Terápiák - Rákoknak


2014. március 7. 08:25 | Szerző: Dr. Kovács Imola | Hozzászólás: 2 db

A horoszkópból a szülött személyisége, testfelépítése, betegséghajlamai mellett az is kiolvasható, hogy milyen terápia a megfelelő számára, mire reagál a legjobban, hogyan viszonyul az orvoshoz, terapeutához, mi motiválja, mitől fél, hogyan szeretné, ha bánnának vele, amikor megbetegszik.

A következő leírás a Rák (Nap, Hold, Aszcendens) jegyűeket jellemzi ebből a szempontból.  

Rák jegyében születettnek erős érzelmi támogatásra van szüksége, védettség érzésére és empátiára vágyik. Általában erős benne a gyanakvás, nem könnyű számára, hogy másokban megbízzon, ezért sokszor nehezen megközelíthető és csak vonakodva követi az orvosi tanácsokat. Szüksége van érzelmi kötődésre az orvossal vagy terapeutával és a gyógyulásához fontos a vele való személyes bizalmon alapuló kapcsolat.

Leginkább otthon érzi magát biztonságban. Az érzéketlen, személytelen környezet és kapcsolat, ami a modern orvosi gyakorlatban gyakran megfigyelhető, számára nem megfelelő. Egy-egy megjegyzésen könnyen megsértődik, és nehezen felejt. Ha sikerül bizalmába fogadnia az orvost, akkor hajlandó vele megosztani a problémáit, aggodalmait és készségesen együttműködik.

Időnként arra használja betegségét, hogy érzelmileg zsaroljon, manipuláljon másokat, főként családtagjait. A fizikai és mentális egészségét, jólétét nagyban befolyásolja családi élete és annak esetleges problémai. Erős családi kötelékek és anyai ösztönök jellemzik. Hajlamos a pszichoszomatikus és érzelmi problémákra, a nőknél különböző étkezési rendellenességek jelenhetnek meg. Gyógyulásához fel kell feldolgoznia a fizikai probléma mögött meghúzódó érzelmi, lelki ügyeket.


Terápiák: 
pszichoterápia, hipnoterápia, masszázs, gyógyfürdők, balneoterápia, hidroterápia, thalassoterápia (tengervizes kezelés), iszapkezelés, speciális étrend dietetikus szaktanácsadása alapján.

Dr. Kovács Imola


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »