Efemerida: 2017 Január


2017-01-01 07:01 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 17 db

Az újévre való ráhangolódásunkban az összes gyors mozgású bolygó kiveszi a részét. Különösen a Merkúr, aki az év első hónapjában kétszer is jegyet vált, egyszer pedig irányt…

Emlékeztető: 
ugye nem felejtetted el, hogy néhány nappal korábban (december 29-én) az Uránusz irányt váltott?! Az általa kiváltott hatások (ilyen lehet: az átmeneti “rövidzárlat” a gondolkodásunkban vagy a semmiből felbukkanó megérzések, de a hirtelen bekövetkező események is) - normál esetben néhány nap alatt lecsengenének. A Nap közelgő jegyváltása miatt azonban lehet, hogy az Uránusz hatásai egy kicsit tovább tartanak. A lényeg: egész hónapban figyelj az Uránuszra, pontosabban az általa kiváltott hatásokra! Például:

- a semmiből felbukkanó, filmszerű megérzéseidre - azonnal reagálj!
- minden ötleted jegyezd fel!
- ha döntéskényszerbe kerülsz, ne ragaszkodj az elveidhez! Ebben a helyzetben a legjobban akkor járnál, ha az elveiddel ellentétes döntést hoznál. Tudom, ez a legnehezebb - viszont ezért járna a legnagyobb jutalom, amit az Uránusztól kaphatnál!

 

A hónap bolygómozgásai:

Január 3.
Érintett jegyek: Halak, Szűz
A Halak jegyébe lépő Vénusz megadja a Startjelet, hogy a 2017-es év a Halak és a Szüzek számára az egyik legjobb legyen. Az biztos, hogy az idei év egyik nyertesei a Halak és a Szüzek lesznek. Miért is? Mert úgy kapnak ajándékokat az élettől, hogy azokért nem kell semmilyen vizsgát tenniük. 


Január 4., 8., 12.
Érintett jegyek: Nyilas, Ikrek, Bak, Rák
A jelenleg hátráló mozgásban lévő Merkúr, 4-én visszalép a Nyilas jegyébe. Ez maximum arra lesz csak jó, hogy emlékeztesse a Nyilas és az Ikrek jellegű embereket a Szaturnuszi feladataikra. 8. után az emlékeztetése egy kicsit erősebb lesz - hiszen ekkor vált majd direkt mozgásba. 12-én ez meg is szűnik, ahogy belép a Bak jegyébe. Ettől kezdve a Bakok és a Rákok kapnak egy kis segítséget a Szaturnusz üzenetével érkező Merkúrtól. Milyen segítséget? Leginkább ötleteket fog adni, illetve kijelölheti az elkövetkező év fő irányvonalait. Érdemes rá hallgatni, így ha földies (Bika, Szűz, Bak) vagy vizes (Rák, Skorpió, Halak) Merkúrral rendelkezel, akkor az lenne a legjobb, ha 12. után terveznéd meg a 2017-es éved. Tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) vagy levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) Merkúr esetén, 12-ig tedd meg ugyanezt. 


Január 19.
Érintett jegyek: Vízöntő, Oroszlán
A Vízöntő jegyébe lépő Nap - az érintett jegyek szülötteinek fog erőt és önbizalmat adni. Illetve… ahogy korábban már volt róla szó, egy kicsit meghosszabbítja az Uránusz hatásait. 


Január 28.
Érintett jegyek: Kos, Mérleg
A Kos jegyébe lépő Mars nem csak hogy lendületet fog adni az érintett jegyek szülötteinek, de fel is erősíti a Mérleg jegyében lévő Jupiter hatásait! Fogalmazzunk úgy, hogy a Kosok és a Mérlegek számára a szekér ekkor indul be, - még jobban! :)

 

2017 január efemerida - asztropatika.hu


Az olvasók kedvencei

 • Ebben az évben 2018

  Ez az évről-évre megjelenő kiadvány egy kinyomtatható kis papírlapról szól. Amit viszont tartalmaz, az 2018-ban és azután is a legnagyobb segítséged lehet! A VARÁZSNAPLÓ-ról nem is beszélve...
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • Személyes szinted

  A könyvben lévő élettervező és megvalósító rendszer nem kényszerít rád semmit! Nem mondja meg hogyan kell élned vagy mit kell szeretned. A céljaid segít megvalósítani - az összes életterületeden!

Facebook