A Jupiter mérge


2016. december 8. 10:15 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 19 db

36 éves korunk után - terjedni kezd bennünk egy múltban gyökerező “méreg”. Akik felismerik és alkalmazzák a bejegyzésben lévő “ellenszert”, azokra szép időskor vár. A többiekre keserű reménykedés…


Ahhoz hogy a Jupiterben rejlő lassan ható mérget megértsd, ismerned kell az élet “bástyáit”.

Életünknek 4 bástyája van - melyet a születési horoszkópunkban a négy sarokház: az I-es, a IV-es, a VII-es és a X-es ház jelképez. (Eme szerepük miatt jelöljük őket római számmal!) 

A négy sarokház jelöli az életünk fő csapásvonalait - más szavakkal az életünk céljait és értelmét. Egészen pontosan:

az I-es ház, hogy legyünk önmagunk. A vele szemben lévő VII. ház, hogy bármilyenek is vagyunk, azt bátran mutassuk meg az élet színpadán - a világnak. A IV. ház, hogy őrizzük meg a múltat, mert abból építhetjük fel a jövőt (X. ház). 

 

Hogyan kapcsolódik a 4 bástyához a Jupiter?
Nagyon egyszerűen! 

Mi is a Jupiter leggyilkosabb mérge?
A soha vissza nem térő szép emlékek…

 

Kevesen tudják, de a Jupiter 3. visszatérése után (kb. 36 éves korunk felett) már sokkal inkább félünk tőle, mintsem a leckéket osztogató Szaturnusztól. A Szaturnusz sima ügy! Kiosztja a pofonokat, azután évekig békén hagy bennünket - ráadásul ahogy öregszünk, egyre megértőbbé és simogatóbbá válik. Nem úgy a Jupiter! 

A Jupiter egyre gyakrabban juttatja eszünkbe a múltban elért sikereiket, és azt, hogy vajon képesek vagyunk-e újra és újra ezeket az eredményeket elérni.

Ha az I-es és a VII-es bástyánk gyenge - azaz nem hiszünk magunkban, és ebből eredően nem is mutatjuk meg önmagunkat az élet színpadán - akkor ahogy telnek az évek, és persze terjed bennünk a “Jupiteri méreg” - egyre inkább már nem hisszük el, hogy képesek vagyunk az ismétlésre. 

 

A mérgezés kezdeti tünete: a félelem. Félni kezdünk attól, hogy nem sikerülhet az, ami egykor könnyedén sikerült. 

A következő stádiumban: alkudozunk! Mindent “megígérünk”, csakhogy újra sikerüljön elérni azt, amit szeretnénk. Valamennyit el is érünk, de már kevesebbet mint korábban.

A mérgezés utolsó stádiumában eltűnik a korábban tapasztalt félelem. Helyét a reménykedés veszi át, hogy hátha egyszer egy kis morzsát kaphatunk - az amúgy soha vissza nem térő emlékeinkből…

 

Ne keseredj el, ha érzed magadon a tüneteket - ugyanis van megoldás! Ráadásul nem is egy, hanem kettő! 

 

Az első: az I-es és a VII-es bástyáid renoválása. Vagyis a személyiségfejlesztés. Ezért is érdemes és KÖTELEZŐ folyamatosan fejlesztened önmagad. Szerencsére ma már jobbnál jobb külföldi és hazai trénerek közül válogathatsz - ne hagyd ki őket!  

A második: a múltad karbantartása. 
Most már tudod, hogy a mérget a Jupiter: a múltban keveri ki. Ezért NAGYON FONTOS, hogy legyenek a múltadból - lehetőleg kézzelfogható - kapaszkodóid. Ezek rendszerint olyan eredményeket jelölnek, amelyek még mindig a rendelkezésedre állnak. 

Jó példa erre a gazdag emberek első számú módszere!

Emlékszel a Gazdagság tanulható c. kiadványban a százalékos szabályra? Arra, hogy a bevételed x százalékát tedd mindig félre. Ez nem csak arra jó, hogy egyre gazdagabb légy, hanem arra is, hogy ellenszered legyen a Jupiter mérgével szemben. Gondolj csak bele! A Jupiter mérge ugyanis akkor a leghatásosabb, ha a múltban lévő eredményeidből már nem tudsz felmutatni semmit! Hiszen ekkor lesz a legerősebb a vágyad hogy az adott dolgot újra elérd, s persze a félelmed is, hogy mi lesz akkor ha mégsem sikerül. Viszont ha van kapaszkodód, akkor a Jupiter nem tud benned olyan mértékű félelmet elültetni, ami a későbbiekben veszélyt jelenthetne rád. 

 

Van azonban még egy  - múltban gyökerező - összetevő a Jupiter mérgében, amire érdemes odafigyelned. Ez nem más, mint a megbocsátás! 

Ennek első és legfontosabb lépcsője: ha van miért, akkor bocsáss meg a szüleidnek. Akár élnek, akár nem. 

Őket követi mindenki más. Vagyis minél több embernek bocsátasz meg, annál inkább erejét veszti a Jupiter mérge. 

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »


Szabadon elérhető bejegyzések: