Személyiség színezők


2017-05-24 09:18 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 3 db

Minden bizonnyal már találkoztál olyanokkal - könnyen lehet, hogy te is ilyen vagy - akik nem érzik magukénak a saját jegyük tulajdonságait. Lássuk, mi lehet ennek az oka!

Személyiséged 80%-át - nagyjából azonos mértékben - az Aszcendensed, Napod és Holdad jegye határozza meg. Ezért is hivatkozunk rájuk lépten-nyomon.

Akik csak a Nap-jegyüket ismerik, azok gyakorta találkoznak olyan tulajdonságokkal, amelyek egyáltalán nem jellemzőek a Nap-jegyükre. Ráadásul ezek a tulajdonságok akár még ki is olthatják a Nap-jegy egy-egy markáns tulajdonságát.

Egy példa:

képzelj el egy olyan Kost, akinek Bika Aszcendense, én Szűz Holdja van. Ő tuti nem fog fejjel a falnak rohanni, hiszen az Aszcendense és a Holdja folyamatosan fékezni fogja. Ettől függetlenül nyilván lesznek benne Kos tulajdonságok, de csak azok, amelyek a Bikaságával és a Szűzségével valamilyen szinten összeegyeztethetők. 
 

Oké, menjünk még mélyebbre! 

Nézzük meg mi a helyzet akkor, amikor valaki mindhárom érintett jeggyel tisztában van, ennek ellenére egy negyedik vagy egy ötödik jegy tulajdonságai dominálnak benne! 

Nos, bármilyen furcsán hangzik - ez a leggyakoribb! 

Kivétel nélkül mindannyiunkban dominálnak olyan jegyek - legalábbis ezen jegyek egy-egy markáns tulajdonsága, amelyekhez igazából közünk sincs. Talán még bolygónk sem áll az adott jegyben.

Akkor mégis miért?

A fényszögek miatt. Ugyanis bármely bolygótól kapott fényszög olyan, mintha az adott bolygóhoz társított jegy beszínezne bennünket!

Egyszerűbben fogalmazva: a 3 főjelölőd (Aszcendens, Nap, Hold) kapott fényszögei - színezik be a személyiséged!

Az alábbiak szerint:

A Naptól kapott fényszög - Oroszlán tulajdonságokkal
A Holdtól kapott fényszög - Rák tulajdonságokkal
A Merkúrtól kapott fényszög - Ikrek tulajdonságokkal
A Vénusztól kapott fényszög - Bika és Mérleg tulajdonságokkal
A Marstól kapott fényszög - Kos tulajdonságokkal
A Jupitertől kapott fényszög - Nyilas tulajdonságokkal
A Szaturnusztól kapott fényszög - Bak tulajdonságokkal
Az Uránusztól kapott fényszög - Vízöntő tulajdonságokkal
A Neptunusztól kapott fényszög - Halak tulajdonságokkal
A Plútótól kapott fényszög - Skorpió tulajdonságokkal
A Chirontól kapott fényszög - Szűz tulajdonságokkal.

Példa:

Ikrek Nap kap egy fényszöget a Plútótól… 

Ebben az esetben az Ikrek Nap tulajdonságai, Skorpió tulajdonságokkal egészül ki. Harmonikus fényszög esetén a Skorpiók jó tulajdonságaival, diszharmonikus fényszög esetén annak kevésbé jó tulajdonságaival. 

 

Tehát a lényeg:
a 3 főjelölőt érő fényszögek színezik be és módosítják a személyiséget! Így egy Rák Aszcendenst érő Uránusz fényszög, Vízöntő tulajdonságokkal egészíti ki a Rákot. Ugyanez érvényes a Nap és a Hold fényszögeire is!

Több fényszög esetén, melyik lesz a dominánsabb színező? 

Ebben az esetben a fényszögek erősorrendje lesz a döntő! A legerősebb fényszög: az együttállás, őt követi az oppozíció, majd a kvadrát és a trigon, végül pedig a szextil. Vagyis egy Napot érő együttállás és szextil fényszög közül, az együttállás bolygója (illetve az általa uralt jegy) fogja majd markánsabban beszínezni a Nap-jegy tulajdonságait.
 

Most már tudod mitől lesz a Halakból cápa. Mondjuk attól, ha a Halak Nap kap egy Mars vagy egy Plútó fényszöget... :)


Az olvasók kedvencei

 • Asztronumerológia

  1996-ban ez a gondolat indított útjára egy kutatást, amelynek nem kevesebb volt a célja, minthogy megfejtse az összefüggést a születési dátumok, az események és...
 • Asztrológia Mestercsomag

  Ha minden Asztrológiáról szóló könyvet megvennél és még egy 4 éves iskolát is elvégeznél, akkor is csak egy részét ismernéd meg annak, amit a csomagban találsz...
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.

Facebook