Efemerida: 2017 December


2017-12-01 10:35 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 30 db

Az év legfontosabb bolygómozgásához érkeztünk. Hazatérésével a Szaturnusz a világot, benne pedig sokak életét fogja megváltoztatni. Tabuk nélkül lássuk, mi vár ránk…

A hónap bolygó mozgásai:

1-én a Vénusz belép Nyilas jegyébe
3-án a Merkúr hátráló mozgásba vált
9-én a Mars belép a Skorpió jegyébe
20-án a SZATURNUSZ belép a Bak jegyébe
21-én a Nap belép a Bak jegyébe
23-én a Merkúr direkt mozgásba vált
25-én a Vénusz belép a Bak jegyébe


December 1-én 10 óra 14 perckor a Vénusz belép a Nyilas jegyébe. Jegyváltása előrejelzésként szolgál, mivel megmutatja mindazt a jót, ami a Szaturnusz után a Nyilasokra és az Ikrekre vár. A mai naptól érezhetően könnyebbé válik az életük, viszont óvatosnak kell lenniük! A Vénusz ugyan könnyen elérhető vágyakat ébreszt, ennek ellenére még nem szabad utánuk eredni! A Szaturnusz ugyanis az utolsó pillanatig, azaz december 20. 05 óra 48 percig érezteti a hatásait. Másképp fogalmazva: érintettként ne igyál előre a medve bőrére. Örülj annak, hogy már látod az erdőt a fától, de egyenlőre még várj - nehogy a Szaturnusz lépre csaljon. December 20. után azonban bátran megragadhatod a lehetőségeid. 

December 3-án 08 óra 34 perckor a Merkúr hátráló mozgásba vált. Akik érzékenyek a Merkúr irányváltásaira, azok egy kicsit hátráltatva fogják érezni magukat, - szerencsére csak rövid ideig! Mivel december 23-án 02 óra 51 perckor újra direkt mozgásba vált. Ebben az alig 3 hetes időszakban a Merkúrra érzékenyeknek türelmesebbnek kell lenniük, nem szabad a dolgokat siettetniük. 

December 9-én a Mars belép a Skorpió jegyébe. Ez egy remek hír a Skorpiók és a Bikák számára, akik a Jupitertől kapott lehetőségeik mellé erőt is kapnak! Az biztos, hogy a Skorpiók és a Bikák szárnyalni fognak.

December 20-án 05 óra 48 perckor a SZATURNUSZ hazatér, azaz belép Bak jegyébe. A világ soha többet nem lesz olyan, mint amilyen korábban volt. Nem feltétlenül azért, mert világrengető változások jönnek, hanem azért, mert a Szaturnusz hazatérésekor szembesülünk azzal, hogy mennyi minden változott. Az biztos, hogy a Szaturnusz hazatérése egy új korszak kezdetét jelöli, ami végeredményben jobb lesz a korábbinál. Az egyedüli nehézséget - és ez jókora nehézség szokott lenni - az jelentheti, amíg hozzászokunk az újhoz. A Bak jegyében lévő Szaturnusz az értékrendünkön fog finomhangolást végezni. Rávezet és megmutatja, hogy vannak értékesebb dolgok is a pénznél, vagy a megszerezhető tárgyaknál. Paradox módon - akik erre rájönnek, azoknak vagyont ad, akik továbbra is a vagyont hajszolják, azoknak keserű tapasztalatot. Ez utóbbiaktól nem a pénzt vagy a tárgyakat veszi el, hanem az IDŐT. Sokan azt gondolják, hogy a pénzükön okos-telefont, kocsit vagy házat vettek… valójában csak IDŐT vásároltak. Időt, amíg az adott dolgokat használhatják. A Szaturnusz ezt az IDŐT veszi el a szeretetére méltatlanoktól és adja oda, a szeretetére méltóaknak. 

Nos, 
a Szaturnusz jegyváltásával a Nyilasok és az Ikrek vizsgáztatása VÉGET ÉR! Az elkövetkező 14 évben leckét nem kapnak, ugyanakkor a szerzett tapasztalataikat arannyá változtathatják. Erre egyébként minden esélyük adott lesz, s hamarább mint gondolnák! (2018-ban a hazatérő Jupiter búsásan kárpótolni fogja őket, minden egyes könnycseppért!) 

Mi a helyzet a Szaturnusz gyermekeivel, a Bakokkal és a Rákokkal? 

A gyermekei többségére SORSFORDULÓ vár. Vagyis az elkövetkező 3 évben a Bakok és a Rákok élete - már csak a jegyben lévő Plútó, illetve a 2019-ben hozzájuk csatlakozó Jupiter miatt is - GYÖKERESEN megváltozik. Szerencsére ez a változás - bár meglehetősen nagy lesz - a Bakok és a Rákok többségének pozitív lesz.

Egy szó mint száz: érintettként bármit is görget eléd a SORS, maradj alázatos és becsüld meg az IDŐT. És még valami, a legfontosabb: bátran fogadd el a kihívásokat. A Szaturnusz csak is olyan lehetőségeket dob eléd, amiről pontosan tudja, hogy KÉPES VAGY RÁ. Még akkor is, ha te mást érzel… és végeredményben ezen áll vagy bukik minden.


December 21-én 17 óra 27 perckor a Nap belép a Bak jegyébe. Jegyváltásával azonnali munkára bírja a Szaturnuszt, aki rögvest hozzá is lát a gyermekei sorsának átalakításához. (Érintettként nehogy aggódj! Amennyiben a szeretetére méltó vagy - márpedig te az vagy! - úgy IDŐT kapsz tőle.)


December 25-én 06 óra 25 perckor a Vénusz belép a Bak jegyébe, és tovább fokozza az otthonában lévő Szaturnusz jóságát. A Bakok és a Rákok többségének - minden kétséget elmulasztva - vágyakat és célokat ébresztve megmutatja a jövőt. Mindent összevetve, VÉGRE igazán szép ünnepek (és évek!) elé néznek a Bakok és a Rákok. 


Világpolitikai előrejelzés

A Szaturnusz hazatérése két dologra lesz kiemelt hatással: a világ gazdasági életére, és a természetre! Amikor kettő vagy annál több lassú mozgású bolygó tartózkodik egy kardinális jegyben (a Bak jegye ilyen), akkor a világban megnövekednek a természeti katasztrófák. 
A Bak jegye miatt főleg a földrengések, illetve a vízzel kapcsolatos dolgok válnak esélyessé.  Világpolitikai értelemben azon kívűl, hogy a Bak jegyű országokban (Izrael, Görögország stb.) okozhat eseményeket és komoly fordulatokat, a világ gazdasági életére, ezen belül is a hatalomra lesz majd nagy hatással. Konkrétabban: a hatalomhoz való hozzáállásunkat fogja módosítani, ami a világban számos diktatúrának fogja a végét jelenti, ahogy újaknak a születését… 

2017 decemberi efemerida _Asztropatika.hu


Az olvasók kedvencei

 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • A kulcs

  Olyan, akár egy személyes tanácsadás. Benne a legjobb tanáccsal, amit csak adhatok neked. Ha csak elolvasod, már azzal is változásokat érhetsz el. Viszont ha megfogadod...
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • A gazdagság tanulható!

  Ez az a könyv aminek a segítségével, bármilyen anyagi helyzetből képes leszel felállni. A benne lévő tanácsok nem csak a gyarapodásban, az elért eredményeid megtartásában is a hasznodra lesznek…

Facebook