A Bika egészsége a horoszkópban


2014. január 9. 10:51 | Szerző: Dr. Kovács Imola | Hozzászólás: 2 db

Minden csillagjegynek van érzékeny, „gyenge” pontja, illetve hajlamos bizonyos betegségekre. Testünk minden része, szerve és szervrendszere be van sorolva a megfelelő jegyek és bolygók uralma alá…

Betegség akkor jelenik meg, ha a jegy illetve bolygó által képviselt témát, feladatokat az ember nem tudja megfelelően kezelni, működtetni.

Nézzük az állatövi jegyek közül a második jegyet, a Bikát. Szilárd, föld jegy, uralkodó bolygója a Vénusz. Témái a biztonságra törekvés, mind érzelmi, mind anyagi értelemben, ragaszkodás, birtoklás, makacsság, stabilitás, kitartás, türelem, az élet élvezete.

A Bikára jellemző betegségek megjelenhetnek például olyankor, amikor biztonságunk elvesztésétől való félelmünkben görcsösen ragaszkodunk mindenhez, amit már megszereztünk, változástól való félelmünk miatt pedig nem lépünk ki olyan helyzetekből, melyek már nem szolgálják az érdekeinket. Még akkor is makacsul ragaszkodunk véleményünkhöz, álláspontunkhoz, ha közben rájövünk, hogy nincs is igazunk.”Nyakasak”, önfejűek vagyunk.

A Bika jegy által uralt testrészek és szervek: nyak, torok, hangszálak, fül, fültőmirigy, alsó állkapocs, nyálmirigyek.


Uralkodó bolygója a Vénusz összefüggésbe hozható a vesékkel, mandulákkal, bőrrel, belső elválasztású mirigyekkel (pl. pajzsmirigy, petefészkek, hasnyálmirigy) és a kötőszövettel.Bikára jellemző betegségek: torok- és mandulagyulladás, pajzsmirigyműködés zavarai, táplálkozási rendellenességek, fül betegségei, nyakmerevség.Mit tehetnek a Bikák fizikai szinten egészségük megőrzéséért?Mivel a Bikákra lassú anyagcsere jellemző és emellett nehezen állnak ellen a finom falatoknak, könnyen elhízhatnak. Ezért fontos, hogy odafigyeljenek az elfogyasztott táplálék minőségére és mennyiségére és bár szeretik a kényelmet, mégis szánják el magukat a rendszeres testmozgásra.

Gyógynövények közül segítségükre lehet felső légúti betegségek, rekedtség, száraz köhögés esetén a hársfa, lándzsás útifű és a kakukkfű.

A ginzeng a Bikák számára kiváló immunerősítő lehet meghűléses betegségek esetén, emellett fokozza a belső elválasztású mirigyek működését is. Pajzsmirigy alulműködés esetén hasznos lehet a jódozott só fogyasztása vagy barna alga tabletta szedése.
 
Horoszkópunkból kiderül, hogy az élet, mely területén szükséges megfelelően kezelni Bika energiáinkat, mennyire állunk ellen a változásoknak, hogyan állunk a biztonság kérdéséhez, mennyire ragaszkodunk dolgokhoz, mennyire akarunk birtokolni.Ha például gyakran fáj a torkunk vagy a nyakunk, érdemes megnézni, hogy áll-e bolygónk ebben a jegyben, melyik házunk kezdődik a Bika jegyében, illetve melyik házban áll a Vénuszunk. Azokon a területeken lehet, hogy akad rendezni valónk…Dr. Kovács Imola


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »


Szabadon elérhető bejegyzések: