Ahol tévedni sem tudnál!


2018-01-24 12:41 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 7 db

Születési horoszkópodban a szellemiséged 2 bolygó határozza meg: a Merkúrod és a Holdad. Egy hétköznapi példán keresztül nézzük meg melyikük az okosabb. Hovatovább melyik az az életterületed, ahol még tévedni sem tudnál…


Az Asztrológia általános meghatározása szerint, a Hold jelképezi a hozott, míg a Merkúr a szerzett intelligenciánkat. Mielőtt bármelyik mellett is pálcát törnél, nézzük meg hogyan gondolkodnak ők, vagyis általuk mi mindannyian.

Példának vegyük a hűtlenséget! 

Mindenkinek megvan róla a saját véleménye - amelyet ismerősök tapasztalataiból, újságokból, TV-ből vagy akárhonnan a Merkúrunk gyűjtögetett össze. Ha az átlagnál okosabb Merkúrunk van, akkor ezeket az információkat pro és kontra elosztja. Értelemszerűen amelyik oldal többségbe kerül, azt fogja hirdetni. Ha átlagos Merkúrunk van, akkor mindig a legfrissebb információ dönti el, hogy az adott témában - jelen esetben a hűtlenséggel kapcsolatban, hogyan osztjuk az észt.

Amint látod, még a legjobb Merkúr “gondolkodása” is ingatag - hiszen ahogy az egyik oldal túlsúlyba kerül - véleményként máris azt kezdi el hirdetni. 

Ezzel szemben a Holdunk “gondolkodása” teljesen más. Ugyan figyelembe veszi a Merkúr által gyűjtött információkat, azonban a végső véleményéhez még hozzáadja az ösztönös megérzéseit és ami ennél is lényegesebb: a saját tapasztalatait. 

Ebből eredően a két bolygó által megformált vélemény között, néha nagy különbségek lehetnek. Hiszen merőben más lehet a véleményünk a hűtlenségről akkor, ha azt még nem éltük át (Merkúr) - és megint más akkor, ha azt valamiért már átéltük (Hold).

Mivel a Merkúrral ellentétben a Hold több tényezőt is figyelembe vesz, azért tisztábban tud “gondolkodni”, és ha kell véleményt alkotni. 

Egyébként a Hold csak akkor beszél és mondja el a véleményét amikor kérdezik. A Merkúr akkor is, amikor nem. Gondolj csak a példánkra! Aki nem élte át a hűtlenséget az TUTI elmondaná róla a véleményét. Aki átélte, az ha nem muszáj nem beszélne róla. Ugye? 

Szóval, 
a Merkúr beszélve, a Hold érezve gondolkodik! Ez a kettőjük közötti legnagyobb különbség, ami miatt a Hold okosabb a Merkúrnál. 


Mire figyelj? 

Például arra, hogy abban a házban ahol a Merkúrod áll, egy kicsit sokat beszélsz. A ház által képviselt életterületeken néha olyan dolgokkal kapcsolatban is oszthatod az észt, amit még meg sem éltél. Ezzel akkor lesz gond, mikor egy olyan emberrel találkozol, akinek a Holdja ugyanabban a házban áll. Ebben az esetben ő azonnal leveszi, hogy csak a Merkúrod dumál.

Ugyanakkor érdemes minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetned arra a házra, amelyikben a Holdad áll. Az általa érintett életterületeden nincs olyan nehézség, amire ne tudnád ösztönösen a választ. Tévedni sem igen tudnál, ha ezen az életterületeden az első megérzéseidre hallgatnál…


Az olvasók kedvencei

 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • A kulcs

  Olyan, akár egy személyes tanácsadás. Benne a legjobb tanáccsal, amit csak adhatok neked. Ha csak elolvasod, már azzal is változásokat érhetsz el. Viszont ha megfogadod...
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • A gazdagság tanulható!

  Ez az a könyv aminek a segítségével, bármilyen anyagi helyzetből képes leszel felállni. A benne lévő tanácsok nem csak a gyarapodásban, az elért eredményeid megtartásában is a hasznodra lesznek…

Facebook