Efemerida: 2017 Április


2017-04-01 08:55 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 32 db

Az év legmozgalmasabb hónapjához érkeztünk! Ráadásul az állatövi jegyek felének - komoly változásokat is ígér az irányt váltó Szaturnusz és a Plútó. Nyilasok, Ikrek, Bakok, Rákok, Skorpiók és Bikák… készen álltok?


A hónap bolygómozgásai:
3-án a Vénusz visszalép a Halak jegyébe
6-án a SZATURNUSZ hátráló mozgásba vált
10-én a Merkúr hátráló mozgásba vált
15-én a Vénusz direkt mozgásba vált
19-én a Nap belép a Bika jegyébe
20-án a PLÚTÓ hátráló mozgásba vált
20-án a Merkúr visszalép a Kos jegyébe
21-én a Mars belép az Ikrek jegyébe
28-án a Vénusz belép a Kos jegyébe

 

Mielőtt rátérnénk a Szaturnusz és a Plútó sorsformáló hatásaira, lássuk a hónap hangulatformálóit! 

Április 3-án a hátráló mozgásban lévő Vénusz visszalép a Halak jegyébe. Jegyváltását a vizes Vénusszal (Rák, Skorpió, Halak) rendelkezők érzik majd meg. Mégpedig úgy, hogy egy korábban született vágyuk vagy céljuk kerül újra terítékre. Másképp fogalmazva: olyan dolgok iránt kezdenek el újra vágyakozni (s ez lehet bármi!), amin korábban átléptek. 15. után, ahogy a Vénusz direkt mozgásba váltott - már lehetőséget is kapnak arra, hogy ezen vágyaikat elérjék. A Kánaán 28-ig tart, amikor is a Vénusz belép a Kos jegyébe. Ettől kezdve már a tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) Vénusszal rendelkezők vágyait fogja támogatni. 

Április 10-én a Merkúr hátráló mozgásba vált. Irányváltását leginkább a mozgására érzékenyek érzik meg, ők a hétköznapi életükben egyfajta akadályoztatást fognak tapasztalni. Vagyis kicsit nehezebben mennek majd a dolgaik, a határidők csúsznak, s mintha minden és mindenki akadályoztatná őket - legalábbis így érzik majd. Ne keseredj el, ugyanis az örülten felgyorsult világunkban a legtöbb ember már meg sem érzi a Merkúr hátráltató hatását. Való igaz, hogy akik igen, azok nagyon. A hátráló Merkúr 20-án visszalép a Kos jegyébe. Hatására még kapkodósabb lesz, és akik érzik a hátráltatását, azoknak a türelme is ekkor kezd majd elfogyni. Szerencsére nem tart sokáig, hiszen május 4-én a Merkúr direkt mozgásba vált, s ezzel megszünteti a hátráltatást. Persze csak azoknak, akik érzékenyek voltak a mozgására. 

Április 19-én a Nap belép a Bika jegyébe. Jegyváltása hatásfokozó lesz a Bika és Skorpió jellegű emberek életében (Aszcendens, Nap, Hold). Vagyis amit a Plútó gyermekei április 6. és 20. között érezni fognak (lásd Sorsformáló hatások), azt fogja a Nap megvilágítani - azaz 30 napig napirenden tartani. 

Április 21-én a Mars belép az Ikrek jegyébe. Jegyváltása egyrészt lendületbe hozza - a Szaturnusztól átmenetileg megszabaduló Nyilasokat és Ikreket, másrészt energiával látja el a levegős Marssal rendelkezőket. Az érintetteknek látványosan megnő a cselekvőerejük, s valószínűleg az év ezen szakaszában érik el a legtöbb eredményt. 

 

SORSFORMÁLÓ HATÁSOK

Április 6-án, 06 óra 06 perckor a SZATURNUSZ pihenőre tér, azaz hátráló mozgásba vált. Ez egy nagyon jó hír, az évek óta vizsgáztatás alatt álló Nyilasoknak és Ikreknek. Az biztos, hogy az elkövetkező hónapokban - egészen pontosan augusztus 26-ig - a terheik érezhetően csökkenni fognak! Hovatovább a leckéket kapott Nyilasok és Ikrek már-már úgy érezhetik, hogy vizsgáztatásuk véget ért. SAJNOS NEM! Az tény, hogy a pihenőidejét töltő (hátráló mozgásban lévő) Szaturnusz különösebb leckéket nem tartogat, sőt - egy kicsit már előre is vetíti a Nyilasokra és az Ikrekre váró aranyéveket. De… és ez egy NAGYON NAGY DE… ahogy augusztus 26-án irányt vált és megállíthatatlanul elindul a saját jegye felé - apai anyait belead majd a vizsgáztatásba vagy éppen a lehetőségek osztásába. Nem tudom, hogy érintettként a Szaturnusz mit mért rád. Lehet hogy lehetőségeket kaptál tőle, a többség sajnos leckéket, de az is előfordulhat hogy ezt is, azt is… a lényeg: április 06. és augusztus 26. között NE SZÁLLJ EL! Bármennyire is jó vagy reménykeltő dolgok történnek veled - kezeld őket fenntartással. Légy alázatos, ne kockáztass - Nyilas mentalitásunk miatt (tudod?! Magyarország: Nyilas ország!) ne akarj 19-re lapot húzni. Ha úgy érzed, hogy az elmúlt években pofonokat kaptál tőle, akkor ezen időszak alatt, próbáld meg azokat a feladataidat megoldani, amelyek miatt ott sírtál, ahol senki sem látott. Még akkor is, ha úgy érzed, hogy az idő (Szaturnusz) épp most oldja meg ezeket helyetted. Ő helyetted semmit nem tud megoldani, maximum csak elhiteti veled azt, hogy már nem kell vele foglalkoznod. Ha leckéket kaptál - ne higgy neki - inkább old meg a feladataidat, amire egyébként augusztus 26-ig minden lehetőséget meg is kapsz. A tét óriási! Ugyanis ha sikerül ezeket megoldanod és végleg lezárnod - akkor 2017 december után egy magasabb szintről folytatod az életed, ahol minden korábbinál nagyobb lehetőségek és ajándékok várnak. Ha nem sikerül megoldanod? Akkor ugyanazon a szinten folytatod, ahol eddig is voltál. Oké, mi a helyzet akkor ha a Szaturnusztól lehetőségeket is kaptál? Ebben az esetben április 06. után, többet fogsz kapni… sőt! Az eddigi erőfeszítéseidért cserébe a pénztárhoz állhatsz, hogy a jutalmad felvedd. És itt jön a lecke… a pénztárnál állva, ha úgy érzed többet kaptál, mint amit megérdemeltél volna - akkor ajánlatos szerénynek maradnod. Nem kell visszaadnod, viszont még véletlenül sem szabad elszállnod. Tévedésével a Szaturnusz (mármint azzal, hogy többet ad, mint amennyit megérdemelnél), arra lesz majd kíváncsi, hogy mennyire tudsz ember maradni. Ha szerény és alázatos maradsz, vagyis nem szállsz el - akkor mindet megtarthatod. Ha viszont elszállnál, akkor augusztus 26. után helyet cserélsz azokkal, akik eddig az élet borúsabb oldalán vizsgáztak. Mindent összevetve a Szaturnusz irányváltása egy klassz dolog, ha tudod, mire kell figyelned. Te már tudod! 

 

Április 20-án 13 óra 49 perckor a PLÚTÓ hátráló mozgásba vált. Ebben az esetben nem is az irányváltás a lényeg, hanem az, hogy a Szaturnusz irányváltása után lesz 2 hete, amikor szabadon és utoljára “garázdálkodhat”! Ez a 2 hét (április 6.-20.): a BAKOK, a RÁKOK, a SKORPIÓK és a BIKÁK életére lehet komoly hatással. Az érintettekkel a Plútó 2 dolgot tehet: az egekig emeli őket, vagy a mélybe taszítja. A vizsgájára kijelöltek 80%-át fogja az egekig emelni, a többiektől mindent elvesz… Szélsőségessége miatt azonban nem tudni hogy kit jelölt ki, bizonyos esetekben még azt sem, hogy kinek mit szán. Nagy valószínűség szerint, mivel ez a 2 hét lesz az utolsó alkalma arra, hogy az erejét szabadon megmutathassa, ezért feltehetően most fogja felfedni a lapjait. Ha érintettként (Aszcendens, Nap, Hold: a Bika vagy a Skorpió jegyében) április 6. és 20. között semmit nem érzel, semmilyen rendkívüli dolgot nem tapasztalsz - akkor nem kell tartanod tőled, ebben az esetben te nem szerepelsz a listáján. Amennyiben csupa jó dolgok érnek, úgy nagy esélyed van arra, hogy te vagy az egyik, akit az egekbe fog emelni! Hogy ezt el ne rontsd… csináld úgy, mintha nem is tudnál erről - azaz az ajándékai láttán légy ártatlanul szerény. Az alázatosságot nagyon szereti a Plútó, nem úgy a nagyképűséget! Ha azt látja, hogy az ajándékai hatására elszálltál, azonnal visszaveszi. Mi a helyzet akkor, ha rossz dolgok történnek veled? Ekkor sincs semmi baj… ebben az esetben a Plútó azt szeretné elérni, hogy önmagadtól engedd el azt a dolgot, ami miatt a fájdalmad érzed. Ha sikerül (végleg!) elengedned, akkor átmentél a leckéjén, s ebben az esetben adni fog majd neked helyette egy jobb, újat! Ha viszont képtelen vagy elengedni az adott dolgot, akkor vele együtt fog elsüllyeszteni. Nem most, majd december után. Érintettként a lényeg: figyeld, hogy április 6. és 20. között milyen - megszokottól eltérő, akár szélsőségesnek mondható - hatások érnek. Ha ezek pozitívak, akkor légy hálás és szerényt. Ha viszont negatív dolgokat érzel, ráadásul egy olyan dologgal kapcsolatban ami megszűnne akkor, ha azt elengednéd: akkor bármennyire is fáj, egy pillanatig se gondolkodj: azonnal és végleg engedd el. Ha így teszel, akkor biztos lehetsz abban, hogy már nem vagy benne abban 20%-ban, akit a mélyre szán…

2017 áprilisi efemerida - asztropatika.hu


Az olvasók kedvencei

 • Ebben az évben 2018

  Ez az évről-évre megjelenő kiadvány egy kinyomtatható kis papírlapról szól. Amit viszont tartalmaz, az 2018-ban és azután is a legnagyobb segítséged lehet! A VARÁZSNAPLÓ-ról nem is beszélve...
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • Személyes szinted

  A könyvben lévő élettervező és megvalósító rendszer nem kényszerít rád semmit! Nem mondja meg hogyan kell élned vagy mit kell szeretned. A céljaid segít megvalósítani - az összes életterületeden!

Facebook