Horog emberek


2021. december 7. 12:17 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 0 db

Mindannyiunk életében vannak rossz és gonosz emberek. Akik néha akaratlanul, de inkább akarva - igyekeznek mindent megtenni, hogy sz@rul érezzük magunkat, vagy legalábbis akadályozni abban, hogy elérjük az álmainkat.

Vannak akik a kedvesség álarca mögé bújva, finoman helyezik belénk a horgaikat. Mások durvábban. Mintha 3-as horgot használnának, úgy tépik ki a lelkünket. Így vagy úgy a saját horog embereinktől - főleg akkor ha azok ráadásul a családtagjaink - szenvedünk. Nem akarom őket szidni, ugyanis hihetetlenül FONTOS szerepet játszanak az életünkben. Ahogy mi is, másokéban.

Mielőtt továbbmennénk, szeretném ha hinnél nekem és elfogadnád, hogy a világban semmi sem történik véletlenül, főleg nem értelmetlenül.

A horog embereket sem a szél sodorja melléd. Konkrét feladatuk van, és ami az egészben a legszebb: a legtöbben nem is tudnak róla!


Két feladatuk lehet:
1. az alkalmasságod tesztelése
2. az életedben egy nagy változás előidézése.

 

Nézzük az elsőt, az alkalmasságod tesztelését:

Ne gondold azt, hogy a SORS bármit is a véletlenre bízna. Ugyan tökéletesen tisztában van azzal, hogy az álmaid elérésére képes lennél - hiszen máskülönben sosem jutottak volna az eszedbe, de mielőtt azonban megadná neked az elérésükhöz szükséges lehetőségeket, leteszteli az alkalmasságodat.

Ekkor jönnek a “kedves” horgok akiknek feladata, hogy a horgukat beléd akasztva lebeszéljenek, vagy megakadályozzanak a céljaid elérésében. Ők egyébként nem is tudják, hogy eszközök a SORS kezében. (Már ezért sem szabadna haragudni rájuk - bármennyire is szenvedünk tőlük!)

Ha sikerül téged megakasztaniuk - akkor a SORS számára a helyzet világos: (még) NEM VAGY ALKALMAS a céljaid elérésére.

Miért is?

Mert az eredményeid mértékével egyenes arányban nőnek az "ellenségeid" - akarom mondani a horgaid száma. Minél többet érsz el az életben, annál több horoggal találkozol.

Képzeld magad a SORS helyébe! Ha már az elején képes eltántorítani téged egy-két horog - akkor mi értelme lehetőséget adni neked, amikor a célod elérve a sokkal több és erősebb horogtól úgy is elbuknál.

Szóval, a SORS által küldött “tesztelő” horgok mindaddig boldogítani fognak, amíg nem indulsz el célod felé, vagy végleg le nem mondasz róla. Ahogy feladod a célodat, a "küldetésüket" teljesítő horgok rövid időn belül eltűnnek, illetve elhallgatnak.

De vigyázz! A SORS nagy mókamester, és felettébb nem ostoba. Így a tesztelésedhez olyanokat is bevet, akik közel állnak hozzád. Például barátokat, nem egyszer családtagokat. Az érzelmi kötödés miatt nem könnyű velük szemben védekezni, viszont könnyebb lehet akkor, ha SOHA, de SOHA nem felejted el, hogy olyan célok úgysem jutnak az eszedbe, amire ne lennél képes.

Tehát, a tesztelő horgokat NE VEDD FIGYELEMBE. Ahogy a céljaid elérése érdekében megteszed az első lépéseket, a horgaid hamar kiakadnak (mondjuk szó szerint is!), de sokkal inkább leakadnak rólad.

 

A horgok másik típusa, akik az életedben változást idéznek elő, már sokkal keményebbek. Főleg azért, mert a másik horog típussal ellentétben ők nem csak dumálva tesztelgetnek, - cselekednek is. Ráadásul nem ritkán durva dolgokat - amiért kimondva kimondatlanul is sz@r embereknek tartjuk őket.

De vajon tényleg sz@r emberek?

Az biztos, hogy nem egy hálás feladatot bízott rájuk a SORS. Hiszen a küldetésük az, hogy az ellenünk elkövetett dolgaikkal kimozdítsanak bennünket a jelenlegi életünkből. Másképp fogalmazva: ezeket a horgokat azért sodorja elénk a SORS, mert rossz helyen vagyunk, vagy mert rossz az irány, amerre elindulni szeretnénk.

Ezek a horgok az akaratunkkal ellentétesen cselekednek, és igyekeznek keresztbe tenni ott, ahol csak tudnak. Ezért is gyűlöljük őket. Ahogy az életünk a ténykedésük hatására megváltozik, (új irányt vesz), ezek a horgok - a küldetésüket elérve eltűnnek.

Mit tudsz tenni az ilyen horgokkal szemben?

Például valamin változtatni! Merthogy addig nem tágítanak mellőled, amíg nem térsz rá a számodra megírt útra. Változtatásnak számít az is, ha egy ilyen “horgot” VÉGLEGESEN ott, vagy elhagysz. Például ha kilépsz egy olyan házasságból, amiben folyamatosan szenvedned kell a másiktól. Gondolj csak bele! Ebben az esetben a másik (aki menet közben lett a SORS horga) a kegyetlenségeivel eléri azt, hogy az életed új irányt vegyen.

Tudod, hogy miért ne haragudj rá, és a hozzá hasonló sz@r emberekre?

Mert a SORS általuk tudatja, hogy valahol máshol még tervei vannak veled. Méghozzá a korábbinál jobb tervei.

 

Egy picit most állj meg, és gondold végig az életedet!

Vajon hány olyan emberrel találkoztál már, akik a tetteikkel: a rossz és gonosz viselkedésükkel valami egészen új irányba mozdították az életed? Biztos jó néhánnyal.

Viszont SOHA NEM TARTANÁL OTT ahol most vagy, ha ők ott és akkor nem lettek volna sz@r emberek.

Tény, hogy sokan vannak (ebben az új világban egyre többen), és nagyon bosszantóak tudnak lenni, de ha a MIÉRTJEIK mögé nézel, máris szerethetőbbé válnak. (Na jó, csak egy picit!)
 

A végére jöjjön egy jó és egy rossz hír:

- A rosszabb hír, hogy mindannyian horgok vagyunk. Így befolyásolva és irányítva egymás életét.

- A jó hír, és itt kap szerepet a SZABAD AKARAT: nem kötelező a SORS felkérését elfogadnunk. Sőt! Minél kevesebb szerepet vállalunk a SORS horgos játékában, annál kevesebbel találkozunk mi magunk.

 

Megjegyzés:

ez a régi - egykor hírlevélben kiküldött írás, aktuálisabb mint valaha! A Vízöntő korszak szüleményeként az internet, ugyanis remek "vadászmezőt" nyújt a horgok számára. Nézd csak meg! Ma már alig találsz olyan bejegyzést az interneten, ahol ne találkoznál horgokkal. Tudod?! Nem szabad haragudni rájuk. Már csak azért se, mert tudtukon kívűl nagyobb áldozatok azoknál, akikbe éppen beleakadtak. Miért is? Mert mindaddig amíg "horgosat" játszanak, esélyük sincs arra, hogy boldogabbak legyenek. Hiszen hogy is tudnának boldogulni a saját életükben, ha mindig valakibe bevannak akadva? 

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »


Szabadon elérhető bejegyzések: