Adottság nyilatkozat


2017. december 11. 08:16 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 13 db

Példát veszünk a NAGYOKTÓL és elkészítünk egy érdekes, de annál hatásosabb - személyes nyilatkozatot. Amivel nem mellesleg sokkal hatékonyabb és sikeresebb leszel. Nem hiszed? Próbáld ki!

Miről is szól a világ működésének egyik legfontosabb szabálya?
Arról, hogy
ami kicsiben, az nagyban.

Vagyis az élet összes szereplője: a magánszemélyek, a városvezetés, a cégek, a kormányok, az országok, de még a bolygók is - ugyanúgy viselkednek. Csak az egyik kicsiben, a másik nagyban teszi ugyanazt.

A dolog érdekessége, hogy minél nagyobb az adott szereplő, annál komolyabban teszi a dolgát. Így például az országoknak, a cégeknek - írásos dokumentumaik vannak arról, hogyan célszerű működniük. 

Ha NAGYBAN ilyenek vannak, akkor kicsiben, vagyis az egyéni sorsunkban miért nincs olyan nyilatkozat-féle, amely keretet adhatna az életünknek?

A helyzet az, hogy van, csak erről kevesen tudnak.

Semmi baj! Hamarosan neked is lesz egy ilyened, egy saját személyre szóló ADOTTSÁG-NYILATKOZATOD, ami nem mellesleg megsokszorozza az eredményességed!


Kérlek, vegyél elő egy papírt és egy ceruzát! 
(Ezt a gyakorlatot csak akkor végezd el, ha van szabad és nyugodt 5 perced!)

A lapra írd fel azokat a tulajdonságaid, amelyekben jónak és tehetségesnek érzed magad.

Ha készen vagy…

.. akkor karikázd be azt az 5 adottságod vagy tulajdonságod, amelyekről SOHA, SEMMIKÉPPEN nem mondanál le. 

Ezt az 5 adottságod vagy tulajdonságod, írd fel egy különálló lapra, amit aztán kitehetsz az íróasztalodra, a hűtőgépedre, vagy akár a tárcádba is beteheted. 

Miért van rá szükség? 

Mert ezen a listán találod azt az 5 tulajdonságod, amivel az eddigi eredményeid 90%-át elérted. Amennyiben a jövőben többet szeretnél elérni, úgy ezekre a tulajdonságaidra kell fókuszálnod. 

Tehát, olyan célokat tűzz ki, amelyek eléréséhez a NYILATKOZATODBAN lévő adottságaid szükségesek. 

Mi legyen azokkal a tulajdonságaimmal, amelyekben gyenge vagyok? 

A felgyorsult világunk megnövekedett követelményei várják el, hogy mindenben tökéletes légy. Szerintem felejtsd el! Nem kell mindenben tökéletesnek lenned - épp elég, ha abban az 5 dologban válsz a legjobbá, amiben eleve is az vagy. A gyenge tulajdonságaiddal csak annyira foglalkozz, hogy baj miattuk ne érjen. 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »