Az Ikrek egészsége a horoszkópban


2014-02-21 15:50 | Szerző: Dr. Kovács Imola | Hozzászólás: 4 db

Minden csillagjegynek van érzékeny, „gyenge” pontja, illetve hajlamos bizonyos betegségekre. Testünk minden része, szerve és szervrendszere be van sorolva a megfelelő jegyek és bolygók uralma alá…

Betegség akkor jelenik meg, ha a jegy illetve bolygó által képviselt témát, feladatokat az ember nem tudja megfelelően kezelni, működtetni.

Nézzük az állatövi jegyek közül az Ikrek jegyét. Változó, levegő jegy, uralkodó bolygója a Merkúr. Témái a kommunikáció, közvetítés, kapcsolatteremtés, intellektus, logika, tudásszomj, kettősség, kíváncsiság, információ, objektivitás, sokoldalúság, találékonyság, változatosság, mozgás mind szellemi, mind fizikai értelemben.

Az Ikrekre jellemző betegségek megjelenhetnek például olyankor, amikor egyszerre túl sok dologgal foglalkozunk, de csak felületesen. Szétforgácsolódunk, semmi sem köt le hosszabb ideig, szétszórttá válunk, nem tudjuk gondolatainkat lecsendesíteni, állandóan „pörög az agyunk”. Túlhajszolt életmódot folytatunk, nem tudunk lelassítani, idegi túlterheltséggel küzdünk.

Az Ikrek jegy által uralt testrészek és szervek: váll, kulcscsont, mellkas, bordák, lapocka, karok, tüdő.


Uralkodó bolygója a Merkúr összefüggésbe hozható az idegrendszerrel, légzőszerv rendszerrel, a mozgásszerv rendszerrel, és a beszédközponttal az agyban.


Ikrekre jellemző betegségek:
Asztma, allergia, ingadozó vérnyomás, idegi eredetű betegségek, depresszió, álmatlanság, pánikbetegség, ideges szemrángások, tikk, megfázás, vírusos fertőzések, légcsőhurut, tüdőgyulladás, ficamok, rándulások.


Mit tehetnek az Ikrek jegyűek fizikai szinten egészségük megőrzéséért?


Az idegeskedés, túlhajszoltság és a rendszertelen étkezés könnyen gyomorpanaszokhoz vezethet. Elengedhetetlen a rendszeres, nyugodt körülmények közötti étkezés az egészségük megőrzéséhez.

Meg kell megtalálniuk azt a sportot, mely egyaránt képes fizikai mozgásigényüket kielégíteni és agyukat „kikapcsolni”.

Fontos, hogy érzelmi problémáikat mindig meg tudják beszélni valakivel, így könnyebben túlteszik magukat a nehézségeken.

Az idegrendszer után a második legérzékenyebb pontjuk a tüdő. A légzésük általában nyugtalan, felületes. Érdemes sokat a friss levegőn tartózkodniuk és figyelni a mély, egyenletes légzésre. Hasznosak lehetnek számukra a különböző légző és relaxációs gyakorlatok.

Bár tüdejük meglehetősen érzékeny, mégis hajlamosak idegi feszültségüket cigarettával oldani, ami még inkább ront a helyzeten.

Gyógynövények közül segítségükre lehet az emésztést segítő és étvágyjavító ánizs. A túlfeszített idegrendszernek jót tesz az idegnyugtató és görcsoldó levendula és citromfű. Mozgásszervi panaszokra kiváló a rozmaring és a citromfű bedörzsölve vagy akár fürdőként alkalmazva. Légúti hurut esetén a lándzsás útifű hozhat enyhülést.


Ha az Ikrek jegyű szülöttek odafigyelnek életmódjukra, sokáig megtarthatják fiatalos külsejüket és szellemi frissességüket.

Ha gyakran küzdünk felső légúti betegségekkel, idegi kimerültséggel érdemes megnézni, hogy áll-e bolygónk ebben a jegyben, melyik házunk kezdődik az Ikrek jegyében, illetve melyik házban áll a Merkúrunk. Azokon a területeken lehet, hogy akad rendezni valónk…


Dr. Kovács Imola


Ajánló:

 • A kulcs

  Olyan, akár egy személyes tanácsadás. Benne a legjobb tanáccsal, amit csak adhatok neked. Ha csak elolvasod, már azzal is változásokat érhetsz el. Viszont ha megfogadod...
 • Jupiter könyve

  Ez a könyv abban nyújt neked segítséget, hogy a kegyeibe férkőzve meghódítsd azt a bolygót, akihez a világon mindenki imádkozik. Többek között megtudhatod, miért nincs a világban igazság, és miért nem lehetünk egyenlőek.
 • Szaturnusz könyve

  Ebben a könyvben a Szaturnusszal kapcsolatos tapasztalataimat osztom meg veled. Megmutatom a leckéivel szemben elkövethető hibákat, azok következményeit. S nem utolsó sorban azokat az okos lépéseket, amelyek...
 • Asztronumerológia

  1996-ban ez a gondolat indított útjára egy kutatást, amelynek nem kevesebb volt a célja, minthogy megfejtse az összefüggést a születési dátumok, az események és...

Facebook