Tuti tipp rosszkedv ellen


2017. január 6. 09:01 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 5 db

A rosszkedvvel egy gond van: ha behódolunk neki és meg sem próbálunk szembeszállni vele. Pedig némi “finomhangolással” könnyedén orvosolni lehetne…

A mindennapok hangulatát az 5 gyors mozgású bolygó bolygó határozza meg. A pillanatnyi helyzetükből eredően ők döntik el, hogy éppen aktuálisan…

- mi az ami megmozgatja az egónkat (Nap),
- milyen nézőpontból látjuk a dolgokat (Hold),
- mi az ami érdekel bennünket (Merkúr),
- mi az ami után vágyakozunk (Vénusz), illetve
- hol és miért vagyunk készek cselekedni (Mars). 

Például: 
ha mondjuk a Napod a 2. ház felett sétál, akkor az egód - valamilyen anyagiakkal kapcsolatos dolog birizgálja. Ha a Holdad a X. ház felett jár, akkor a dolgokat a hivatásod szemszögéből nézed. Egy 6 ház felett sétálgató Merkúr esetén, az egészségeddel kapcsolatos témák keltik fel az érdeklődésed, ahogy az I-es ház felett lévő Vénusznál másképp szeretnél kinézni. Egy kisebb utazásra vagy akár tanulásra, bármelyik pillanatban készen áll a 3 ház felett mászkáló Marsod. És így tovább… 

Vagyis ha előveszed a születési képleted és az efemerida segítségével megnézed, hogy az 5 gyors mozgású bolygó éppen hol jár, akkor pontosan kikövetkeztetheted, hogy az éppen aktuális hangulatod mely összetevők határozzák meg. 

Amikor ezek az összetevők nem túlságosan jók, azaz rosszkedved van, akkor végezz el egy kis “finomhangolást”. A következők szerint: 

először is gondolj arra, hogy az 5 bolygó közül a Hold a leggyorsabb, és 2 napon - de lehet hogy néhány órán belül már jegyet vagy a képletedben házat vált! Ahogy ez megtörténik, ugyanazt a dolgot már másképp fogod látni - talán sokkal pozitívabban, mint korábban. 

Ha ez nem segítene, semmi baj! Nézd meg az efemeridában, hogy a többi gyors mozgású bolygó mikor vált legközelebb jegyet! Az ő jegyváltásaik tuti megváltoztatják a dolgokhoz való hozzáállásod, így a hangulatod. 

Mire akarlak rábeszélni? 

Amikor szomorú vagy, akkor gondolj arra, hogy a szomorúságod kiváltó bolygók nincsenek lebetonozva. Folyamatosan mozognak és haladnak előre, egészen addig, amíg a szomorúságod megszüntetik. 

Megjegyzés: 
amikor engem valami rossz dolog ér - ami miatt elmegy a kedvem (a Rák Aszcendensem miatt gyakran szokott), akkor elsőként mindig azt nézem meg, hogy a Hold mikor vált jegyet… Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy kár izgulnom vagy idegeskednem, mert néhány múlva úgy is másképp fogom látni ugyanezt a dolgot. Innentől kezdve egyetlen feladatom marad: kordában tartani a Marsom. Elérni nála azt, hogy az éppen aktuális rossz hangulatom hatására ne csináljon semmi csacsiságot. (Korábban ez elég nehezen ment, de már egyre jobban tudom kontrollálni!) 

 

Szóval a lényeg: ahogy az égen a bolygók helyzete, úgy a dolgok is folyamatosan változnak. Amilyen gyorsan rád tört a rosszkedv, ugyanolyan gyorsan el is fog múlni - csak legyen türelmed kivárni. Nekem nagy segítséget jelent, hogy az efemeridából (illetve a hatásnaptárból) tudom, meddig kell várnom… 
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »