A küszöb


2015. október 30. 09:08 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 19 db

Jöjjön egy kevesek által ismert szakmai titok! Ebből a bejegyzésből pontosan tudni fogod, hogy hol és miért történik veled sok, míg máshol kevés életesemény…

A képletedben lévő házakat képzeld el úgy, mintha azok lakások lennének. Amelyik bolygó a ház - akarom mondani a lakás ajtajában áll, az az egész lakást átlátja!

Hol van a lakás ajtaja?

A képletedben lévő házak ajtaját a házcsúcsok jelölik, mégpedig 2°-os orbisszal. Ha egy bolygód a házcsúcs előtt vagy után két fokon belül áll, akkor ő az egész előtte lévő lakást, vagyis házat átlátja.

A bolygóknak azonban van egy nagyon fontos tulajdonságuk, amit nem ártana nekünk sem gyakorolnunk. Mégpedig az, hogy csak maguk elé néznek. Azaz nem látják azt, ami mögöttük zajlik. Fogalmazzunk úgy, hogy a bolygók sosem néznek hátra, ők nem foglalkoznak a múlttal.

Mit jelent ez?

A ház küszöbén lévő bolygó mindent átlát a házban, a ház közepén lévő csak a ház hátsó részét, míg a végén lévő már csak a ház végét - a soron következő ház ajtaját látja.

Mindebből arra gondolhatnál, hogy a legeredményesebb bolygó biztos az lesz, aki a ház küszöbén áll, hiszen Ő mindent lát az adott házban. Hát nem…


FIGYELJ, MOST JÖN A TITOK!

A ház elején lévő bolygó - akárcsak egy kisgyerek, még rutintalan! Hiszen az előtte álló házzal kapcsolatban még nincsenek tapasztalatai, ezért olyan dolgokba is belemegy, amibe a ház közepén vagy a végén lévő tapasztalt bolygók már nem!

Vagyis a ház elején lévő bolygóra egy csomó esemény vár - jó és rossz egyaránt, amiből majd megszerzi azt a tapasztalatot, amivel a ház közepén vagy végén lévők már rendelkeznek.

Ebből eredően a ház végén lévő bolygók kevesebb eseményt, viszont több sikert ígérnek. Egyszerűen azért, mert az adott házat ők már végig járták, így annak minden zegét-zugát ismerik.

Tehát:
egy adott életterületen az életeseményeid számát: a házban lévő bolygók, vagy üres ház esetén a ház urának helyzete határozza meg. A ház elején lévő bolygók sok, míg a végén lévők kevés eseményt jeleznek.

Mi történik akkor, ha egy adott házban több bolygó is áll?

Ebben az esetben a hatások keverednek. Sőt, egymásnak ellentmondó eseményeket eredményeznek - hiszen az egyik bolygó mindenbe belemegy, míg a másik meg nem. Hogy éppen kinek a szava dönt, azt az aktuális tranzitok döntik el. Amikor a ház elején lévő bolygó válik aktívá, akkor mindent kipróbál, amikor viszont a ház végén lévő - akkor okos és bölcs döntéseket hoz az adott életterülettel kapcsolatban. Hogy ezek a hatások befolyásolhatóak-e? Szeretnénk azt hinni, hogy igen. Valójában nagyon nehéz… ugyanis minden bolygód meg akarja élni a tapasztalásait. Éppen ezért soha ne bánd a korábbi, hibásnak vélt döntéseid. Kivétel nélkül mindegyik, valamelyik rutintalan bolygódnak volt a tapasztalása. Amire egyébként nagy szükség is volt… vagy majd egyszer lesz. :)


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »