A Plútó fázisai


2023. február 23. 09:23 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 17 db

Azt már tudod, hogy a Plútó által kiváltott eseményeket kétféleképpen: hópiheként vagy bombaként éljük meg. Az előbbinél lassan temetnek bennünket maguk alá az események, az utóbbinál robbanásszerűen - szinte azonnal. De mi történik mindezeken belül. Lássuk! 

Hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk, érintenünk kell azt a témát, amiről, ha lehetne, inkább nem beszélnénk. Bizonyára hallottál már a haldoklás fázisairól, amit Elisabeth Kübler-Ross svájci pszichológus fogalmazott meg elsőként. Nem véletlenül nevezzük a Plútót kishalálnak, ugyanis hasonló fázisokon megyünk keresztül, amikor az életünkben eseményeket vált ki...
 

1. Elutasítás (hárítás, tagadás)
"Ez nem lehet igaz!" Az első fázisban nem akarjuk elhinni, ami történik velünk. 


2. Düh 
A második fázisban rájövünk, hogy már semmi értelme nincs a tagadásnak. Külső okok keresésével a külvilágot vádoljuk. "Miért pont velem történik mindez, amikor mások sokkal jobban rászolgáltak volna?"


3. Alkudozás 
A harmadik fázisban egyre inkább úgy érezzük, hogy oka van a történéseknek. Feltámad bennünk a bűntudat. Elkezdjük az okokat a saját döntéseinkben és viselkedésünkben keresni. Megváltozik a hozzáállásunk, és a kezdeti dühöt felváltja az alázatosság. Kérések és fohászok fogalmazódnak meg bennünk. Nagyjából olyanok, amiket a Jupitertől is kérni szoktunk, hogy még egyszer utoljára segítsen nekünk. 


4. Befelé fordulás - depresszió 
A negyedik fázisban szembesülünk azzal, hogy már nincs tovább. Már nincsenek lehetőségeink. Itt érezzük csak igazán magunkat magányosnak. (Amúgy két helyen vagyunk magányosak: a csúcson és a völgyben. Kettő közül az egyiket, egészen biztosan megmutatja neked a Plútó.)


5. Belenyugvás 
Az ötödik fázisban újra éljük az eddig történteket, de már másképp. Elfogadjuk mindazt, ami történni fog velünk...

 

A Plútónak van azonban még egy - az ELUTASÍTÁS előtt, amolyan segítő/tesztelő fázisa: a (MEG)ÉRZÉSEK. Nos, bármelyik forgatókönyvet kapod tőle, a Plútó az alábbi 6 fázison fog lépésről lépésre végig vezetni:
 

1. (MEG)ÉRZÉSEK

2. DÖNTÉS (lásd: elutasítás)

3. UGRÁS (lásd: düh)

4. ZUHANÁS (lásd: alkudozás)

5. TRAMBULIN (lásd: befelé fordulás)

6. TEMETŐ VAGY VIDÁMPARK (lásd: belenyugvás) 


Az egyes fázisokról részletesen, illetve a vidámparkhoz hozzásegítő jó tanácsokról a Plútó könyvében olvashatsz:

A Plútó könyve - Asztropatika.hu


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »