Efemerida: 2017 Augusztus


2017-08-01 11:14 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 10 db

Az elkövetkező években nagyon sok ember élete fog gyökeresen megváltozni. Lesznek akik az egekig jutnak, s olyanok is akik a mélybe. Egy biztos: ezek a folyamatok ebben a hónapban kezdődnek el…

A hónap bolygó mozgásai:

3-án az URÁNUSZ retrográd mozgásba vált

13-án a Merkúr retrográd mozgásba vált

22-én a Nap belép a Szűz jegyébe
25-én a SZATURNUSZ direkt mozgásba vált
26-án a Vénusz belép az Oroszlán jegyébe

31-én a Merkúr belép az Oroszlán jegyébeAugusztus 3-án 06 óra 31 perckor az URÁNUSZ retrográd (hátráló) mozgásba vált. Bolygóink közül az Uránusz az egyetlen aki nem direkt, hanem retrográd mozgásban váltja ki a legjelentősebb hatásait. Vagyis most lesz aktív. Az eseményeket villámszerűen, azaz a semmiből felbukkanva váltja ki. Külön érdekessége, hogy az általa kiváltott eseményeket - gyakran a bekövetkeztük előtt néhány órával, perccel vagy akár másodperccel megmutatja! Mit jelent ez? Azt hogy augusztus 3. és 22. között figyelj a semmiből felbukkanó megérzéseidre. De ami ennél is fontosabb: reagálj rá azonnal! Például ha megálmodod a lottószámokat, akkor azonnal vegyél egy lottót. Ha a semmiből felbukkanó megérzésed veszélyt jelez - akkor a lehető legrövidebb időn belül reagálj rá! Az Uránusz irányváltását - pozitív értelemben leginkább a Mérlegek és a Kosok, illetve “alanyi jogon” a Vízöntők és az Oroszlánok fogják megérezni. A hirtelen felbukkanó - rövidfilmszerű megérzésekre azonban mindenkinek ajánlott odafigyelnie.

Augusztus 13-án pontban hajnali 2 órakor a Merkúr retrográd mozgásba vált. A Merkúr mozgására érzékenyeknek ez nem jó hír - hiszen ettől kezdve a dolgaik egy kicsit akadozva fognak menni. Szerencsére csak szeptember 5-ig kell kitartaniuk.

Augusztus 22-én 23 óra 20 perckor a Nap belép a Szűz jegyébe. Az idei hatásnaptárban azt ígértem, hogy az év egyik nyertese a Halak mellett a Szüzek lesznek. Nos, a Halak és a Szüzek szekere innentől indul be csak igazán! Miért vagyok ebben annyira biztos? Az elmúlt években a Szüzek és a Halak épp elég leckét kaptak az élettől. Decemberben, ahogy a Szaturnusz hazatér és harmóniába kerül a Szűz jegyével - a korábbi könnyeket, arannyá változtatja. Na jó, ha arannyá nem is, örömkönnyekké biztosan!

Augusztus 25-én 13 óra 08 perckor a SZATURNUSZ direkt mozgásba vált. A mostani irányváltása, amely után teljes erőbedobással elindul a saját jegye felé - több okból is jelentős. Egyfelől a Nyilasok és az Ikrek számára most fogja a leckéket vagy az ajándékokat a legbőkezűbben osztogatni. Fogalmazzunk úgy hogy az eltelt 2 év csak a bemelegítő volt, az előttük álló 4 hónaphoz. (A legerősebb hatásait a Szaturnusz mindig a jegyváltása előtt váltja ki. Ennek oka, hogy a miheztartás végett, egy pillanatra se felejtsük el a leckéit.)
Érintettként (Aszcendens, Nap, Hold a Nyilas, vagy az Ikrek jegyében) az elmúlt években 4 dolog történhetett veled: 


1. többségében leckéket kaptál

Ebben az esetben - bármennyire is kilátástalannak látszik - próbáld valahogyan megoldani a leckéidet. Mielőtt feladnád gondolj arra, hogy ez a 2-3 éve tartó rémálom decemberben VÉGET ÉR!


2. többségében lehetőségeket kaptál
Ebben az esetben most lesz szükség az alázatodra. Bármennyire is jól megy a szekered, egy pillanatra se feledd, hogy hol tartottál 2-3 évvel ezelőtt. Ha sikerül embernek maradnod, akkor december után még többet kapsz. Ha nem, akkor decemberig elveszíted azt, ami miatt nem tudtál ember maradni.


3. mindkettőből egyformán kaptál, azaz leckéket és lehetőségeket is
Ebben az esetben a két dolog között kell lavíroznod. Ha leckét kapsz - megoldani, ha lehetőséget - akkor alázatosnak maradni. Lásd 1-es és 2-es pont. 

4. az égvilágon semmit sem érzékeltél.
Ebben az esetben az egészség kapja a kulcsszerepet. Ha sem leckét, sem lehetőséget nem kaptál - akkor a biztonság kedvéért érdemes elmenned szűrővizsgálatokra. Nem azért, hogy találjanak valamit, hanem azért, ha találnak akkor abból biztosan felépülj.
A másik ok amiért a Szaturnusz mostani irányváltása különösen fontos, hogy már előrejelzi azokat a hatásokat is, amelyeket 2017 december után a saját jegyében okozni fog. Az biztos, hogy sok ember - különösen a Bakok, a Rákok, a Skorpiók és a Bikák - életét fogja megváltoztatni. Méghozzá a jelenlegi életükkel ellentétesen. A szegényből gazdagot csinál, a magányosnak társat ad - vagy fordítva. Bármi is történjen, az elkövetkező 4 hónapban megmutatja mit szándékozik tenni az érintettekkel. A jó hír, hogy akik figyelnek a jeleire és azt komolyan veszik - azok bármit elkerülhetnek. (Az elkövetkező 4 hónapban a Szaturnusz - egyfajta vizsgaként - lehetőséget ad minden érintettnek, hogy önmagától változtasson.)

Augusztus 26-án 05 óra 29 perckor a Vénusz belép az Oroszlán jegyébe. Jegyváltásával a már aktív Uránusz hatásait fogja felerősíteni, pozitív értelemben! Az Uránusz által érintett Mérlegeknek, Kosoknak, Vízöntőknek és Oroszlánoknak egy kifejezetten jó időszak veszi kezdetét. Szeptember 20-ig (ekkor vált jegyet legközelebb a Vénusz) érdemes heti 1 lottóval játszaniuk (Nem többel!)
Érdekességként: a legtöbb lottónyertesnél az Uránusz és a Vénusz hatásai domináltak!

Augusztus 31-én 16 óra 28 perctől a retrográd Merkúr visszalép az Oroszlán jegyébe. Mivel retrográd, s néhány nap múlva (szeptember 5.) irányt vált, azután ismét jegyet… ezért az Oroszlán jegyével kapcsolatos területekre lesz ajánlatos figyelni. Vagyis ebben a néhány napban kerüld a pároddal vagy a gyermekeiddel való veszekedést. Inkább hagyj rájuk mindent. Szeptember 5. után úgy is neked lesz majd igazad, viszont előtte nem lesz aki rád figyeljen. 

 
Világpolitikai előrejelzés
A világ átalakulása újabb szintre lép. A felébredő Szaturnusz nem csak az egyéni sorsokra van hatással, hanem a világpolitikára is. Mivel a Nyilas jegyében áll, ezért a menekültkérdés újra napirendre kerül. Ez újabb menekülthullám elindulását jelezheti, illetve velük kapcsolatos politikai nézeteltéréseket (lásd kvóta, V4-ek stb).
Az Uránusz aktivitása, a Mérleg országok mellett (Kína, Japán, Észak Korea stb.) leginkább Oroszországot érinti. Érdemes is figyelni rájuk, mert könnyen meglephetik a világot. 
Amire még érdemes figyelni: a tűz! A Kos jegyében lévő Uránusz előszeretettel lobbant tüzeket. Legyen szó erdő, vagy bármilyen tűzről. 

2017 Augusztus efemerida - Asztropatika.hu

 

 

 


Az olvasók kedvencei

 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • A kulcs

  Olyan, akár egy személyes tanácsadás. Benne a legjobb tanáccsal, amit csak adhatok neked. Ha csak elolvasod, már azzal is változásokat érhetsz el. Viszont ha megfogadod...
 • Küldetéssel születtél!

  Önmagadban hinni az egyik legértékesebb Földön szerezhető tulajdonságod, ami egyben belépő ahhoz, hogy a küldetésedre rátalálj. Sok más mellett ebben kíván a segítségedre lenni ez a könyv…
 • A gazdagság tanulható!

  Ez az a könyv aminek a segítségével, bármilyen anyagi helyzetből képes leszel felállni. A benne lévő tanácsok nem csak a gyarapodásban, az elért eredményeid megtartásában is a hasznodra lesznek…

Facebook