Ahol tévedni sem tudnál!


2018. január 24. 12:41 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 22 db

Születési horoszkópodban a szellemiséged 2 bolygó határozza meg: a Merkúrod és a Holdad. Egy hétköznapi példán keresztül nézzük meg melyikük az okosabb. Hovatovább melyik az az életterületed, ahol még tévedni sem tudnál…


Az Asztrológia általános meghatározása szerint a Hold jelképezi a hozott, míg a Merkúr a szerzett intelligenciánkat. Mielőtt bármelyik mellett is pálcát törnél, nézzük meg hogyan gondolkodnak ők, vagyis általuk mi, mindannyian.

Példának vegyük a hűtlenséget! 

Mindenkinek megvan róla a saját véleménye - amelyet ismerősök tapasztalataiból, újságokból, TV-ből vagy akárhonnan a Merkúrunk gyűjtögetett össze. Ha az átlagnál okosabb Merkúrunk van, akkor ezeket az információkat pro és kontra elosztja. Értelemszerűen amelyik oldal többségbe kerül azt fogja hirdetni. Ha átlagos Merkúrunk van, akkor mindig a legfrissebb információ dönti el, hogy az adott témában - jelen esetben a hűtlenséggel kapcsolatban mi lesz a véleményünk.

Amint látod, még a legjobb Merkúr “gondolkodása” is ingatag - hiszen ahogy az egyik oldal túlsúlyba kerül - véleményként máris azt kezdi el terjeszteni. 

Ezzel szemben a Holdunk “gondolkodása” teljesen más. Ugyan figyelembe veszi a Merkúr által gyűjtött információkat, azonban a végső véleményéhez még hozzáadja az ösztönös megérzéseit és ami ennél is lényegesebb: a saját tapasztalatait. 

Ebből eredően a két bolygó által megformált vélemény között, néha nagy különbségek lehetnek. Hiszen merőben más lehet a véleményünk a hűtlenségről akkor, ha azt még nem éltük át (Merkúr) - és megint más akkor, ha azt valamiért már átéltük (Hold).

Mivel a Merkúrral ellentétben a Hold több tényezőt is figyelembe vesz, azért tisztábban tud “gondolkodni”.

Egyébként a Hold csak akkor beszél és mondja el a véleményét amikor kérdezik. A Merkúr akkor is, ha nem. Gondolj csak a példánkra! Aki nem élte át a hűtlenséget az TUTI elmondaná róla a véleményét. Aki átélte, az ha nem muszáj nem beszélne róla. Ugye? 

Szóval, 
a Merkúr beszélve, a Hold érezve gondolkodik! Ez a kettőjük közötti legnagyobb különbség, ami miatt a Hold okosabb a Merkúrnál


Mire figyelj? 

Például arra, hogy abban a házban ahol a Merkúrod áll, egy kicsit sokat beszélsz. A ház által képviselt életterületeken néha olyan dolgokkal kapcsolatban is oszthatod az észt, amit még meg sem éltél. Ezzel akkor lesz gond, mikor egy olyan emberrel találkozol, akinek a Holdja ugyanabban a házban áll. Ebben az esetben ő azonnal leveszi, hogy csak a levegőbe beszélsz.

Ugyanakkor érdemes minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetned arra a házra, amelyikben a Holdad áll. Az általa érintett életterületeden nincs olyan nehézség, amire ne tudnád ösztönösen a választ. Tévedni sem igen tudnál, ha ezen az életterületeden az első megérzéseidre hallgatnál.

Tehát, a RÁK jegyében kezdődő házadban, illetve ott ahol a képletedben a Holdad áll, hallgass az első ösztönös megérzéseidre. Az IKREK jegyében kezdődő házadban, illetve ott ahol a Merkúrod áll - mielőtt megeredne a nyelved, gondolj a ne szólj szám, nem fáj fejem mondásra.

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »