Még nem késő!


2020. szeptember 4. 13:08 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 27 db

Heteken belül az összes Vízöntő és Oroszlán számára nyilvánvalóvá fog válni, hogy a Szaturnusz 3 éves egyetemére: a LECKE vagy a LEHETŐSÉG szakra nyertek-e felvétel. Most még nem késő "szakot" váltani...

A világon minden ami él: puha és hajlékony. Ahogy elhalnak, szárazzá és merevvé válnak. Vagyis az élet a hajlékonyságról - a folyamatos változásról szól. A SORSUNK első számú terelője (Szaturnusz) ezt pontosan tudja, ahogy azt is, hogy nem szeretjük a változásokat. Éppen ezért - bizonyos időközönként, hogy a hajlékonyságunk továbbra is megmaradjon, iskolapadba szólít bennünket. Jelen pillanatban a Bakok és a Rákok bizonyítványosztása zajlik. Az ő helyükre fognak hamarosan a Vízöntők és az Oroszlánok beülni.

Egyébként a Vízöntőknek és az Oroszlánoknak ismerős lesz a környezet, hiszen idén tavasszal már részt vettek egy iskolalátogatáson. Melynek során március 22. és július 02. között megismerkedhettek a tanszékvezetővel (Szaturnusz), és a két, - egyenlőre még választható szakkal: a LECKÉKKEL és a LEHETŐSÉGEKKEL.

A tanszékvezető ugyan sok mindenre rávilágított a "nyílt nap" során, néhány dolgot azonban szándékosan elfelejtett megemlíteni. Például azt, hogy a diákok kb. 5%-a felmentést fog kapni, azaz nem kell az iskolapadba beülniük. Ahogy azt is "elfelejtette" a diákokkal közölni, hogy a LEHETŐSÉG szakra a jelentkezők csupán 15%-a fog csak felvételt nyerni, a többiek automatikusan a LECKE szakra kerülnek. És akkor ott van még az "elfelejtett" dolgok között a leglényegesebb! Mégpedig az, hogy nincs felvételi! Az eddigi életünket mérlegre téve ő dönti el, hogy melyik szakra nyerünk felvételt.

Valójában ő már tavasszal tudta, hogy kit hova fog beiskolázni. Annál is inkább, mert már 2019. szeptemberétől elkezdte a Vízöntőket és az Oroszlánokat tesztelni. Idén tavasszal azonban már minden érintett tudtára adta, hogy 2020. decemberétől kire melyik szak vár.

Hogy az "elfelejtett" dolgok miatt ne érje szó a ház elejét, a LECKE szak diákjainak egy utolsó utáni lehetőséget is "meghirdetett". (Igaz, ezt sem említette!)

Szóval,
mindazok a Vízöntők és Oroszlánok akik úgy érzik, hogy tavasszal leckét kaptak tőle, - vagyis nagy eséllyel a LECKE szakra nyertek felvételt, azok a július 2. és szeptember 29. közötti pótfelvételin bebizonyíthatják, hogy igenis alkalmasak a LEHETŐSÉG szakra.

A sikeres pótfelvételihez csupán egyetlen dolgot kell tenniük: egyszer és mindenkorra VÉGLEG MEGOLDANIUK a tavasszal felmerülő - azóta is napról-napra egyre jobban nyomasztó feladataikat. Ezek a feladatok rendszerint a következő területeket érintik: érzelem, munka, pénz, egészség. (S közülük sok esetben egy időben többet is.)

Akiknek sikerül VÉGLEG megoldaniuk a feladataikat (leckéket), azok decemberben átkerülnek a LEHETŐSÉG szakra. A többiek viszont készüljenek, mert mindaz amit eddig megtapasztaltak, csupán a bemelegítés volt. Hogy december után ne kelljen imakönyvért rohangászniuk, egy kis idejük még van arra, hogy a leckéiket végleg megoldva szakot váltsanak. Mindezt szeptember 29-ig viszonylag könnyebben megtehetik. Szeptember 29. és december 17. között is még válthatnak szakot, de a váltás ekkor már nehezebb lesz. December 17. után bármit is tesznek, már nem lesz mód a változtatásra. Közel 3 évig arra a szakra fognak járni, ahová felvételt nyertek.

 

"Honnan lehet tudni, hogy melyik szakra nyertem felvételt?"

A választ nálad jobban senki sem tudja. Nézd meg, hogy az iskolabejárás idején - azaz március 22. és július 2. között milyen hatások és események értek! Ha úgy érzed, hogy összeségében inkább terhek, feladatok, leckék és ne adj' Isten pofonok - akkor a LECKE szak a tied. Viszont ahogy olvashattad, sincs még veszve semmi! December 17.-ig ha kell, a fogadat összeszorítva - tegyél végleg pontot a nyomosztó feladatokra.
 

"Mi van akkor, ha jó dolgok történtek velem?"

Nos, ebben az esetben a LEHETŐSÉG szak a tied, ahol a helyedet alázatossággal tudod biztosítani. Azaz érjen bármilyen siker (mert fog!), - soha ne feledd el, hogy egykor honnan indultál. És még valami! Ne gondold azt, hogy a LEHETŐSÉG szakon nem várnak rád terhek. Tárt karokkal várnak... de csak azért, hogy a tanszékvezető felmérje, mekkora sikert bízhat rád. Minél bátrabb, erősebb és kitartóbb leszel, annál nagyobb sikert kapsz tőle. Hogy 3 év múlva a bizonyítványosztáson majd azt mondhasd, hogy mindazt amit a kurzusán megéltél, azt minden terhével együtt újra végigcsinálnád.

 

"Mi a helyzet azokkal, akik úgy érzik, hogy összeségében sem jó, de rossz sem történt velük?"

Ők azon 5%-ba tartoznak, akik felmentést kapnak. Vagy azért, mert az ő sorsukban jelenleg nincs szükség terelgetésre, vagy azért - s ez a gyakoribb, mert valaki másért felelősséget vállalnak. Csak úgy érdekességként: pontosan a felelősségvállalás miatt fognak majd majd ebbe a csoportba bekerülni azok a Vízöntő és Oroszlán anyukák, akik 2020. december 17. után gyermeket vállalnak. A tanszékvezető Szaturnusz NAGYON szereti, ha másért felelősséget vállalunk, s ezt rendszerint felmentéssel honorálja.

 

Tehát a lényeg:
ha úgy érzed LECKE szakos vagy, még nem késő szakot váltani. (A "tanszékvezetővel" és mindazzal ami rád várhat, ebben a kiadványban ismerkedhetsz meg részletesebben.)

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »