Házak a Vízöntőben


2024. április 11. 11:55 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 26 db

Készítsd a horoszkópod, mert ebben a bejegyzésben végigmegyünk az összes házon és megnézzük, hogy az elkövetkező 22 évben, mely életterületeiden számíthatsz jelentős változásokra…

Életed könyvében az egyes fejezeteket a Plútó jegyváltásai jelzik. Ezek a fejezetek - amelyekből egyébként nem sokat élünk meg - markánsan elkülönülnek egymástól. Mielőtt az életed új fejezetének helyszínére, vagyis a Vízöntő jegyében kezdődő házadra rátérnénk, jöjjön néhány fontos és hasznos infó! 

Ha nem tudod, hogy …
.. melyik házad kezdődik a Vízöntő jegyében, úgy ajánlom figyelmedbe ezt a 40 részből álló sorozatot. Segítségével pontos képet kaphatsz a horoszkópod felépítéséről, többek között a Vízöntő jegyében kezdődő házadról. 

Ha nem kezdődik házad a Vízöntő jegyében (vagyis közrezárt)
Mivel a ház, amelyben a Vízöntő jegy közrezárt, 2008 óta nyomás alatt áll, azaz történtek a Bak jegyében kezdődő házadban jelentős események - így ez a mostani jegyváltása számodra inkább jót jelent. Egyfajta védelmet. Illetve még valamit! Az itt történő eseményeket a külvilág nem fogja látni. Ha esetleg látnák, fogalmuk sem lesz arról, hogy az érintett területeken mi, miért történik veled. Összeségében a közrezárt jegy: védelmet jelent, azaz inkább pozitív eseményeket.  

Ha két házad kezdődik a Vízöntő jegyében
Ebben az esetben mindkét házhoz társítható életterületed aktív lesz. Az események felváltva, illetve a két életterületet összekapcsolva, gyakran egymásra ráépítve vagy egymásból oda-vissza következve történnek meg.
 

A házad értelmezésénél vedd figyelembe az alábbiakat:

Az önbíráskodó igazságosztó
Akár így is nevezhetnénk az életed fejezetét író Plútót, és nagyon nem állnánk távol a valóságtól. A helyzet ugyanis az, hogy valóban igazságot oszt. A saját önbíráskodó igazságát. Mit jelent ez? Megnyitja az életedben az adott fejezetet és megnézni a körülményeidet, de ami ennél is lényegesebb: a hozzáállásod az adott területhez. Ha azt látja, hogy az adott életterületeiden magas lovon ülsz, akkor leszed a lóról. Ha a szemeidben a fájdalom könnyét látja, letörli és örömkönnyeket csal a szemedbe. Ha úgy látja, hogy az esetedben nem kell igazságot szolgáltatnia, akkor lebetonozza, vagyis sírig rögzíti a meglévő pozíciód. 

Temetés és/vagy exhumálás
Igazságosztásait a Plútó minden esetben temetéssel vagy exhumálással végzi. Az “igazsága” érdekében személyeket, vagy bármit képes eltemetni, de ugyanígy az érintett életterülettel kapcsolatban az általad eltemetett álmaidat is képes exhumálni, más szavakkal valóra váltani. Az általa kiváltott események néha kegyetlenül fájdalmasak, és sokszor olyankor is üt-vág, amikor adni szeretne. Ezt teszi azért, mert így csinál helyet az újnak. Az igazságszolgáltatásainak jogosságát a lelked mélyén érezned kell. Ezért, ha úgy érzed, hogy úgy kaptál tőle pokoli leckéket, hogy az nem érdemelted meg, akkor biztos lehetsz abban, hogy adni fog valamit. Méghozzá jobbat annál, mint amit elvett vagy eltemetett.

Csináld másképp!
Mivel az életed jelenlegi fejezete a Vízöntő jegyében zajlik, ezért a legjobban akkor járnál, ha egy picit másképp csinálnád ott a dolgokat. A felmerülő kihívásokra keress más válaszokat és megoldásokat! Ezzel jelentősen növelnéd az esélyeidet. 

Lássuk a Vízöntő jegyében kezdődő házaid legfontosabb területeit! 
 

I. ház:
Szemüvegcsere. Ha eddig sárga szemüveglencsén keresztül nézted a világot, akkor a jövőben már más színben fogod. A veled történő események hatására a személyiséged 180 fokot fog fordulni. Ha eddig aktív voltál, most majd visszavonulsz, ha eddig remete voltál, akkor hamarosan színpadra lépsz. Így vagy úgy, a személyiséged, a megjelenésed, az élethez való hozzáállásod fog gyökeresen megváltozni. Fontos! A változáshoz a Plútó bármelyik életterületedet használhatja. Számára a lényeg, hogy valamiért MEGVÁLTOZZ. 

2. ház:
Életed ezen fejezete az anyagiakról fog szólni, egészen pontosan a biztonságodról. Lesznek hullámok, viszont, ha ügyesen „szörfözöl”, akkor most teremtheted meg az életed hátralévő részére az anyagi biztonságod. Óvatosan a hitelekkel és ne kockáztass! A dolgokat ne rövidtávon, hanem hosszútávon nézd. Gondolj a Plútóra! Ő sosem gondolkodik rövidtávban, ő a sírig gondolkodik. (Ha a mai naptól kezdve a bevételed csupán 5 százalékát félrerakod, és ahhoz nem nyúlsz, akkor 22 év múlva nagyon gazdag leszel! És nem az 5 százalék miatt, hanem azért, mert látja, hogy ügyes vagy, és egy csomó mindennel fog a vagyonodhoz hozzájárulni.)

3. ház:
Viszonylag nyugis terület ez a Plútó számára. Amolyan tanulószoba. Itt ugyanis két dologra helyezi a hangsúlyt: a tanulásra, illetve az utazásokra. Fogalmazzunk úgy, hogy az életed ezen fejezetében megszerezheted mindazt a tudást, amire a hátralévő életedben szükséged lesz, illetve amelyekből most és később aranyat fogsz csinálni! 

IV. ház: 
Hazatalálni. Mármint nem oda fel! Életed ezen fejezetében garantált az otthonváltozás, továbbá sok esetben a felnőtté válás. Szó szerint olyan helyre fogsz költözni, ahol azt fogod érezni, hogy végre hazaértél. S mindez független attól, hogy hova költözöl. Költözhetsz akár 3 megyével arrébb is. Mivel a Plútó az örökkében gondolkodik, ezért nagy valószínűséggel az életedben többet már nem fogsz költözni. Viszont mindaddig amig az otthonod nem találod meg, sokat költözhetsz. (Érezni fogod - nem kicsit, nagyon! – amikor hazaérsz.)

5. ház:
Ugyan életterületként ebben a házban a szerelem, a gyermek és a vállalkozások kerülnek előtérbe, a tapasztalatok azt mutatják, hogy itt a Plútó taktikai üzemmódba vált! Sok esetben lovat ad az érintettek alá, azért, hogy majd egyszer leszedje őket onnan. Másképp fogalmazva: mintegy mézesmadzagot nyújtva az élet élvezetét felfokozza. Akik ráharapnak a mézesmadzagra és az élet habzsolását választják, azokra a végén csúnya bukás vár. Amúgy ez a fejezet sok esetben nagy szerelmet jelez, gyermek vagy egy sikeres vállalkozás születését.

6. ház:
A Plútó célja nem az, hogy bennünket a sírba tegyen, hanem az, hogy minél tovább szolgáljunk. Ennél a háznál keresve sem találhatott volna jobbat a megerősítésünkre. Miről is szól a 6. ház? Az egészségről és a munkáról. Vagyis csupa olyan dologról, ami a működésünket biztosítja. Ez a ház olyan, akár egy szervíz! Itt nem csak az egészségünket, de a munkánkat is rendbe fogja tenni. Mindezt azért, hogy továbbra is szolgálni tudjunk. Nem véletlen, hogy sokan az életük ezen fejezetében váltanak egészségesebb életmódra, illetve találják meg - minden tekintetben - az életük legjobb munkahelyét.

VII. ház:
Házasság és színpad. A jó és működő házasságokat ebben a fejezetben a Plútó sírig rögzíti. Minden más esetben a változás borítékolható. A szingli társra talál, a rossz házasságban élő pedig valahol mással, máshol új életet kezd. Ami a színpadot illeti… az életünk ezen fejezetében, akár akarjuk, akár nem, a SORS kihajít bennünket a színpadra, ezzel is lehetőséged adva arra, hogy megmutassuk a világnak a tehetségünket. Akik nem félnek megmutatni a saját tehetségüket, azokra az életük egyik legjobb fejezete vár!

8. ház: 
Emlékszel még a Budapesti vidámparkban a hullámvasútra és az annál is nagyobb ciklonra? Nos, a többi 11 ház olyan, mint a hullámvasút, ez pedig maga a ciklon. Mivel ez a Plútó háza, itt az események nagyobb szélsőségeken mozognak. Ráadásul ez egy gyűjtő ház, így itt tulajdonképpen bármely életterülettel kapcsolatban történhetnek kirívó események. A Plútóhoz köthető temetés és exhumálás itt felváltva jelenik meg. Lesznek dolgok, amelyeket majd eltemetnünk, és olyanok is, amelyek exhumálásra kerülnek. Vagyis olyan álmaink fognak itt valóra válni, amelyekről már rég lemondtunk, amelyeket már rég eltemettünk. (Az elmúlás gondolata itt sokakban megjelenik, de ettől nem kell tartani!)

9. ház:
A vele szemben lévő 3-as házhoz hasonlóan, ez szintén egy nyugisabbnak mondható ház. Ettől függetlenül a tanulás, a külföld, illetve a jog előtérbe kerülhet. Ebben a házban gyakran születnek világmegváltó ötletek és gondolatok, sokszor olyan magok kerülnek elültetésre, amelyek majd a következő fejezetben (a X. házban) válnak termővé. Érintettként egy valamire itt érdemes lenne ügyelned! Ne perelj be senkit, még akkor se, ha 1000000000 százalékban biztos vagy az igazadban, mert veszítenél. Viszont, ha téged perelnének be, azt megnyernéd. Az életed ezen fejezetében született ötleteidet ne söpörd a szőnyeg alá. A világot válthatnád meg velük, a saját életed biztosan!

X. ház:
Kazánkovácsból nőgyógyász. Nagyjából így lehetne jellemezni az életed ezen fejezetét, amelyben a gyökeres változás a munkádban vagy a hivatásodban garantált. Sokan ekkor törnek csúcsra, mások ekkor válnak alkalmazottból vállalkozóvá, megint mások ekkor mennek nyugdíjba, vagy épp kilépve az életbe állnak munkába. A munka és karrier mellett, sok esetben ez a fejezet az otthont és a szülőket is érinteni szokta. Vagyis költözést is jelezhet. 

11. ház: 
Ebben a házban a Plútó a tanító oldalát csillogtatja meg, merthogy leckével érkezik! Az életed ezen fejezetében a Plútó bebizonyítja neked, hogy egyedül sokra viheted, de másokkal messzebb juthatsz. Gyakorlatilag olyan embereket fog sorozatosan az utadba gördíteni, akik segíteni fognak neked. A te - amúgy nem könnyű - feladatod az lesz, hogy megtanulj kérni, és elfogadni. Ha sikerül, akkor komoly előrelépést fog ez a ház nyújtani neked az álmaid megvalósításában. 

12. ház: 
Ebben a házban a Plútó lapátot ad a kezedbe és azt mondja, hogy áss! Sokan úgy érzik, mintha a saját sírjukat ásatná ki velük, valójában épp az ellenkezője történik! Ebben a fejezetben a Plútó nem temetni érkezik, hanem exhumálni. Annyi különbséggel, hogy nem ő fogja kiásni a korábban eltemetett álmaidat, hanem te magad. Azaz komoly megpróbáltatások elé állít, amelyek végén mindig NAGY jutalmak várnak. Olyanok, amelyeket korábban te temettél el, amelyekről te mondtál le. Az ásás fárasztó, sőt fájdalmas is, mert amit kiásol földet, azzal sok esetben eltemetsz valami mást is. Viszont a végén, amikor megpillantod a rég elfelejtett álmod, az kárpótolni fog mindenért. Ha egy tanácsot megfogadsz, akkor ebben a fejezetben ne hagyd abba az ásást! 
 

További segítség a házakhoz:

1. ház: önmagad, megjelenésed, külsőd, egészséged
2. ház: pénzed, eszközeid, tulajdonod
3. ház: intelligenciád, tanulmányaid, testvéreid, környezeted, utazásaid
4. ház: eredeted, adottságaid, otthonod, ingatlanjaid, életvéged, apukád
5. ház: örömeid, hobbid, gyermekeid, szerelmeid, kreativitásod
6. ház: kenyérkereső munkád, egészséged, kötelezettségeid, (kisállataid)
7. ház: házasságod, társulásaid, külvilág előtti szerepléseid
8. ház: titkaid (amit kikotyoghatsz), szexualitásod, elmúlásod, vagyonod
9. ház: elveid, eszméid, nézeteid, hited, külföld, jog
10. ház: küldetésed, karriered, céljaid, határaid, anyukád
11. ház: támogatóid, barátaid, közösséged, (nem vér szerinti gyerek)
12. ház: életfeladataid, megpróbáltatásaid, titkaid (amit sosem árulsz el)

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »