Efemerida: 2016 Július


2016-07-01 07:31 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 11 db

Nyári szünet ide vagy oda - mozgalmas hónap elé nézünk! Sokan ugyanis már most előrejelzést kapnak a jövő eseményeiből, ráadásul az Uránusz irányváltásának köszönhetően a világpolitikai események is új szintre lépnek. És akkor a Chiront még nem is említettük…

Ugyan az efemerida táblázatban nincs feltüntetve, ettől függetlenül a Chiron jegy és irányváltásai mellett már nem mehetünk el! 

Nos, 

a Halak jegyében lévő Chiron a mai nap (július 1.) hátráló mozgásba váltott. Irányváltását - ami rendszerint a lelki sebeket hozza felszínre, többé-kevésbé mindannyian megérezzük. Sajnos a Chiron által kiváltott sebek és sérelmek nem a megoldható kategóriába tartoznak. Vagyis ezeket a sérelmeket hagyományos módon megoldani nem lehet. Hogy a megoldást jobban megértsd, nézzük meg a Chiron hatását egy másik területen!

Az összes bolygó közül a Chiron várja el tőlünk a legmélyebb alázatot. Jó példa erre a betegség. Amikor betegek vagyunk - fejet hajtva, alázatossá válunk. Ilyenkor ugyan kényszeredetten, de fejet hajtva beletörődünk a SORSUNKBA. Na ez az az érzés, amit a Chiron kivált, ami egyben megoldás is az összes magadban dédelgetett lelki sebedre!

Vagyis a lényeg: a Chiron által okozott lelki sebeket megoldani nem lehet, viszont elfogadással (lásd betegség esetén a mélységes alázatot!) elfelejthetők. 

Mit jelent ez a mostani irányváltás függvényében? Bármilyen régi sérelmed vagy lelki sebed törjön most felszínre - gondolj a betegség idején tanúsított alázatodra - azaz fogadd el! Ahogy fejet hajtasz a lelki sebek előtt, szépen lassan elfelejted majd őket. Miért fontos ezt megszívlelned? Mert az emberek többsége nem hajt fejet a lelki sebek előtt. Legtöbben, mint köröm alatt a szálkát úgy dédelgetik magukban a sebeiket, - míg néhányan megpróbálnak visszacsapni annak, aki látszólag a fájdalmukat okozta. Végeredményben mindannyian életfogytiglan tartó fájdalomra ítélik önmagukat. Hogy ezt elkerüld, a Chiron mai irányváltásának köszönhetően lehetőséged nyílt arra, hogy alázatosságot tanúsítva a sebeid elfelejtsd.

 

Tüzes és levegős jegyek figyelem!
(Mérlegek és Kosok különösen!)

12-én a Vénusz, 14-én a Merkúr, majd 22-én a Nap is belép az Oroszlán jegyébe. Ők hárman a Jupiter szeptembertől kezdödő hatásaiból fognak egy igen kellemes - lehetőségekben és ajándékokban gazdag ízelítőt adni. 

A legjobb az lenne, ha 12. után a Kosok, az Oroszlánok, a Mérlegek és a Vízöntők bátran hozzálátnának a céljaik megvalósításához - persze közben elfogadnák azokat az ajándékokat, amelyeket az élet most felkínál. Az Ikrek és a Nyilasok esetében egy kicsit más a helyzet! Számukra az lenne a legjobb, ha az augusztusban folytatódó Szaturnuszi vizsgájuk miatt, MOST látnának hozzá a még megoldásra váró feladataiknak.

 

A hónap bolygómozgása

29-én 22 óra 06 perckor az Uránusz hátráló mozgásba vált. Az elmúlt hónapokban tapasztalt előjelzései alapján: az egyéni sorsokban - főleg a Kos és a Mérleg szülötteinek fog majd jó dolgokat okozni! Már most biztosra vehető - s ebből 29. után előzetest is fog adni, hogy Szeptemberben a Mérleg jegyébe lépő Jupiter hatásait fogja felerősíteni (például gyorsabban jönnek majd az ajándékok!). Ami a világpolitikai hatásokat illeti… sajnos az események újra felpörögnek, ráadásul az eddig érintett országokon túl (Oroszország, Németország, Anglia, Arab országok) a távol keleti országok is egyre nagyobb szerepet kapnak. Mindegy, ne is foglalkozunk velük - a lényeg, hogy az Uránusz az egyéni sorsok alakulásában a jó oldalát fogja megmutatni! 

 

30-án a Merkúr belép a Szűz jegyébe, s ezzel kezdetét veszi a Szűz jegyében lévő Jupiter utolsó felvonása. Amúgy a finálé augusztusban lesz majd, amikor a Nap is csatlakozik a Jupiter mellé. Nos, a jegyet váltó Merkúr: a Szűz és a Halak szülötteinek megmutatja, hogy az utolsó pillanatokban - vagyis szeptember 9-ig, még milyen magokat érdemes elvetni - azaz milyen célok felé ajánlatos elindulni. Egy biztos! A szeptember 9-ig elvetett magok, az elkövetkező években bőséges termést fognak eredményezni - ezért is lenne jó a Merkúr “vetőmagos” ötleteire hallgatni…

 

2016 júliusi efemerida - Asztropatika.hu

 


Az olvasók kedvencei

 • Asztronumerológia

  1996-ban ez a gondolat indított útjára egy kutatást, amelynek nem kevesebb volt a célja, minthogy megfejtse az összefüggést a születési dátumok, az események és...
 • Asztrológia Mestercsomag

  Ha minden Asztrológiáról szóló könyvet megvennél és még egy 4 éves iskolát is elvégeznél, akkor is csak egy részét ismernéd meg annak, amit a csomagban találsz...
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.

Facebook