Ne félj, nyaralni jöttél!


2016. augusztus 3. 13:50 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 17 db

Tudtad, hogy a félelemnek 6 arca van? Váltakozva keserítik meg az életünket, ráadásul még a világ eseményeiben is aktív szerepet vállalnak. Ismerd meg az életünk megkeserítőjének 6 arcát, és győzd le mindegyiket! 

Életünkben a legnagyobb problémákat nem Szaturnusz tranzitjai vagy a Plútó rombolásai okozzák, hanem a félelmeink. Bár a félelemnek számos variációja létezik, ezek mindegyike a 6 főfélelem alá sorolható be, melyek a következők:

félelem a kritikától

félelem a szegénységtől 

félelem a szeretettség hiányától

félelem a betegségtől 

félelem az öregedéstől

félelem a haláltól. 

 

Ezen főfélelmek érdekessége, hogy még a világ eseményiben is megmutatkoznak! Gondolj csak a 2008-as gazdasági válságra. Az azt követő években az emberiség életét a SZEGÉNYSÉGTŐL való félelem határozta meg. Vagy ott van a madárinfluenzás korszak, amikor is a világ a BETEGSÉGTŐL félt. A mostani korszakunkat sajnos a HALÁLTÓL való félelmünk teszi színesé. 

Szerencsére a helyzet közel sem olyan rossz, mint amilyennek látszik! Több okból sem! Egyfelől, kutatások tucatjai igazolták már, hogy a félelmeink több mint 90%-a alaptalan. Ugyanis rendszerint olyan dolgok miatt aggódunk, amelyek sosem fognak bekövetkezni. Másfelől - és ez a lényegesebb! - a félelmeink, a gondolkodásunk (Merkúr) megváltoztatásával könnyedén orvosolhatóak. Lássuk hogyan! 

 

KRITIKÁK

Örülj neki! Ugyanis akkor van gond, ha nem utál senki. :) Kevesen tudják, hogy a siker és a kritika kéz a kézben jár, vagyis a kettő egyszerre növekszik vagy csökken. Azaz minél több a kritikusod, annál sikeresebb vagy. Kicsi siker = kevés kritikus, NAGY SIKER = sok kritikus. Az egyensúly törvénye miatt a világ már csak ilyen.

 

SZEGÉNYSÉG

Hihetetlen, de tényleg olyan korszakban élünk, amikor bárki könnyedén gazdaggá válhat! A kormányok mindenféle fedezet (arany) - és ész nélkül nyomtatják a pénzeket és bocsátanak ki értékpapírokat. Vagyis óriási mennyiségű pénz forog a világban. Csak a Merkúrod kell hozzá és néhány bevált módszer, hogy ezt megszerezd!

 

SZERETET HIÁNYA

Az első és legfontosabb, hogy szeresd önmagad. Csak így tudnak hozzád mások közel férkőzni és szeretni. Ha önmagad nem szereted, sajnos mások sem tudnak. 

 

A BETEGSÉG

Ezen a területen a világ nagyon sokat fejlődött! Ma már olyan betegségeket vagyunk képesek gyógyítani, amelyeket korábban nem. Rendszeres mozgással és egészséges táplálkozással és életmóddal csodákat érhetünk el.

 

AZ ÖREGEDÉS

Minden kornak megvan a maga szépsége, amely semelyik másik korszakkal nem összehasonlítható. Vagyis éppúgy várnak rád csodák 30 évesen, ahogy 60, 70 vagy 80 évesen!  

 

A HALÁL

Mind közül talán a legnehezebb. De ha egy kicsit másképp gondolsz az életre, talán ezt a félelmet is másképp látod! Az élet valójában egy nagy utazás. Ha úgy tetszik egy üdülés, amelyet a MINDENHATÓ TOURS katalógusából választottunk. Hidd el nem véletlenűl vagyunk itt, feladattal érkeztünk. Amíg azt teljesítjük, addig egymást szórakoztatjuk… Sarkosítva kb. erről szól az életünk. Amit “gyári hibánk” miatt, hajlamosak vagyunk túl komolyan venni. Ebből eredően aggódunk is rendesen. A lényeg: a halál nem a vég, csupán a kezdet! Ahogy a születésed sem valaminek a vége volt, hanem a kezdete - momentán a jelenlegi üdülésednek a kezdete! Ha ez egy üdülés (nagyon úgy néz ki, hogy az!) akkor érezd megad a lehető legjobban és ne félj. Legfőképp pedig ne aggódj! Gyűjts minél több emléket (jót rosszat egyaránt!), hogyha majd egyszer 100 év múlva végleg hazatérsz, legyen miről otthon mesélned.

Ugye nem arról akarsz majd “otthon” mesélni, hogy hogyan aggódtad és félted végig a nyaralásod? Mert ebben az esetben az “otthoniak” már nem fizetnek be téged egy újabb nyaralásra! Úgyhogy...

.. ne félj, nyaralni jöttél! 

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »