Három, hét, tizenegy


2015. december 4. 10:37 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 34 db

Ebben a bejegyzésben egy nagyon fontos 3 lépcsős stratégiát ismerhetsz meg. A boldogulásod kódját, amely a hátralévő életedben menny és pokol között fog dönteni...

Ha a világot egy trezor kombinációs zárjához hasonlítanánk, akkor a jelenlegi kód: 3, 7, 11 lenne.

Miért is?

Földünk levegős korszakát éli (Vízöntő korszak), így jelenleg a 3 levegős jegy van “nyitva” - pontosabban az általuk képviselt analóg házak. Az Ikrek miatt a 3. ház, a Mérleg miatt a VII. ház, és a Vízöntő miatt a 11. ház.

Ezek a nyitott házak alapvetően meghatározzák a korszakunk fő irányvonalait. Vagyis azt, hogyan boldogulhatunk a jelenlegi világban.

Csak érdekességként: az elmúlt 2000 évben vizes korszakunkat éltük (Halak), - akkor a IV., a 8. és a 12. házak voltak nyitva. Vagyis a titkaink mellett, a család és az egyház jelentette az emberiség boldogulásának kulcsát.

Félre ne érts! A Vízöntő korszak eljövetele nem azt jelenti, hogy a család vagy az egyház most már mehet a kukába, hanem azt, hogy ezeket a dolgokat az elmúlt kétezer évben megtanultuk, így ezekre építkezve egy újabb szintre léphetünk. 

A sokszor emlegetett újabb szinten (az új világban): a levegős házak, azaz a 3., a VII. és a 11. ház kap kiemelkedő szerepet - ebben a sorrendben!


A boldogulásod a 3. házban kezdődik! 
Élet-halál kérdése - és a jövőben egyre inkább az lesz, a folyamatos szellemi fejlődésed. A butákra (bocsánat a kifejezésért) egy nagyon csúnya, kiszolgáltatott világ vár, amelyben eleinte fegyverek, később pedig áldozatok lesznek. Nem számít hány éves vagy, a lényeg hogy folyamatosan képezd magad és tanulj.


A 2. lépcsőfok a VII. ház.
Ne a házasságra gondolj - bár biztos, hogy a házasság intézménye is jelentősen változni fog ebben a korszakban - de a fő hangsúly ebben a házban a külvilágon van. Vagyis az élet színpadán. A mai gyerekeknek (és nekünk is egyre inkább!) élet-halál kérdése az, hogy mennyire vagyunk képesek eladni magunkat a színpadon. Ehhez viszont ismeretségeket kell kötnünk. Szoros és tartós közösségeket másokkal - amelyben egymást kölcsönösen támogatjuk.  Fogalmazzunk úgy, hogy az új világban a magány: halálos lesz. 


A 11. ház a végeredmény háza.
Sokan a remény házának nevezik, mert nem tudni mit ad ki.
Akik az új világban a 3. és a VII. házat figyelmen kívűl hagyják, azaz nem képzik magukat és nem alakítanak ki maguk körül közösségeket, azoknak ez a ház a poklot fogja nyújtani - a sírig tartó reménykedéssel. Akik viszont a 3-as és a VII-es “kódod” használva kinyitják a 11. házat, azokra egy lehetőségekkel teli csodás világ vár - mégpedig abban a segítő közösségbn, amelynek tagjává válnak. 

Megjegyzés:
a 3-as, VII-es házak közül az utóbbi a nehezebb. Hiszen tanulni könnyű. Megbízni másokban, tőlük segítséget kérni és elfogadni - már sokkal nehezebb. Ezt kell valahogy megtanulnunk.

Tehát, a folyamatos tanuláson kívűl (3.) arra szeretnélek rávenni, hogy bízz meg másokban (VII.), továbbá bátran kérj és fogadj el tűlük segítséget, és ha kell te is segíts nekik (11.). Az új világban ez a boldogulás kódja.


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »