Az életed ára


2015. május 6. 10:32 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 74 db

Semmi sincs ingyen, még az életünk sem. De vajon tudod-e, hogy mivel és kiknek fizetünk érte? Amúgy 3 dologgal fizetünk, s mind közül a legfontosabbal - a legtöbben csak a haláluk előtt, vagy után szembesülnek…

A Mesterképző előadásain - nem kis érdeklődéssel övezve ez a téma gyakran előkerül. Főleg a képlet legmisztikusabb, s egyben legvarázslatosabb házával: a IV. házzal kapcsolatban.

Nos,
a hagyományos értelmezés szerint a IV. ház képviseli az eredeted és az életvéged. Egyszerűbben fogalmazva: a születésed és a halálod - azaz mindent ami a kettő között van. Lényegében a IV. ház:
a jelen háza.

Ebben a házban van minden amit egyszer magunkkal hoztunk, - s az is, amit majd egyszer magunkkal viszünk. Ez utóbbi miatt is változik folyamatosan, hiszen ha ma érne végett az életünk, akkor a tegnaphoz képest már több emlék lenne benne. És kevesebb “költőpénz”.

Az életünkben 3 dologgal fizetünk:

- pénzzel
- idővel
- és lélekkel.


A pénzt mindenki ismeri. Az időt már kevesebben, pedig fontosabb mint a pénz. A lelket még annál is kevesebben. Holott ez utóbbi a legfontosabb fizetőeszközünk. Azért a legfontosabb, mert nemcsak hogy bármit megvehetünk rajta (lásd a mondást: eladta a lelkét az ördögnek), de ez az egyetlen dolog, amit a IV. házon keresztül tovább vihetünk. Feltéve, ha még hagytunk abból a “költőpénzből”, amivel ide érkeztünk.

A helyzet az, hogy minden egyes rossz tettünkért a lelkünk egy morzsájával vagy darabjával fizetnünk. Néha amúgy ezt érezni is szoktuk, főleg amikor valami miatt lelkiismeret furdalásunk támad. Ahogy mi, úgy mások is fizetnek nekünk! Ezért soha ne haragudj azokra, akik rosszat tesznek veled - hiszen ők a tettükért, a lelkükkel fizetnek ... neked! 

Persze vannak szerencsések, akik nagyon sok költőpénzzel (lélekkel) érkeztek - Biztos ismersz ilyen embereket - s ne sajnáld tőlük! Hidd el, hogy azt ők valahol, valamikor becsülettel megszerezték, vagy ha esetleg lélek-hitelkártyájuk van, akkor annak keményen megfizetik majd az árát. Vagyis az univerzum legigazságosabb fizetőeszköze: a lélek.  (Ajánló: a Jupiter könyve c. kiadványban erről a témáról sokat olvashatsz.)

Egyes feltételezések szerint, ha elfogy a költőpénzünk - mármint a lelkünk, akkor haza kell mennünk. Nem tudom, hogy ez így van-e - viszont azt igen, hogy az aktuális egyenlegünket sosem látjuk.

Amúgy ezt a lélek dolgot leginkább azok érzik, akiknek képletében a IV, a 8. vagy a 12. házukban bolygó áll. A lassú mozgású bolygókkal ezeket még mélyebben érzik. És nagyon sokan a haláluk előtt jönnek rá, ennek jelentőségére.

Tehát,
már tudod, hogy az életünkben (az életünkért!) 3 dologgal fizetünk, s közülük is a legigazságosabb: a lélek - ami valószínűleg az univerzum fizetőeszköze lehet. Nem tudjuk, hogy ki mennyi költőpénzzel érkezett, ugyanis az egyenlegünket sosem látjuk. Viszont egy dolgot tudunk, hogy a legjobban akkor tudunk vele spórolni - ez által időt nyerni! - ha jók vagyunk. Azaz ha segítünk másoknak és senkinek nem okozunk fájdalmat.


Végezetül egy FONTOS, de annál komolyabb jó tanács!

Vannak úgynevezett: lélek-kereskedők. Őket a többség nem érzi, nem is látja. (Akinek erős IV., 8. vagy 12. háza van, csak azok érzékelik őket.) Ők a következő utazásukhoz, így próbálnak “zsebpénzt” szerezni. Ha kellően sok költőpénz van az egyenlegeden, akkor bármilyen kívánságod képesek teljesíteni. És ez valóban így is van. NAGYON veszélyes dolog ez. Ezért is hívom fel a figyelmed - különösen a Gondolkodj és teremts! c. kiadványban - és még egy csomó helyen arra, hogy ne ész nélkül kívánj, - csakis lehetőséget kérj. A lehetőségekért ugyanis NEM KELL SEMMIT FIZETNED. Hiszen ebben az esetben nem “másnak” kell megteremtenie a kívánt célt, hanem a lehetőségen keresztül neked. Ugye érted a különbséget? Tehát, ha más teremti meg helyetted a célod - és hidd el, hogyha kellően "hitelképes" vagy, úgy akadnának rá jelentkezők! - akkor fizetni fogsz érte. Ha te teremted meg a kért lehetőségeiden keresztül, akkor nem kell fizetned - vagy csak minimálisat. Ezért kell lehetőségeket kérned, amelyeket előbb-utóbb minden esetben meg is kapsz!

 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »