Jó tanács a lelkedtől!


2016. április 22. 12:40 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 13 db

Az új világ egyik mellékhatása: az információ dömping. Szegény Merkúrod már lassan azt sem tudja, hogy mire figyeljen. Jöjjön egy jó tanács - egyenesen a lelkedből, aki rendet fog tenni a fejedben…

A Vízöntő korszaknak köszönhetően soha nem látott mennyiségű információ zúdul ránk. Eleinte ez nagyon klassz volt, hiszen a világ tárult elénk - mostanában azonban már kezd egyre fárasztóbbá válni. Pontosabban a Merkúrunk kezd fáradni, hiszen töménytelenül sok információból kell kibányásznia a számunkra legértékesebbeket. Ebből eredően egyre gyakrabban hibázik. Vagyis olyan információkat is beenged, amelyeknek kevés hasznát vesszük.

Csalódottságunk a Merkúrunkba odáig vezethet, hogy a legtöbb információt már fenntartással kezeljük. Vagyis már sokkal kevesebb dolgot hiszünk el, mint korábban. (Amúgy a Vízöntő Uránuszának, aki nem mellesleg a Merkúr felsőbb oktávja - ez az egyik célja!)

Tudtad, hogy a világ legsikeresebb emberinek többsége alig hallgat a Merkúrjára?
Persze hagyják, - sőt segítik is, hogy könyvekből meg innen-onnan összegyűjtögesse az információkat, de a végső döntést - minden esetben a legokosabb bolygójukra: a Holdra bízzák. Vagyis a megérzéseikre hallgatnak!

Miért is?

Mert ösztönösen tudják, hogy amíg a Merkúrjukat képes becsapni bármilyen szépen csengő szöveg, addig a Holdjukat semmi!

A helyzet az, hogy kb. 30 éves korodra az életedhez szükséges információk közel 100%-val már rendelkezel! Ezután már csak csere-bere zajlik. A Merkúrod összegyűjt valahonnan egy új információt, ami ha jobb a réginél, akkor azt a Holdad lecseréli. A gond az, és ez borította meg egy kicsit a megszokott egyensúlyunkat, hogy a Merkúr túl sok információt hoz. Ráadásul ezek zöme (már) használhatatlan.

Hogyan tegyél rendet a fejedben?

Először is szűrd meg az információkat! Csak azokra engedd "rámozdulni" a Merkúrod, amelyekről 100%-ig érzed, hogy nagy szükséged lenne rájuk. A többivel - még kíváncsiságból se foglalkozz!

Ami még ennél is fontosabb:
hallgass az első ösztönös megérzésedre! Az esetek több mint 80%-ban ugyanis az lesz a helyes! Ha viszont variálsz, és a döntéseidbe beleszólást engedsz a Merkúrodnak vagy az érzelmeidnek, akkor a helyzet megfordul és 80%-ban fogsz hibás következtetésekre jutni.

Tehát, ha úgy érzed, hogy a túl sok információ miatt már lassan azt sem tudod, hol áll a fejed, akkor hallgass a legokosabbra: a megérzéseidre, az első ösztönös gondolataidra. Hidd el a Holdadnál - vagyis a lelkednél jobban senki sem tudja, mi jó neked. 


 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »