Efemerida: 2020 Április


2020. április 1. 11:10 | Szerző: Buzsáki Gábor | Hozzászólás: 13 db

Amennyiben a feltételezéseink helyesek, vagyis a Koronavírust a Bak jegyében lévő 3-as együttállás szabadította a világra, úgy a Plútó áprilisi irányváltásához komoly reményeket fűzhetünk...

Noha a vírus nem fog egyik pillanatról a másikra eltűnni - bár ennek nagyon örülnénk, azt viszont már most biztosra vehetjük, hogy a Plútó 25-én bekövetkező irányváltása jelentős változást ígér, ugyanis...

 

VÉGRE PIHENŐRE TÉR

A Koronavírust eszközként használó Plútó, április 25-én 19 óra 54 perckor hátráló mozgásba vált, azaz pihenőre tér. Miért örülhetünk ennek? Leginkább azért, mert a hátráló mozgásban lévő Plútó kevésbé aktív. Kevesebb eseményt vált ki, ráadásul folyamatban lévő eseményeket lassíthat, akár le is állíthat. Mindez a vírussal kapcsolatban valóban reményeket ébreszthet bennünk. Bár elnézve a körülöttünk zajló eseményeket, hálásak lehetünk, hogy itt élhetünk a Jupiter védőszárnya alatt.

Tudod?! Magyarország Nyilas ország, így a Jupiter fennhatósága alá tartozunk. Ha már itt tartunk... Hozzáértőként joggal vetődik fel benned a kérdés: "Mi a helyzet Spanyolországgal? Ők is Nyilas ország..." Spanyolország a Nyilas első dekádjában lehet, mi a kicsit pesszimista mentalitásunkkal a Bak jegyéhez közel, az utolsó dekádban lehetünk. Ez a magyarázat a különbségre. A lényeg: a Plútó irányváltása után megjelennek az alagút végén az első pozitív jelek, amiket május közepén újabbak követnek!

 

Havi hatásnaptár
 

2020 Áprilisi hatásnaptár - Asztropatika.hu

(Részlet a 2020-as hatásnaptárból. A 2020-as évről szóló teljes naptárt és benne lévő Varázsnaplót július 2-ig itt találod.)

 

Kezdjük a pirosakkal! Pihenőre térése előtt a Plútó láthatóan megtolja a szekeret... Ennek levét a saját gyermekei: a Skorpiók, kisebb mértékben a Bikák isszák meg. Esetükben némi óvatossággal átvészelhető ez az időszak. Amire különösen figyelniük kell: a tetteiknek most azonnali következményei lehetnek, ráadásul nagyobb lesz a következmény, mint a tett súlya. Ez egyébként a Plútó szélsőségessége miatt van, aki néha akkor nevel amikor nem kéne, amikor pedig kéne, akkor úgy csinál, mint aki nem is látott semmit. Egy biztos: április 19-ig a Skorpiók és a Bikák esetében a legkisebb lépésre is durván reagálni fog.
Az Oroszlánokat érintő piros hatás a Szaturnusz leckéit (vagy lehetőségeit) jelzi. A márciusi jegyváltásakor a Vízöntőket azonnal katedrára szólította (lásd a kék hatást a Vízöntőknél), az Oroszlánokat láthatóan most fogja. A többi jegy számára a naptár, a helyzethez viszonyítva jó hatásokat jelez.

 

A hónap bolygómozgásai:


03-án a Vénusz belép az Ikrek jegyébe
11-én a Merkúr belép a Kos jegyébe
19-én a Nap belép a Bika jegyébe

25-én a PLÚTÓ hátráló mozgásba vált
27-én a Merkúr belép a Bika jegyébe

 

Az alagút végén a fényt, elsőként az Ikrek jellegű emberek fogják meglátni - ezt jelzi az Ikrek jegyébe belépő Vénusz.

A tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) Merkúrral rendelkezőket remek ötletekkel fogja támogatni a Kos jegyébe belépő Merkúr. Ugyanakkor az elhamarkodott döntéseikre figyelniük kell. Azonban ha előtte elszámolnak 10-ig, semmi gond nem érheti őket.

A Nap jegyváltása jelentősen megkeveri a lapokat. A jegyek többségének kifejezetten jót okoz, ugyanakkor a Vízöntők és az Oroszlánok vizsgájára jobban rávilágít majd. (Bízzunk abban, hogy ez a sok jegyet érintő jó csak alátámassza a Plútó irányváltásához fűzött reményeinket!)

Pihenőre térésével a Plútó visszavesz a lendületéből. Már nem ugrik a gyermekei (Skorpiók és Bikák) csínytevéseire. A visszavonulásával igazából esélyt és lehetőséget ad, hogy a temetőjére vidámparkot építsünk.

A tüzes jegyek után a földies (Bika, Szűz, Bak) jegyeket is megmozgatja a Merkúr. Ez jó jel! Ugyanis a földies jegyeket a legnehezebb megmozdítani, s ha bennük elkezdenek új célok és ötletek megfogalmazódni, az már az alagút végén pislákoló reménysugarakat jelzik! :)

 

A bejegyzésben nem érintett jegyekre, a korábbi efemeridákban olvasható hatások vannak érvényben!

 

2020 Áprilisi efemerida - Asztropatika.hu


Belépés a hozzászólások megtekintéséhez »