Lapok a pakliban


2017. január 11. 09:01 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 22 db

A sors kártyája című bejegyzés folytatásaként, jöjjön egy újabb fontos kérdés: milyen lapok vannak a pakliban?

Kezdjük a legfontosabbal: 
nem csak 1 pakli létezik! Minden egyes bolygónak külön kártyacsomagja van. Amikor a születési képletedben egy érzékeny pontra érnek (ilyenek a tengelyek, vagy a születési horoszkópodban lévő bolygók kivetített fényszögei) akkor előveszik a sajátjukat és arra buzdítanak, hogy lapot húzz.

Egy picit álljunk meg ennél a résznél, mert ezen a ponton válik bizonyossá, hogy a sorsunk meg van írva. Gondold csak végig! 

Ott áll előtted egy lassú mozgású bolygó, aki kevergeti a lapjait… Segítői - a gyors mozgású bolygók - éppen ott és éppen akkor olyan érzéseket váltanak ki belőled, hogy te lapot akarj húzni. És hopp… máris húzol egyet a pakliból. (Ha okos vagy akkor kitaktikázod, hogy a pakliban lévő lehetőségek közül - nagy eséllyel melyiket válaszd!)

Ha felidézed a már megtörtént életeseményeid, akkor egészen biztosan tudnál olyanokat mondani - amelyeket a mostani hatás alatt NEM LÉPTÉL VOLNA MEG - vagy épp ellenkezőleg, a mostani hatás alatt talán már olyanokat is meglépnél, amit anno kihagytál - csak sajnos már nincs előtted az a pakli, amiből azokat a lapokat kihúzhatnád. 

 

Mielőtt túlzottan belemélyednék, kanyarodjunk vissza az eredeti témához, és inkább azt nézzük meg, hogy milyen lapok vannak a pakliban! 

Az egyensúly törvénye biztosítja azt, hogy minden egyes pakliban egyaránt vannak pozitív és negatív lapok. Még a legjobb osztó - a Jupiter kártyacsomagjában is vannak rossz lapok, még ha nem is igen szeretnénk róluk tudomást venni. A lényeg: nem csak rossz és rosszabb, hanem jó és jobb közül is választhatunk. (Szerintem a Szabad akarat itt teljesedik ki - szabadon eldönthetjük, hogy a pakliból hogyan húzunk. De azt hogy mit húzhatunk, nem mi döntjük el.) 

Ott tartunk, hogy a lassú mozgású bolygók az osztók, és mindegyik “kezében” más és más kártyacsomag van. A Jupiter kezében csupa olyan lap, ami a bőségről, a nagyságról vagy akár a túlzott önbizalomról szól. A Szaturnusz lapjai: a feladatokról és a kihívásokról szólnak. Az Uránusz lapjaira villámgyorsan kell reagálni, mert ő a kiosztott lapokat azonnal lehúzza az asztalról. Az ő lapjai a hirtelenségről és a gyors reagálásról - azaz a váratlan eseményekről szólnak. A Neptunusz mint osztó, ködöt varázsol a kártyaasztal köré, így aki húz azt sem tudja hol van, de még néha azt sem, hogy egyáltalán húzott-e a lapokból. Csak később derül ki, miután a köd feloszlott, hogy milyen lap is került a kezünkbe. Vagyis a Neptunusz lapjai olyan eseményeket rejtenek magukban, amelyek később - sokszor csak évek múltán kapnak jelentőséget. Bármilyen lapot is húzunk a csomagjából - mivel ott és akkor még nem látjuk - nem is érzünk vele kapcsolatban semmit. A Plútó lapjai az újrakezdésről szólnak. Leginkább a régi megváltoztatásáról, hogy annak helyét egy új és jobb vegye át, de sok esetben a meglévő helyzet ellentétét váltja ki a kihúzott lap. Például egy 2. ház felett sétálgató Plútó, egy olyan ember esetében akinek semmi pénze nincs, könnyen okozhat gazdagságot! Ahogy a VII. ház felett mintaházasságot sodorhat a válásba. A Chiron lapjai a lelki sebekről szolnak. A lapjai egy része azokat kiváltja, egy másik része meggyógyítja…

Hogyan fejtsd meg a lapokat? 

Vedd elő a képleted és nézd meg, hogy a lassú mozgású bolygók - jelenleg melyik házad felett sétálgatnak. (A házak jelentés tartalmát itt találod). Az adott bolygó jellegét és a házhoz köthető életterületeket írd fel egy lapra. Például a Plútó a X. ház felett esetén: újrakezdés, a régi megváltoztatása - a karrieremmel kapcsolatban. Majd ezt követően írj fel minden olyan várható eseményt, ami a felírt dolgokkal kapcsolatba hozható.  

Miután jó nagy listád lett - s ezt írhatod akár heteken át! - vedd végig mindegyiket! Azaz mindegyiken végigmenve gondold magad bele abba a helyzetbe, amit leírtál.  

Miért van erre szükség? 

Mert valószínűleg a listán ott van az a lap is, amit nagy eséllyel majd ki fogsz húzni. És ha már felkészítetted magad az érkezésére, ahogy kihúzod simán teljesíteni fogod. Pontosan ezt csinálják a világklasszis sportolók is! Minden versenyüket 10-szer, 20-szor, 100-szor lejátsszák a fejükben, hogy majd ott és akkor a versenyen, mindenkit megelőzve a dobogó tetejére állhassanak. 

Most már tudod, hogyan kell “számolgatni” a SORSOD lapjait! 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »