöket veszünk ki. Ez korábban sem volt másképp. Így amikor az elmúlt 2000 évben a Halak korszakban jártunk, mindannyiunk viselkedése Halak vonásokkal egészültek ki. Sok más mellett ennek a korszakunknak köszönhetjük például a vallást, a hitet, de még az álmodozást is. Ezek a szabadon választható dolgok a Halak korszakban remekül működtek, hiszen a segítségükkel boldogulni tudtunk. Az új világban viszont már egyre kevésbé. Úgyhogy új eszközökre van szükségünk... "
- részlet a 2023-as Hatásnaptárból

Az új eszközöket a Vízöntő bőröndjében találjuk, amit a korszakváltással egyidőben kaptunk a SORS-tól. Ebből a bőröndből folyamatosan vesszük ki az új "Vízöntős" eszközöket, melyek közül az első, amit megragadtunk, az éppen egy pecsét volt. 

Az első részből már tudod, hogy a Holdad a pecsétek segítségével jelöli meg a veled kapcsolatba kerülő embereket. Az újonnan szerzett pecsétünk is hasonló célt szolgál, annyi különbséggel, hogy a tintája színesebb, ezért sokkal látványosabban virít azon a bizonyos mappán. 

Máris érteni fogsz mindent! 

Az Oroszlán-Vízöntő tengely egyik tulajdonsága: a megosztottság. Az Oroszlánok ezt érzésből teszik. Így amikor valakivel találkoznak, az érzéseikre hallgatva: szeretem - nem szeretem kategóriákba sorolják az embereket, és a továbbiakban úgy is bánnak velük. A Vízöntők ezt kifinomultabban teszik, ők valami egészen más miatt osztják meg az embereket. Ők aszerint osztják meg az embereket, hogy ki és mi mellett foglal állást. Vagyis az Oroszlánokkal ellentétben ők nem érzés alapján, hanem elköteleződés szerint "osztályozzák" az embereket. Teszik ezt azért, - s itt jön képbe az Uránusz taktikai érzéke! - hogy a későbbiekben, ha szükséges, akár ellenük tudják fordítani a pecséttel rögzített információkat.

Ahogy említettem, ezt a Vízöntős eszközt - nevezzük pecsétnek, már mindannyian kivettük abból a bizonyos bőröndből, és bizony bőszen pecsételgetünk már vele. Azt gondolod, hogy ez nem így van? Tegyünk egy próbát! 

Ha most arra kérnélek, hogy sorold fel azokat az ismerőseidet, 


- akik ellenezték az oltást, 
- akik beoltatták magukat,
- akik a kormánypártra szavaztak, 
- akik az ellenzékre szavaztak, 
- akik szerint Ukrajna a hibás, 
- vagy akik szerint Oroszország egy agresszor... 

akkor sorra jelennének meg előtted a nevek, akikről pontosan tudod, hogy ki és mi mellett foglalt állást. 
Az újdonsült eszközünk - mármint a Vízöntős pecsétünk miatt sokszor azt sem tudjuk, hogy a másik ember valójában milyen, azt viszont nagyon is, hogy ki, mi mellett foglalt állást. Tagadhatatlan, hogy ezt a pecsétet már mindannyian használjuk. Sajnos.

Sajnos azért, mert a Vízöntő korszakban a feszültség lételem. Feszültséget pedig úgy tud a SORS generálni, hogy pecsétet adva a kezünkbe eléri, hogy folyamatosan megosszuk egymást. Pontosan emiatt van az, hogy nincs téma, sem olyan történés a világban, ami ne osztana meg bennünket azonnal. És nem csak minket, országokat és kormányokat is.

Ez a pecsét azért veszélyes, és változtatja meg a világot, mert nem csak azzal a célzattal kerülnek a mappákra, hogy másokat megjelöljünk, hanem sok esetben azért, hogy ezeket az információkat adott esetben felhasználhassuk ellenük. Mivel ebben az Uránusz áltál uralt bárhol, bármikor, bármi megtörténhet világban gyorsan változnak az események, így amit ma még nem tudunk felhasználni a másik ellen, azt holnap már igen. Aztán holnapután megint változnak a dolgok. Ebben az új világban a folyamatos változás és a pecsétek biztosítják az állandó feszültséget. Azt a feszültséget, ami nem mellesleg a Vízöntő korszakban előrébb viszi az emberiséget. 

Elkerülni ezt nem lehet, kimaradni a "rövidzárlatokból" viszont igen! Ehhez azonban az kell, hogy a pecsételéseidet NE VÁLALD FEL A KÜLVILÁG ELŐTT. Vagyis a színpadon ne foglalj állást semmilyen olyan dologban, ami megosztó lehet. Persze a saját világodban (a családodban) nyugodtan megmutathatod a pecsétjeidet, de a külvilágban ne tedd. Ha mégis így tennél, hidd el, csak idő kérdése, hogy mikor változnak a körülmények és jelenik meg az, aki egykor pecsétet tett a mappádra.

Amúgy meg ne aggódj a pecséttel védett "igazságaid" miatt. Épp elegen lesznek, akik a tiedével azonos nézőpontot képviselve kilépnek majd a színpadra. Ők az új korszak - akarom mondani az Uránusz katonái. Ne akarj közéjük állva katonásdit játszani...

Szóval a lényeg: óvatosan bánj a Vízöntős pecséttel. 


ui: további eszközöket a Vízöntő bőröndjéből itt találsz.


 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »