Efemerida: 2020 Május


2020. május 1. 07:19 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 13 db

A 7 bolygómozgásnak köszönhetően, az év egyik legmozgalmasabb hónapjához érkeztünk. De nem csak emiatt lesz mozgalmas, illetve izgalmas a május...

A vírussal kapcsolatos áprilisi előrejelzések pontosnak bizonyultak. A pihenőre térő Plútó - ahogy arra számítani lehetett, április 25. után veszített az erejéből. Számos ország jelentett be könnyítéseket, - annak ellenére, hogy néhány héttel korábban még a legoptimistábbak is a nyár elejét jelölték meg.

Nos,
ahogy áprilisban, úgy most is bátrak leszünk! Tálán még annál is bátrabbak, hiszen a könnyítések hatására komoly esélyünk van arra - mármint a világnak, hogy a vírus újra erőre kapjon. Mindezek után túl sokan nem mernék azt állítani, hogy a helyzet május közepe után javulni fog, mi viszont igen! A bátorságunknak 2 oka is van. Egyrészt az egyensúly törvénye, másrészt a bolygók mozgása. Mi köze van a vírusnak az egyensúly törvényéhez? Nos, amikor a legsötétebb az árnyék, vagyis amikor a legkilátástalanabbnak látjuk a dolgokat, akkor ragyog a legfényesebben a Nap, azaz állunk legközelebb a megoldáshoz. Ami pedig a bolygók mozgását illeti...

Május 11-én a Szaturnusz, 14-én a Jupiter fog pihenőre térni. Így a Koronavírushoz köthető mindhárom bolygó: a Jupiter, a Szaturnusz és a Plútó, erejét vesztetté vált. Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy összeségében pozitív változások indulnak el a világban. Talán a megbetegedések száma fog világszerte csökkenni, vagy a kormányok lesznek olyannyira úrrá a helyzeten, hogy elkezdik újraindítani a világ gazdaságát. Bárhogy is legyen, a 3 bolygó együttes erővesztése CSAK POZITÍV VÁLTOZÁSOKAT eredményezhet. Mielőtt rátérnénk a Szaturnusz és a Jupiter irányváltásának egyéni sorsokra gyakorolt hatásaira, lássuk a májusi hatásokat:
 

A májusi hatásnaptár - Asztropatika.hu

(Részlet a 2020-as hatásnaptárból. A 2020-as évről szóló teljes naptárt és benne lévő Varázsnaplót július 2-ig itt találod.)

 

Az egyedüli piros hatás az Oroszlánoknál, illetve a kék a Vízöntőknél, a Szaturnusz május 11-ig tartó aktivitását jelzi. A Szaturnusz azon bolygók közé tartozik, akik az utolsó pillanatig kifejtik a hatásaikat. Ebből eredően az Oroszlánoknak és a Vízöntőknek, május 11-ig az óvatosságukon nem szabad lazítaniuk. Utána már egy érezhetően könnyebb időszak vár rájuk. A Nyilasokat érintő barna hatás 14. és 20. között, a Jupiter pihenőre térését jelzi, amikor is számukra érezhetően megszűnik az oltalmazó hatása. Ezt amúgy Nyilas országként Magyarország is megérzi majd. Lehet, hogy ebben a néhány napban egy kicsit majd megijedünk a számok hirtelen megemelkedésétől, de a rend 20. után nagy eséllyel helyreáll. Úgy összeségében mozgalmas hónap elé nézünk. Viszont ez jó, mert a mozgás változást jelent!

 

Egy picit még térjünk vissza a Szaturnusz és a Jupiter irányváltására!

A Szaturnusz irányváltását, elsődlegesen a Vízöntők és az Oroszlánok fogják megérezni, és pozitív értelemben! Ugyanis azzal, hogy a Szaturnusz pihenőre tér, a leckéit sem osztogatja már, vagy legalábbis a korábban kiosztottakhoz újabbakat nem ad. Május 11. után a Vízöntőknek és az Oroszlánoknak érdemes átgondolniuk az elmúlt hetek eseményeit. Különösen azokat, amelyeket sorsfeladatként éltek meg. Ezeket a feladatokat kell december 17.-ig végleg megoldaniuk, amelyekhez május 11., de sokkal inkább július 2. után minden segítséget és támogatást megkapnak!

A Jupiter irányváltását, néhány nap erejéig a Nyilasok fogják megérezni, náluk is jelentősebben: a Bakok és a Rákok! Az utóbbiaknak észnél kell lenniük, - pontosabban alázatosnak, hiszen Július 2-án a Szaturnusz visszalép a Bak jegyébe, s a kevésbé alázatos gyermekeit sarokba állítja. Egy szó mint száz: a kevésbé alázatos Bakoknak és Rákoknak május 14. után ajánlatos újra azzá válni, ha nem akarnak július és december között újabb leckékkel találkozni.

 

A hónap bolygómozgásai:

11-én a SZATURNUSZ hátráló mozgásba vált
11-én a Merkúr belép az Ikrek jegyébe
13-án a Mars belép az Halak jegyébe
13-án a Vénusz hátráló mozgásba vált
14-én a
JUPITER hátráló mozgásba vált
20-án a Nap belép az Ikrek jegyébe
28-án a Merkúr belép a Rák jegyébe

 

A Szaturnusz pihenőre térése a terheket fogja csökkenteni. Ahogy a világban, úgy a Vízöntők és az Oroszlánok életében is.

A levegős (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) Merkúrral rendelkezőknek május 11. és 28. között KÖTELEZŐ lesz tervezniük! Hiszen 11-én az Ikrek jegyébe lépő Merkúrtól remek ötleteket fognak kapni.

13-án a Halak jegyébe lépő Mars, akár még cápát is csinálhat a kis Halakból. Mindenesetre erőt és akaratot, garantáltan biztosítani fog a céljaikhoz.

A 13-án a pihenőre térő Vénusz az Ikrek szülötteinek okozhat némi csalódás. Mindezt könnyen elkerülhetik, ha mondjuk nem akarnak egy fenékkel több lóra is felülni...

A Jupiter irányváltását mi Magyarok is megérezzük majd. Szerencsére csak néhány napig. Hosszabb ideig - mondjuk szeptemberig... a Bakok és a Rákok. De ők sem feltétlenül negatív értelemben. Igaz, ehhez alázatosak kell maradniuk. De hát miért ne tudnának azok maradni?

Noha a Vénusz pihenőre térése egy kicsit kedvét szegheti az Ikreknek, a Nap jegyváltása kárpótolni fogja őket. Az biztos, hogy az ő életükben ekkor felragyog a Nap... mármint az árnyék helyett a Napot fogják látni.

28-án a Merkúr belép a Rák jegyébe. Ez óriási segítséget jelent a Rák és a Bak szülötteinek. Ugyanis a Szaturnusz diplomaosztója előtt a céljaikban fog rendet tenni. A legtöbb Bak és Rák szülöttnek ekkor fognak a céljaik a helyükre kerülni.

 

A bejegyzésben nem érintett jegyekre, a korábbi efemeridákban olvasható hatások vannak érvényben!

 

A májusi efemerida - Asztropatika.hu
 


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »


Szabadon elérhető bejegyzések: