Chiron újratöltve!


2019. február 5. 15:34 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 41 db

Az 1977-ben felfedett Chiront, az elmúlt 50 évben sikerült minden jegyben megfigyelnünk. Mivel a vele kapcsolatos kezdeti feltételezések kicsit módosultak, s mert hamarosan a Kos jegyébe belépve újabb kört kezd, érdemes elővenni a születési horoszkópokat...

 

1977-ben a Chiron felfedezésekor 2 jegynek nem volt önálló uralkodó bolygója: a Bika és a Szűz jegyének. Mindkét jegy, más jegy uralkodóján osztozkodott. A Bika a Mérleg Vénuszán, a Szűz az Ikrek Merkúrján. Vagyis már akkor biztos volt, hogy a Chiron a két jegy közül az egyiknek lesz az uralkodó bolygója.

Ahogy ilyenkor lenni szokás, a Chironnal kiegészítve több százezer horoszkópot átnéztek. Összefüggéseket, azonos életeseményeket keresve. Rövid időn belül kiderült, hogy az újonnan felfedezett bolygó az egészséggel, illetve a lelki gondokkal hozható kapcsolatba. Úgyhogy egy percig sem volt kérdés, hogy az egészség házával (6. ház) analóg Szűz jegyhez társítjuk a Chiront.

A 6. házas analógia miatt, a vele kapcsolatos megfigyelések évtizedeken át az egészségre és a gyógyításra fókuszáltak. Miután már néhány jegyen végigsétált - kezdünk rájönni, hogy eszközként a Szűz jegyére oly jellemző alázatosságot használja, s nem feltétlenül az egészség vagy a gyógyítás területén - hanem a lelkünkben. Vagyis a Chiron a lelkünkben okoz valamit, amivel a sorsunkat tereli.

Ha már itt tartunk: mivel nem simogatásokkal vagy könnyen elérhető ajándékokkal terelgeti a sorsunkat, ezért a Chiront negatív bolygónak tartjuk. Viszont olyan, hogy negatív bolygó NEM LÉTEZIK! Ugyanis kívétel nélkül az összes bolygó azon munkálkodik, hogy nekünk jobb legyen. Nem rosszabb, JOBB! Ne tévesszen meg, hogy amíg az egyik bolygó ajándékok osztogatásával, addig a másik leckékkel próbálja ugyanazt elérni. A lényeg: a Chiron jó bolygó, ahogy az összes többi is az.

 

Képletedben a Chiron

A legtöbb horoszkópkészítő programokban már fel van tüntetve a születési ábrában a Chiron helyzete, azonban jó néhányban még nem - így sajnos a Placidus ábráját használó Én képletem c. anyagban sem. Ha nem tudod, hogy a születésed pillanatában hol állt a Chiron, úgy kattints ide!

Kattintás után keresd meg az oldalon a XX. századot (20th century), majd válaszd ki a születésed évét. Egy új ablakban fog megnyíni az adott év efemeridája. Lefelé görgetve keresd meg a születésed hónapját. A Chiront az efemerida utolsó előtti oszlopában (a Day előtti oszlopban) találod, ahol az adott hónap első napjánál a jegyhelyzetét láthatod. A jegyen belüli pontos fokszámát pedig a születésed napjának sorában találod. Miután megvan, hogy a születésed pillanatában melyik jegyben és hány fokon állt, már csak egyetlen teendőd van, berajzolni a horoszkópodba az adott jegy, adott fokára. (A Chiron jelét lásd az efemeridában, vagy a fenti képen.)

 

A Chiron hatásai

Az első és legfontosabb: a Chiron soha nem okoz meglepetést. (Nézd csak meg a Chiron gyermekeit a Szüzeket! Ők sem szeretik a meglepetéseket!) Azaz olyan eseményt vagy hatást a Chiron sosem váltana ki, amire ne számítanánk. Ennek az az oka, hogy a lelkünkben a sebeket, már jó korán - sokszor egészen fiatal korunkban elhelyezi. Így később, amikor a sebeink miatt következményekkel (eseményekkel) találkozunk, azok nem érnek bennünket váratlanul, mivel tudunk róluk...

A február 18-án a Kos jegyébe belépő Chiron: SEMMILYEN ÚJDONSÁGOT NEM FOG HOZNI. Egyszerűen kivált egy eseményt, vagy bekapcsol egy érzést, amivel emlékezteti őket az amúgy is bennük lévő lelki sebeikre. Durvábban fogalmazva: olyan eseményt vagy helyzetet teremt, amivel feltépi a sebeket.

Jogos a kérdés: miért csinálja?

A válasz egyszerű: döglött kutyába nem rúg senki sem. Ha úgy ítélné meg, hogy már nem tud rajtad segíteni, azaz nem tud téged terelgetni egy JOBB SORS felé, akkor semmit nem tép fel.

Ha viszont igen... akkor az a legbiztosabb jele annak, hogy még bőven lát benned fantáziát.

Amúgy 50 éves kor felett - vagyis az első visszatérése után, már nem igen szokott sebeket feltépni. Nem azért mert feladta volna a terelgetésünket, hanem azért, mert nagyjából ekkor jön el az az idő, amikor végleg beletörődünk és elfogadjuk a SORSTÓL kapott keresztünket. Ne feledd: az alázatosság kulcsfontosságú a Chiron számára! Így ha azt látja, hogy valaki a keresztjét elfogadja, vagy a korából adódóan abba beletörődik - akkor begyógyítja a sebeket. Pontosabban ad valami jó dolgot, ami a sebünkről eltereli a figyelmünket. (Persze a seb attól még ott marad, viszont azzal, hogy nem foglalkozunk vele - szépen begyógyul.)

 

A Chiron sebei

Ott tartottunk, hogy a Chiron már jó korán sebeket ejt a lelkünkben. A sebeink jellegét két dolog határozza meg: a születési képletünkben lévő jegy, illetve házhelyzete. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jegyhelyzete alapjaiban meghatározza egy-egy generáció lelki állapotát. Így például...
 

a Kos jegyében álló Chiron generációja: önértékeléssel kapcsolatos sebekkel,

a Bika jegyében álló Chiron generációja: anyagi helyzettel kapcsolatos sebekkel,

az Ikrek jegyében álló Chiron generációja: tanulással és kommunikációval kapcsolatos sebekkel,

a Rák jegyében álló Chiron generációja: szülőkkel, otthonnal vagy eredettel kapcsolatos sebekkel,

az Oroszlán jegyében álló Chiron generációja: igazságtalanságokkal kapcsolatos sebekkel,

a Szűz jegyében lévő Chiron generációja: alázattal és szolgálattal kapcsolatos sebekkel,

a Mérleg jegyében lévő Chiron generációja: az érzelmekkel és a másikkal kapcsolatos sebekkel,

a Skorpió jegyében lévő Chiron generációja: az elengedéssel kapcsolatos sebekkel,

a Nyilas jegyében lévő Chiron generációja: a hittel kapcsolatos sebekkel,

a Bak jegyében lévő Chiron generációja: az önmegvalósítással kapcsolatos sebekkel,

a Vízöntő jegyében lévő Chiron generációja: a szabadsággal kapcsolatos sebekkel,

a Halak jegyében lévő Chiron generációja: a nem megértettséggel kapcsolatos sebekkel küzd.

 

Házhelyzete ugyanakkor rávilágít arra az életterületre, ahol valamilyen gyengeségünk miatt - tartós hátrányt szenvedünk. Így például a Chiron sebei...

az I-es házban: egészséggel, önértékeléssel és megjelenéssel kapcsolatos nehézségeket,

a 2. házban: anyagiakkal kapcsolatos nehézségeket,

a 3. házban: testvérekkel, tanulással, kommunikációval kapcsolatos nehézségeket,

a IV. házban: szülőkkel, otthonnal, családdal kapcsolatos nehézségeket,

az 5. házban: gyermekkel, szerelemmel, művészi adottságokkal kapcsolatos nehézségeket,

a 6. házban: egészséggel, állatokkal, kenyérkereső munkával kapcsolatos nehézségeket,

a VII. házban: házassággal, társulásokkal, az élet színpadával kapcsolatos nehézségeket,

a 8. házban: örökléssel, intimitással, elengedéssel kapcsolatos nehézségeket,

a 9. házban: tanulással, külfölddel, joggal, hittel kapcsolatos nehézségeket,

a X. házban: szülővel, hivatással és karrierrel kapcsolatos nehézségeket,

a 11. házban: külső támogatókkal, álmokkal és vágyakkal kapcsolatos nehézségeket,

a 12. házban: magánnyal, hittel, életfeladatokkal kapcsolatos nehézségeket okoz.

 

Biztos vagyok abban, hogy ez a néhány kulcsszó segít a Chiron sebeinek beazonosításában. S ahogy említettem, a Chiron sebének nem szabad váratlanul érnie téged, hiszen annak jelenlétével már jó ideje tisztában kell lenned.

 

Térjünk vissza a jegyváltására!

Február 18-án belép a Kos jegyébe. Jegyváltását a Kos és a Mérleg Aszcendenssel, Nappal vagy Holddal rendelkezők fogják érzékelni. 50 éves kor alatt olyan eseményekkel vagy történésekkel találkoznak, amelyek a sebeikre emlékeztetik őket. A megfigyelések azt mutatják, hogy ilyen esetekben az érintettek többsége beletemetkezik a fájdalmába, pontosabban az önsajnálatba. Ezzel esélyt sem adnak arra, hogy megkeresék a fájdalmukban lévő jót. Szerencsére azért lesznek olyanok is (én tudom, hogy érintettként te köztük leszel!), akik a feltépett sebeikben megtalálják a lehetőséget.

50 éves kor felet a Chiron már nem tépi fel a sebeket. Mivel ebben az esetben nem magunktól találtunk rá a gyógyszerre, - azaz 50 éves korunk előtt nem fedeztük fel a sebünkben rejlő lehetőséget - így az ajándék amit 50 éves kor felett kapunk tőle kisebb lesz.

 

Még valami!

Van a Chironak egy házhelyzethez köthető másik sebe is, amiről érdemes beszélni. Ugyanis a ház amelyben a születési képletedben áll, olyan életterületet jelöl, ahol bizonyos szabályokat vagy szokásokat elavultnak érzel. Ennek az az oka, hogy a Chiron félig a jövőben mozog... vagyis olyan dolgokat is érzékel az adott életterületen, ami csak később következik be. Sok esetben olyan későn, amit már meg sem élünk. Miért lenne ez seb? Azért mert te pontosan tudod, hogy az adott területen mi a rossz, mit kellene másképp tenni - még sem tudod elmondani senkinek sem, mert a többség nem értene meg. Sőt! Ellened fordulna... De ha kellően kitartó vagy, és némi szerencse is pártol melléd, akkor az életed második felében lehetőséged nyílik arra, hogy megmutasd a világnak az adott területtel kapcsolatos forradalmi elképzeléseid.
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »