A hely szelleme


2018. március 28. 12:18 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 62 db

Az otthonunk mindannyiunk életében fontos szerepet játszik. Fontosabbat, mint az elsőre gondolnánk. Ugyanis nem mindegy, hogy egy költözéssel vagy akár egy építkezéssel kinek a sorsát éljük tovább. (Költözés vagy ingatlanvásárlás előtt állóknak AJÁNLOTT olvasmány!)

Rák Aszcendensemnek köszönhetően az otthont - vagyis a helyet ahol nap mint nap megpihenünk és erőt gyűjtünk, mindig is misztikus dolognak tartottam. Mivel az életem javát társasházakban töltöttem, így testközelből figyelhettem meg az emberek eme misztikus területét. 

Már gyerekként rájöttem, hogy minden lakásnak más szaga van - és hogy a szagokból is lehet következtetéseket levonni. (Amúgy a vizes jellegű emberek gyakran vonnak le következtetéseket a szagokból. Ezért is szimatolnak folyamatosan. A Rákok különösen!)

Később olyanokon is elgondolkodtam, hogy vajon ugyanolyan marad-e a szag akkor is, ha mondjuk új lakók érkeznek az adott lakásba. Ezt sosem volt módomban kitapasztalni - illetve… kiszimatolni. Így “szagminták” hiányában az elköltözők és az odaköltözők életét hasonlítottam össze. 

Azt figyeltem meg, hogy hellyel-közzel ugyanolyan emberek költöztek oda, mint akik előttük ott éltek. Sőt! Ami ennél is megdöbbentőbb volt: mintha a sorsuk további alakulására is hatással lettek volna azok, akik korábban ott éltek.

Például: ha egy jó módban élő család eladta a lakását, akkor idővel az oda költözök anyagi helyzete jó irányba fordult. Egy problémás család lakásába, nagy eséllyel egy problémás család költözött vagy egy olyan, akiknek a nehézségei csak akkor kezdődtek el. 

Ugyanezt teljes lakóházaknál, de még lépcsőházak esetében is megfigyeltem.

Egy jól müködő és összetartó társasházba - függetlenül attól, hogy éppen hányan költöznek el - valahogy mindig olyan emberek érkeznek, akik tovább viszik a hely “hagyományát”. És ugyanez fordítva is érvényes. Egy széthúzó, állandóan marakodó társasházból kis eséllyel lesz összetartó - és teljesen mindegy hogy kik költöznek el, vagy éppen oda - az adott hely hagyományán, illetve szellemén ez szinte semmit nem fog változtatni.

Nézz szét a környezetedben! Nézd meg kik költöztek el, és hogy a helyükre milyen emberek érkeztek. Vagy a lakóházakat a környékeden, esetleg a lépcsőházad… magad is tapasztalni fogod az ijesztő hasonlóságokat.

Sokáig nem találtam erre magyarázatot. Egyszerűen a hely szellemének tulajdonítottam a dolgot. Aztán megismertem a területi Asztrológiát (az erővonalakat) és máris világossá vált, hogy minden egyes helynek: teleknek, háznak, lakóháznak, lépcsőháznak és lakásnak egyedi kisugárzása van, ami végeredményben hatással van azokra, akik ott élnek. 

A konkrét helyek erővonalait meghatározni nem lehet. Már csak azért sem, mert szűk helyen is - mondjuk egy lépcsőházban is már óriási eltérések lehetnek az egyes emeletek, vagy fekvések erővonalai között. Például vannak házak, ahol a déli oldalon lakóknak megy jobban. Máshol csak az első emeleten élőknek. Ezt csak kitapasztalni lehet, illetve feltérképezni.

Ha ingatlanvásárláson vagy építkezésen gondolkodsz - előtte ajánlatos a szomszédokkal is beszélned. Próbáld meg valahogy kipuhatolni, hogy milyen emberektől veszed meg a leendő otthonod. Milyen emberek voltak? Hogyan alakult az életük? 

Ugyanis ha a feltételezésem igaz, és a "hely szelleme" valóban hatással van az életünkre, akkor nagy eséllyel azok sorsát fogod egy picit tovább élni, akiknek a helyére költözöl. 

Ha hozzád hasonló vagy nálad “jobb” embertől veszel ingatlant, akkor nincs mitől tartanod. De ha problémás az eladó, akkor inkább nézz mást! 


Mi a helyzet akkor, ha érzésed szerint egy rossz erővonallal rendelkező társasházban vagy lakásban élsz? 

Ha elköltöznél, nagy eséllyel megváltozna az életed. Főleg akkor, ha a korábbinál jobb erővonallal rendelkező helyre költöznél. Ugyanis nem az ember emeli fel a helyet, hanem a hely emeli fel - vagy tartja fogságban - az embert. Vagyis csak idő kérdése, hogy egy jó ember mikor süllyed el egy rossz erővonalakkal rendelkező helyen, ahogy az is, hogy mikor emel fel téged egy jó erővonal. Hidd el nem mindegy hogy hol laksz, ahogy az sem, hogy kinek a helyére költözöl.

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »