Az elengedés


2016. november 2. 08:29 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 10 db

Életünk során minimum háromszor éljük meg. Egy világ döl össze bennünk amikor bekövetkezik, mert úgy érezzük kiszakítottak belőlünk egy darabot. Jól érezzük! Hiszen ilyenkor valóban egy darabbal kevesebbek leszünk, csakhogy nem véletlen…

Életünk takarítója ki más is lehetne, mint a Plútó! Mivel meglehetősen lassú mozgású bolygó (248 év alatt kerüli meg a Napot), ezért az életünk során legfeljebb csak 3-4 életterületünket érint. Ilyenkor az érintett területeken valakit vagy valamit el kell engednünk. Ezt tehetjük önszántunkból, de akár általa kikényszerítve is.
 

Mi értelme van a takarításnak? 

Gyárilag “lomosak” vagyunk! Igyekszünk mindent megtartani amit a sajátunknak tekintünk - legyen szó személyről, tárgyról, elvről, bármiről! Mivel mindent megtartunk, hamar kupit csinálunk az életünkből! 

Mivel meghatározott céllal érkeztünk erre a világra, ezért időnként kapunk olyan dolgokat is, amelyek a küldetésünket egyengetik. Az új viszont csak akkor jön el, ha van számára hely. Ha a SORSOT sürgeti az idő, akkor esélyt sem ad arra, hogy önszántunkból mi engedjünk el bármit is. Ebben az esetben szó nélkül elvesz valamit a “kupiból”. Persze bármit is vesz el, az felér egy földindulással, hiszen nem tudunk rosszabbat elképzelni annál a helyzetnél (kupinál), amiben éppen élünk. Márpedig ha valamit elvesz, azt rossznak éljük meg! Többek között ezért nem szeretünk változtatni, kiváltképp elengedni olyan dolgokat, amelyeket a sajátunknak tekintünk. 

Mindez azonban felvet egy kérdést: Nem lenne jobb, ha időnként mi magunk takarítanánk? 

De igen! Ebben az esetben ugyanis nagy eséllyel elkerülhetnénk a kikényszerített nagytakarításokat, hiszen így lenne hely az újnak.

Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy ne földindulásnak vagy világvégének éld meg az egyes dolgok elengedését. Ezek a dolgok azért történnek meg, mert már úton van feléd az új! (Amit nem mellesleg jobban fogsz majd szeretni, mint a régit - csak ezt még nem tudod!)

Ha a lehető legkisebb veszteségek mellett a takarítást inkább te végeznéd el, akkor ajánlom figyelmedbe a Személyes szinted c. kiadványom! Ez a kiadvány kicsit olyan, mintha a Sorssal játszanál társasjátékot, és a 8. mező éppen a takarításról szól! Arról, hogyan lehet módszeresen helyet csinálni az újnak.
 

A lényeg:
a veszteségeket azért szenveded el, mert a SORS kezeként a Plútó így csinál helyet a rád váró újnak. 

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »