Semmi sincs ingyen!


2015. március 4. 09:03 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 25 db

Egy japán közmondás szerint: a legtöbbet azért kell fizetnünk, ami ingyen volt. Az Asztrológiában sincs ez másképp. A legnagyobb árat mindig az “ingyen” ajándékokért fizetjük…


.. különösen a Jupiter ajándékaiért, melyet leginkább a lottónyertesekkel lehet szemléltetni:

Gondoltad volna, hogy a lottónyertesek közel 70%-a 7 éven belül elveszíti a teljes nyereményét? Pedig így van.
És ezzel még nincs vége a megpróbáltatásaiknak! Ezek az emberek a nyereményük elvesztése után rosszabbul élnek, mint a nyereményük előtt. És pontosan ebben rejlik a Jupiter leckéje is!

A Jupiter ajándékaiért nem kell megdolgoznunk. Amikor eljön az idő, egyszerűen csak megkapjuk. Minél nagyobbat kapunk, annál inkább azt érezzük, hogy az égiek védelmét élvezve: sérthetetlenek vagyunk. Fontos momentum ez! Mármint ez a sérthetetlenség dolog.

 

A Jupiter egy dologra kíváncsi: az ajándékai hatására mennyire tudunk emberek maradni. Ha a sérthetetlenség érzete mellett nem akarunk “Istenek” lenni, azaz továbbra is emberek maradunk, úgy megtarthatjuk az ajándékait. Ha viszont a sérthetetlenségünk miatt úgy érezzük, hogy hozzá hasonlóan mi is Istenek vagyunk, hamar a Földön találjuk magunkat - a büntetésünkkel együtt.

Mi a büntetés?

Azontúl, hogy mindet elvesz amit adott (sokszor még annál is többet - lásd a lottónyerteseket!),
a büntetésünk: a soha vissza nem térő szép emlékek lesznek. A hiábavaló reménykedés olyan dolgok után, amelyeket korábban simán megkaptunk az élettől, a jövőben viszont már nem.

Ha egy kicsit már járatos vagy az Asztrológiában, akkor láthatod hogy a Szaturnusz és a Jupiter hatása szinte ugyanaz, csak éppen fordítva. Amíg a Szaturnusz előbb leckéztet utána jutalmaz, addig a Jupiter előbb jutalmaz, utána leckéztet.


Tehát a lényeg:

Semmi sincs ingyen! Minden egyes ajándékot - és legyen szó akár a legapróbbról is: meg kell tanulnod megbecsülnöd. Ha sikerül, akkor az élet egyre nagyobb ajándékokkal halmoz el. Most már tudod: a Jupiter ajándékait nem azért kapod, mert azok járnak neked, hanem azért, hogy felmérje: ember tudsz-e maradni. Szóval... 
- ne akarj “Isten” lenni
- és becsüld meg azt, amit kaptál.

Csak ennyit kell tenned ahhoz, hogy az élet INGYEN ajándékait megtarthasd.

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »