Efemerida: 2012 január


2012-01-16 14:44 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 11 db

Az Asztropatika havi rendszerességgel megjelenő táblázatai segítségével, akár percre pontosan is nyomon követheted a hangulatod változásait...

(Az ábra: az Io Edition - Midnight Ephemeris program segítségével készült!)
 
 

Útmutató:

A táblázat felső részében (Torpical Midnight Ephemeris): a bolygók napi helyzetét láthatod 0 órára (a Hold esetében 0 és 12 órára) kiszámítva.

A táblázatból jól látszik, hogy 16-án 0 órakor a Merkúr: a Bak 11 fok 28 percétől indul égi útjára. Mivel előrehaladó mozgást végez, ezért 17-én 0 órakor már kereken 13 fokon fog állni.

A bolygók kiinduló helyzetét és irányát, a hónap első napjának sorában, a bolygó alatt láthatod. A pici D betű direkt (előrehaladó), míg a R betű retrográd (hátráló) mozgást jelez.

(Jól látod! A 2012-es évnek úgy indultunk neki, hogy az összes bolygó direkt mozgást végzett.)


A Planetary Data táblázat Ingresses részében - napra és percre pontosan a hónapban történő jegyváltásokat láthatod. Alatta a Stations részben pedig az irányváltásokat.
Ez alapján már tudod, hogy januárban 4 jegyváltás lesz, illetve 24-én 0 óra 53 perckor a Mars hátráló mozgásba vált.

A Lunar Ingresses... táblázat kizárólag csak a Hold mozgásával foglalkozik. A táblázat Ingresses részében - napra (Day) és percre (Time) pontosan - a jegyváltásai vannak feltüntetve.

Ugyanezen táblázat Void Times részében, - a Hold utolsó fényszögét láthatod, amivel az adott jegyet elhagyja.

A Phases... táblázat Lunar Phases részében a Hold fázisait találod.Mire érdemes figyelned?

Elsősorban a gyors mozgású bolygók (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz és a Mars) jegy és irányváltásaira. Ezek a hatások néhány órán, - a Hold esetében akár perceken belül is érezhetővé válnak.Egy TIPP:

Bizonyos hatások (érzések, gondolatok, események stb.) időről-időre megismétlődnek.

Mivel ezek az ismétlődő hatások, rendszerint egy gyors mozgású bolygó jegy vagy irányváltásához köthetők, ezért érdemes ezen hatások időpontjait és jellegét feljegyezned!

A jegyzeteidhez nagy segítséget fog nyújtani az itt közétett efemerida táblázatok, melyek segítségével pontosan meghatározhatod, hogy az adott időpontban mely bolygó váltott jegyet vagy éppen irányt.

Könnyű dolgod lesz! Hiszen ugyanazért a hatásért, ugyanaz a bolygó lesz a felelős - ráadásul mindig ugyanabban a jegyben.

Vagyis a gyors mozgású bolygók, ugyan minden egyes jegyben más és más hatásokat váltanak ki, viszont az adott jegyben: MINDIG ugyanazokat!

Gondolj csak a Nap-jegyekre!
Biztos vagyok abban, hogy az évek során már magad is megtapasztaltad, mely jegyekben mennek jól a dolgaid, és melyek azok a Nap-jegyek amelyeket ha lehetne inkább átaludnál.

Ugyanez a helyzet az összes többi gyors mozgású bolygó esetében is! Bizonyos jegyekben akadálytalanul törnek fel a gondolataid (Merkúr), más jegyekben viszont nem. És ugyanígy lesznek jegyek ahol hegyeket mozgatsz meg (Mars) - és olyanok is, ahol a feladataidhoz még hozzálátni sem lesz kedved.

Ha mindezeket kitapasztalod, akkor az efemerida óriási segítségedre lesz, hiszen általa pontosan tudni fogod, hogy melyik hatás mikor kezdődik, és ér véget.


Még valami...
A több hónapig tartó folyamatos hatásokat, NEM a gyors mozgású bolygók okozzák!
A gyors mozgású bolygók hatásai - a Hold esetében napok - a többiek esetében hetek alatt lezajlanak.

A gyors mozgású bolygók, jelentős (sorsfordító) életeseményeket SOHA nem váltanak ki. Ők kizárólag csak a mindennapok hangulatát, és az azokhoz kapcsolodó kisebb eseményeket határozzák meg. Igaz, azokat legalább percre pontosan...Megjegyzés: a további hónapok efemeridái és a hozzájuk tartozó kiegészítő magyarázatok, minden hónap elsején kerülnek majd kihelyezésre!


Az olvasók kedvencei

 • Ebben az évben 2018

  Ez az évről-évre megjelenő kiadvány egy kinyomtatható kis papírlapról szól. Amit viszont tartalmaz, az 2018-ban és azután is a legnagyobb segítséged lehet! A VARÁZSNAPLÓ-ról nem is beszélve...
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • Személyes szinted

  A könyvben lévő élettervező és megvalósító rendszer nem kényszerít rád semmit! Nem mondja meg hogyan kell élned vagy mit kell szeretned. A céljaid segít megvalósítani - az összes életterületeden!

Facebook