Efemerida: 2012 február


2012-02-01 09:10 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 20 db

Asztrológiai szempontból az elmúlt hónap eseménymentes időszaka után, igazán mozgalmas hónap elé nézünk. 165 év után a Neptunusz visszatér a saját jegyébe, és irányváltásával a Szaturnusz is felfüggeszti a Mérlegek és a Kosok vizsgáztatását...

A táblázatból jól látható, hogy 3-án 19 óra 02 perckor a Neptunusz belép a saját jegyébe (Halak).

A Vénusz felsőbb oktávjának tartott Neptunusz alapvetően harmonikus bolygó, vagyis a jegyváltása az összes érintett számára (Rák, Skorpió, Halak, Bika, Szűz, Bak) túlnyomórészt pozitív hatásokkal fog járni.

7-én a Mérlegek és a Kosok legnagyobb örömére a Szaturnusz irányt vált. Hatására a közel 2 éve tartó megpróbáltatásaik, érezhetően mérséklődni fognak.

(A Neptunusz és a Szaturnusz tranzitjainak hatásairól részletesebben a következő bejegyzésekben olvashatsz!)

Asztropatika efemerida: 2012 február


Útmutató:

A táblázat felső részében (Torpical Midnight Ephemeris) a bolygók napi helyzetét láthatod 0 órára (a Hold esetében 0 és 12 órára) kiszámítva.

A bolygók kiinduló helyzetét és irányát: a hónap első napjának sorában, a bolygó alatt láthatod. A pici D betű direkt (előrehaladó), míg a R betű retrográd (hátráló) mozgást jelől.

A Planetary Data táblázat Ingresses részében - a hónapban történő jegyváltásokat láthatod. Alatta a Stations részben pedig az irányváltásokat.

A Lunar Ingresses... táblázat kizárólag csak a Hold mozgásával foglalkozik. A táblázat Ingresses részében a Hold jegyváltásai vannak feltüntetve.

Ugyanezen táblázat Void Times részében, - a Hold utolsó fényszögét láthatod, amivel az adott jegyet elhagyja.

A Phases... táblázat Lunar Phases részében a Hold fázisait találod.Mire érdemes figyelned?

Elsősorban a gyors mozgású bolygók (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz és a Mars) jegy és irányváltásaira. Ezek a hatások néhány órán, - a Hold esetében akár perceken belül is érezhetővé válnak.Előzetes:
A következő bejegyzésben részletesen megnézzük a Neptunusz jegyváltásának várható hatásait.


Az olvasók kedvencei

 • Ebben az évben 2018

  Ez az évről-évre megjelenő kiadvány egy kinyomtatható kis papírlapról szól. Amit viszont tartalmaz, az 2018-ban és azután is a legnagyobb segítséged lehet! A VARÁZSNAPLÓ-ról nem is beszélve...
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • Személyes szinted

  A könyvben lévő élettervező és megvalósító rendszer nem kényszerít rád semmit! Nem mondja meg hogyan kell élned vagy mit kell szeretned. A céljaid segít megvalósítani - az összes életterületeden!

Facebook