Vannak jó és kevésbé jó hatású bolygók, - és van a Neptunusz. Különleges, olykor beazonosíthatatlan hatásaira érdemes felkészülnöd - már csak azért is, mert épp a napokban váltott jegyet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először jársz itt?

Üdvözlő ajándékcsomag
Korábbi bejegyzések

 

Személyre szóló
és egyéb kiadványok:

Születési horoszkóp
Területi Asztrológia

Megvalósító csomag

Siker 12 lépésben

Időzítés

 

NAGY tudás, kicsi áron:
(otthoni tanulásra!)

Asztrológia tanfolyam
Asztronumerológia

Mesterfogások #1

Adottságok modul

Életterületek modul

Tranzitok modul

Szinasztria modul


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitaminokban partnerünk:

 

Természetből. Neked!

Neptunusz: köd előtte, ébredés mögötte!

2011-04-08 00:19 / Szerző: Buzsáki Gábor

Vannak jó és kevésbé jó hatású bolygók, - és van a Neptunusz. Különleges, olykor beazonosíthatatlan hatásaira érdemes felkészülnöd - már csak azért is, mert épp a napokban váltott jegyet...

Ahogy az összes többi bolygóról, úgy a Neptunusz hatásairól is hosszú oldalakat írhatnánk, de ha mindezeket egy szóban összefoglalnánk: akkor úgy jellemezhetnénk, hogy Ő maga a megfoghatatlanság. Megfoghatatlan, mert az általa kiváltott eseményeket nem vele azonosítjuk. Egyszerűen azért... (és most jön a titok!)

..mert a lényegesebb eseményeket nem ott váltja ki, ahol éppen jár.


Kezd izgalmassá válni, igaz?

Nos, a Neptunusz amikor jegyet vált, köddel borítja be az érintett jegyet, így a születési képletedben a jegyben kezdődő házat! (Jelen esetben ez a Halak jegyében kezdődő házad lesz, hiszen április 4-én a Neptunusz a Halak jegyébe lépett be!)

A Neptunuszi köd bizonyos értelemben védelmet jelent, hiszen a köd mindent eltakat. Gyakorlatilag a Neptunusz által érintett házadban nem tudod, hogy mi, miért is történik, - az események itt (rendszerint pozitív események!) egyszerűen csak megtörténnek. Vagyis a “köd” miatt Te sem tudod, de a külvilág sem látja, hogy azon az életterületeden pontosan mi is zajlik...

TESZT! Nézd meg, hogy a születési képletedben melyik házban áll a Neptunusz. Majd kérdezd meg az ismerőseid, hogy a házhoz köthető életterületedről mi a véleményük. Amint tapasztalni fogod: csak sejtéseik lesznek...


Mivel a ködben semmi sem látszik, - így elég hamar rájövünk arra, hogy a nehézségeket akár a szőnyeg alá is söpörhetjük. Söpörjük is! És itt jön a csavar...

..amikor a Neptunusz jegyet vált, az előző jegyből (amelyből kilépett) felszáll a köd, vagyis mindaz, amit korábban (a másik jegyben) a szőnyeg alá söpörtünk, felszínre kerül.


Neptunusz menetrendje:

- április 4-én belépett a Halak jegyébe.
- augusztus 5-én visszalép a Vízöntő jegyébe.

Vagyis április 4. és augusztus 5. között: a Halak jegyében lévő házad árasztja el köddel. Az érintett házban leginkább pozitív események történnek majd, hiszen a Neptunusz hazai pályán van (azaz a saját jegyében áll), ezért lényegesebben adakozóbbá és védelmezőbbé válik. (Kevesebb problémát söpörsz majd a szőnyeg alá, de azért söpörsz... és ez az, amire a leginkább ügyelned kell!)

Más a helyzet a Vízöntő jegyében kezdődő házadban, amelyből épp most lépett ki a Neptunusz. Mivel ott a köd most felszáll... ezért a Vízöntő jegyében kezdődő házadban fokozatosan felszínre kerülnek mindazok a problémák, amelyeket korábban a szőnyeg alá söpörtél (ébredés).


Szerencsére van megoldás!

A Neptunusz ellenszere ugyanis a racionalitás. Ha április 4. és augusztus 5. között a Vízöntő jegyében kezdődő házadban a lábad elé nézel, vagyis racionálisan állsz a házhoz köthető dolgaidhoz, akkor nem esel át a szőnyegen.

Augusztus 5-én ahogy visszalép a Vízöntő jegyébe, ugyanez történik - csak fordítva.

Most már tudod: köd előtte, ébredés mögötte...

 


VIP tag vagy? Szólj hozzá Te is!
Katalin szerint:
2011.04.08 01:53
Kedves Gábor!

Halak Aszcendenssel - ezek szerint - az I. (engem jelölő) házamban lesz köd, a 12. (lemondások) házamban pedig kitisztul a kép.
Vajon mire számíthatok majd?
Egy éve már, hogy teljesen váratlanul elhagyott a férjem, azóta próbálom ezt feldolgozni magamban ... tehát azóta gyakorlom a lemondást, bármilyen nehéz is ez elfogadnom. Azonban ötletem sincs, hogy most vajon mit okoz(hat) ezzel kapcsolatban a Neptunusz jegyváltása ... és hogyan képzeljem el a ködöt az I. házamban, ami ugye éppen engem jelez?
Kérlek segíts nekem egy picit, hogy megfejthessem a rejtvényt!
Köszönöm szépen.
Üdv.: Kati
Szilvia szerint:
2011.04.08 06:41
Szia Gábor, ez mindenképp érdekes lehet. Halakban nekem a Holdam van, ráadásul a 8. házam kezdődik ebben a jegyben. Születésemkor a Neptunusz sok más bolygóval együtt a Skorpióban a IV. házban, ahol ráadásul a Nap is tartózkodott. Vízöntőm nagy részét a 6. ház foglalja el, bár az még Bakban kezdődik, viszont itt kezdődik a VII. ház. És engem ez a VII. ház aggaszt a legjobban.
Valóban kell aggódnom?
Üdv: sz.
Istvánné szerint:
2011.04.08 07:08
Szia Gábor!

Épp most nézem, de ... ;)
Halakban 9-10. házam, s ha visszalép Vízöntőbe, akkor újra 8-9. házamba tér vissza. Tehát most átlépett 9. házamba s visszatér a 9. házamba :D
Hogyan lehet e speciális helyzetben ezt értelmezni és tervezni, hiszen ugyanarról a területről van szó.
Jelen vannak tanulmányok hagyományos és iskolai formán kívül is jelenleg, de folyamatosan is.
Ami érdekes. Anyagi korlátaim ellenére most épp új helyzettel ismerkedem. Érdeklődési körömbe bekerült egy tanfolyam március elején. Fizetősen nem tudtam volna megoldani, de most nem adtam fel, s tovább kerestem. Találtam egy már lejárt jelentkezési határidejű támogatott lehetőséget, s 3 héttel a lejárat után megpályáztam. Szemléletemnek köszönhetően azért, mert úgy gondoltam, ha ott kell lennem, akkor úgyis támogatva van és sikerülni fog. Láss csodát :) Ez életem legelső sikeres pályázata volt, s mehetek képzésre :)
Csodás napot kívánok: Beus
Bernadett szerint:
2011.04.08 07:11
Nálam a Vízöntőben kezdődik a 3. házam, és a Halakban folytatódik, majd,a 4. házam a Kosban kezdődik.Így az egész 3-as házam a Halakban van. Akkor ezek szerint a 3. házam által érintett területeket borító köd fog feloszlani és átláthatóvá válni ?
Esetleg marad a köd előttem, köd utánam ?
Köszönöm, ha válaszolsz,
Detty
szerint:
2011.04.08 07:42
Kedves Gábor!Mi a helyzet akkor,ha a Halak a 12. házban kezdődik , a Neptunusz pedig a 11.házamban kezdődő Vízöntőből lépett ki?
köszönettel Inti
Katalin szerint:
2011.04.08 07:56
Kedves Gábor! Vajon hol okoz a Neptunusz ködöt és hol ébredést, ha a 12. házam a Vízöntőben kezdődik és a Kosban ér véget?
Krisztina szerint:
2011.04.08 08:25
Kedves Gábor!
Igyekeztem felderíteni, hogy vajon mióta tarthat a köd nálam az érintett területen, hogy jobban be tudjam azonosítani a történéseket visszamenőleg, de sajnos nem tudom, hogy mikor lépett be a Neptunusz a Vízöntőbe, ahonnan most kilép. Azt próbáltam meg megtudni, hogy mennyi ideig volt ott.
Az ilyen tranzitelemzéseknél nagyon nagy segítséget jelentene a felkészülésben, ha vissza tudnánk gondolni az elmúlt időszakra, és ehhez egy kis visszatekintő táblázat is elérhető lenne az oldaladon, ami tartalmazná a lassú mozgású bolygók tranzitjainak időpontját kb. 1-2 évre visszamenően, csak bolygó, időpont és jegy (én a Plútóról csináltam magamnak egyet 3 évre visszamenően, hogy pontosabb képet kapjak :D). Próbáltam korábbi írásaidban megkeresni a Neptunusz előző mozgásait, hogy jobban be tudjam azonosítani az időpontot, de nem találtam, pedig biztosan ott van valahol. :)
Megvalósítható esetleg ez az ötlet?
Krisztina
Krisztina szerint:
2011.04.08 08:36
Kedves Gábor!
Mi a helyzet olyankor, ha a Vízöntőben nem kezdődik ház, hanem a Bakban kezdődő I. ház teljes egészében átível a Vízöntőn és a Halakban végződik? Ebben az esetben történt-e egyáltalán ködösítés? Ha igen, akkor kisebb vagy nagyobb mértékben? Vagy az I. ház a Neptunusz Bakban járásakor ködösült el és a Vízöntőbe lépésekor tisztult ki? Akkor viszont ott most a közelmúltban nem képződött köd, mert az I. ház nem a Vízöntőben kezdődik, így viszont nincs, ami kitisztuljon most? Vagy hogy is van ez??
Válaszodat előre is köszönöm,
Krisztina
szerint:
2011.04.08 08:59
Mi a helyzet akkor amikor a halakban lévő házam a 9-es, és a vízöntő pedig a 8-as?
Köszi a válaszod előre is!
Bea
Katalin szerint:
2011.04.08 09:05
Kedves Gábor!
Mi várható abban az esetben, ha a Vízöntőben a 3. ház, a Halakban pedig a IV. ház kezdődik? Ugyanakkor a Neptunusz folyamatosan együtt áll a radix vénusszal, a Kosban bóklászó Jupiter pedig kvadrátban a radix Jupiterrel?
Teljesen össze vagyok zavarodva.
Segítségedet előre is köszönöm szépen.
Mónika szerint:
2011.04.08 09:40
Kedves Gábor!

A Radixomban a Halak a 9-es házban kezdődik és a X-ben ér véget. A Vízöntő a VII-es házban kezdődik és a 9-ben ér véget.
A Halakban fut az MC-n is.

A Neptunuszom meg az 5-ös házamban van.

Akkor mire is számíthatok most augusztus 5-ig és utána?

Várom válaszod!
Köszi: Mónika

Ilona szerint:
2011.04.08 10:19
Többen is kérdezték a Halak jegyben lévő ascendens esetén mi várható az 1. hátban, az elmúlt évek szinte csak gond és újabb gond. És mi várható a jegyváltás után a 12. házban, mely Vizöntőben kezdődik és a Bakban ér véget?
Melinda szerint:
2011.04.08 10:30
...megnéztem a Neptunusz jegyváltását: 98.01.29 és 98.08.22 között volt először a Vízöntőben, utána pedig visszatért 98.11.28-án és azóta folyamatosan ott volt.
JUDIT szerint:
2011.04.08 11:23
Nagyon tetszik ez a cikked Gábor, mert nagyon érdekes bolygó a Neptunusz, és bámulatosan érthetôen, megfoghatóan írod le a megfoghatatlant! Nekem a 7-es házam kezdôdik a Halakban, 6-os pedig a Vízöntôben. Neptunusz jelenleg a 6-os házamban van, együttállásban Vénuszommal és Jupiteremmel. Errôl mit tudnál mondani? Elôre is köszönöm válszod! Üdvözlettel, Judit.
Szilvia szerint:
2011.04.08 11:38
Szia Gábor!
A harmadik házam a vízöntőben kezdődik, a 4. a Kosban, tehát ugyanazt a házat aktiválja mindkét jegybe lépésekor. Ilyenkor mi a helyzet?
Andrea szerint:
2011.04.08 15:53
Kedves Gábor! A születési képletemben az ötödik házban, a skorpió jegyében állt a Neptunuszom. A halakban a 9. házam kezdődik, a vízöntőben a 8. Mit várhatok? Válaszod köszönöm, szép napot!
Beáta szerint:
2011.04.08 16:00
Kedves Gábor!
Nálam a halakban a 6-os ház kezdődik, a vízöntőben pedig az 5-ös, és születésemkor a Neptunusz a 3-as házamban volt, a nyilasban.
A 6-os ház a munkahelyi dolgokkal, de a betegségekkel is összefügg (így tudom). Most kezdtem el egy méregtelenítő kúrát, és feltett szándékom, hogy teljesen kipucoljam a rendszeremet a mérgektől. Munkahelyi fronton pedig új lehetőségek nyíltak meg előttem (képzőművészeti ágazatban) . Akkor most aggódnom kellene, hogy ezek a ködbe vesznek, vagy itt is számít azért a tudatos elhatározásunk, a döntéseink?
szerint:
2011.04.08 16:39
Kedves Gábor!
Nálam a X.házamban van a Halak és a Neptunusz is.A dupla ködben egyáltalán mire számíthatok?
Mi a véleményed?
Köszönöm:Gabriella
Márta szerint:
2011.04.08 17:15
kedves Gábor ! Szeretném én is tudni, hogy mi jót (rosszat) hozhat nekem a Neptunusz. Születési képletemben a halak 6 és VII ház viszont a Neptunusz a 3 ház Skorpióban van. A halak viszont á férjemmet illetve Deszcendenst jelöli. Nagyon szerettem az irásaidat. Megköszöném, ha válaszolnál.
Krisztina szerint:
2011.04.08 19:46
Kedves Melinda!
Köszönöm szépen, hogy utánanéztél! Hát nem egy rövid időtartam ez, jó nagy ez a szőnyeg... :D

Kedves Gábor!
Ettől függetlenül, lehetséges egy visszatekintő összefoglaló táblázat? A többi lassú mozgású bolygónál is hasznos lehet tudni, hogy mióta dekkolnak az adott jegyben... :)

Krisztina
Buzsáki Gábor szerint:
2011.04.08 22:01

Asztrológiában a variációs lehetőségek száma: több tízmillió! Éppen ezért a kiértékeléseknél a saját fantáziánkra és logikánkra vagyunk hagyatkozva. Ez nagyon fontos... Ugyanis a saját világodban a legpontosabban Te ismered a körülményeket, így Te is tudod a legjobban leszűkíteni a variációs lehetőségek számát. Az Asztrológia tudománya - tulajdonképpen egy összeolvasás: amelyben összeolvasod a különböző hatásokat.
Jelen eseteben például azt, hogy a Neptunusz április 4 és augusztus 5 között a Halak jegyében kezdődő házad köddel borítja be, ugyanakkor a Vízöntő jegyében kezdődő házadban felszínre hozhatja a korábban szőnyeg alá söpört problémákat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ott lennie is kell problémának! Ha vannak, azokat egészen biztosan érezned kell...

Néhány gondolat az értelmezéshez:

Halak jegyében kezdődő házak esetén

Az érintett életterületen olyan események vagy átalakulások történnek, melyet a külvilág nem tud hova tenni, nem tud semmivel sem megmagyarázni. Az események itt mindenféle előjel nélkül, egyszerűen csak bekövetkeznek. Ezen események a legtöbb esetben szerencsés, szinte csodával határos dolgokat jelölnek.

Vízöntő jegyében kezdődő házak esetén

Az érintett életterületek eseményeit, hatásait és összefüggéseit e tranzit idején (vagyis augusztus 5-ig!) lényegesebben tisztábbnak látod. úgy is fogalmazhatnánk, hogy ezeken a területeken látni fogod az erdőt a fától...

Segítségül a 12 ház jelentése:

Az I. ház, a bemutatkozás háza. E házon keresztül mutatjuk meg a külvilágnak a képességeinket, karakterünket, megjelenésünket, esetenként az álarcainkat. Vagyis az első ház képvisel bennünket.
 
A 2. ház klasszikus értelmezés szerint a pénz háza. Meghatározza, miként viszonyulunk a biztonsághoz, az anyagi és egyéb javakhoz. Minden olyat szimbolizál, amit önmagunk tulajdonának tekintünk, legyen az akár egy szellemi érték, vagy akár a saját partnerünk. Vagyis, a második ház szimbolizálja a vagyonunkat.
 
A 3. ház határozza meg a kommunikációs képességeinket, - akár írásban, akár beszédben történjen is az. Alapfokú tanulmányainkon túl, megmutatja kisebb utazásainkat, testvéreinkhez, szomszédjainkhoz, illetve a közvetlen környezetünkhöz fűződő kapcsolatunkat. Vagyis a harmadik ház: a kommunikáció háza.
 
A IV. ház vonzáskörébe tartozik az otthon, a család és többek között az eredet. Megvilágíthatja a szüleinkről alkotott véleményünket, szűkebb családi kapcsolatainkat, a múlthoz és az emlékekhez való viszonyunkat. Az ingatlan ügyeinken túl, feltárja az időskorunk jellegzetességeit. Vagyis a negyedik ház: az eredet és az otthon háza.
 
Az 5. ház szimbolizálja az élet örömeit. Beletartozik minden, ami örömet okoz nekünk, legyen az a gyermekünk vagy akár a szerelmünk. A kreativitás, a kockázatvállalás, a játékok (szerencsejátékok is), a szórakozások mind az ötödik ház hatáskörébe tartoznak. Vagyis az ötödik ház: az élet örömeinek háza.
 
A 6. ház megmutatja egészségi állapotunkat, szerzett vagy öröklött betegségeinket, valamint testünk ápolását. Egészségünk mellett, rávilágít mindennapi kenyérkereső munkánkra, munkakörülményeinkre, tűrő- és alkalmazkodóképességünkre. A kisállatokhoz való kötödésünk is erre a házra vezethető vissza. Vagyis a hatodik ház: az egészség, és a kötelezettségek háza.
 
A VII. ház értelmezésénél az emberi kapcsolatok kerülnek a középpontba. Úgymint, az első házasság, a társulások, a riválisok vagy akár a nyílt ellenségek. Együttműködési képességünkön keresztül, feltárja igényünket a kapcsolatokra vagy esetleg annak hiányára. Szerződéseinket, szövetségeseinket, valamint bírósági ügyeinket szintén ez a ház képviseli. Vagyis a hetedik ház: a külvilág és az emberi kapcsolatok háza.
 
A 8. ház képvisel minden olyat, amiről nem szívesen beszélünk! Ilyen az elmúlás (nem az idejét mutatja meg, hanem annak körülményeit!) vagy akár a szexualitás.  Mindezeken túl, e ház képviseli a komolyabb műtéteket, a más pénzének kezelését, a nagy befektetéseket, megérzéseinket, és a titkainkat. Vagyis a nyolcadik ház: az elmúlás és a titkok háza.
 
A 9. ház, a filozófiai nézetünket, ideáinkat mutatja meg. Életszemléletünkön és a joghoz való viszonyunkon túl, rávilágít a külföldi és a szellemi (könyvek) utazásainkra, főiskolai vagy akár egyetemi tanulmányainkra, esetenként a második házasságára. Vagyis a kilencedik ház: a hagyományos iskolán túli tanulás és az életszemlélet háza. (Ennek a modulnak az elsajátítása, hogy éppen most olvasod, a 9. házadban pontosan látható...)
 
A X. ház, a becsvágy, a törekvés, a pályafutás és a karrier háza. Általa feltérképezhetjük, miként befolyásol minket a felelősség vagy akár a hatalom, - ha azt ránk ruházzák. Az elérhető céljainkon túl, megmutatja kapcsolatunkat a szüleinkkel. Vagyis a tizedik ház: az érvényesülés és a karrier háza.

A 11. ház képviseli a pártfogóinkat, a barátainkat, vágyainkat és az álmainkat. E ház jelöli a 3. házasságot, nevelt, - nem vér szerinti gyermekünket, továbbá társadalmi kapcsolatainkat (egyesületek, pártok stb.) és a nem utolsó sorban a jövőbe vetett terveinket is. Vagyis a tizenegyedik ház: a vágyak és a remények háza.
 
A 12. ház a visszavonulások és a valóság elöli menekülés háza. A nyilvánosságtól való elszigetelődést, a valódi titkokat (amelyeket soha nem mondanánk el), a névtelenséget, az áldozatvállalást, a káros szenvedélyeket (alkohol, kábítószer, stb.), a mások szolgálatát és a zárt intézményeket (kórház, börtön) e ház képviseli. Vagyis a tizenkettedik ház: a megpróbáltatások háza.

Anita szerint:
2011.04.08 22:22
Nekem a Vízöntőbe a IV. házam kezdődik, a Halakban az 5. ház. (Születésemkor pedig az I. házamban - Skorpióban - állt a Neptunusz.) Segíts nekem kérlek, hogy mire készüljek....
Hálás köszönettel: Anita
terezia szerint:
2011.04.09 11:34
A mindennapos életben melyik bolygo milyen életterületet kévisel?
Tudom, egyéni kérdés nincs:
ora, perc nálam ismeretlen. akkor hogyan tudom meg
az ASZCENDENSEM?
andrea szerint:
2011.04.09 22:18
Kedves Gábor!

A 2.házam a vízöntő 10.fokán kezdődik,és a halak 25.fokán ér véget.a jupiter a halak 15.fokán kvadrátban a 12.házas uránuszommal,és még kap a radix jupiterem itt egy X-es házas vénusz trigont.a kérdésem mi vár rám 2011-ben anyagi téren?válaszod előre is köszönöm.
aniko szerint:
2011.04.10 12:18
Szia Gábor:)

Tudnál segiteni?
az óra mutató járásával megegyezően, vagy ellentétesen kezdődően kell megvizsgálni a jegyben kezdődő házat?
Buzsáki Gábor szerint:
2011.04.11 09:04
Teréziának:
A bolygók általános jelentéséről az Alapok modulban olvashatsz. A születési idő pontosítása egy kicsit összetett feladat, - de nem lehetetlen! Születési időd pontosításához a legjobb az lenne, ha egy asztrológust személyesen felkeresnél.

Anikónak:
Az óramutató járásával ellentétesen.
aniko szerint:
2011.04.11 10:57
köszönöm a választ Gábor:)
Judit szerint:
2011.04.11 11:22
Kedves Gábor!
Nekem az I. házam a Vízöntőben kezdődik, a Halak közbezárt jegy. Bolygó nincsen benne. Mivel saját magamról van szó, vajon mit söprök a szőnyeg alá, és mire ébredek rá? A Nap jegyem Ikrek. Bolygóhalmozódás van a Bikában kezdődő 3., illetve a Mérlegben kezdődő 8. házamban.
Válaszodat köszönöm.
Judit
Judit szerint:
2011.04.11 11:29
Kedves Gábor!

Ha valakinek 3-nál több házassága vagyis együttélése volt, akkor azokat melyik házakban kell keresni?
Üdv.
Judit
Rita szerint:
2011.04.11 11:29
Kedves Gábor!

Ezek szerint, ha jól értelmezem az írásod, akkor egyszer hat a Neptunusz arra házra, amelyben a Halak jegy van, és hat arra is amelyben az uralkodó bolygója a Neptunusz tartózkodik, és mindkettőt köddel borítja be jelenleg.
Jól értelmezem?

Válaszod előre is köszönöm!
szerint:
2011.04.11 17:28
Kedves Gábor!
Nagyon elgondolkodtató ismét, amit írtál.
Nekem a születési képletemben a 3. házban tartózkodik a Neptunusz. A testvéreimmel való viszonyomat valóban ködösnek látja néhány ember. Szoktam írni, a blogomban főleg asztrológiai vonatkozású dolgokat, de mivel nicknéven írok, kevesen tudják, hogy szeretek írni. :)
A Halakban a 6. házam kezdődik. 3 hete rúgtak ki a munkahelyemről. Hozzáteszem, január óta voltam ott és folyamatosan problémáim voltak a hangszálaimmal és a torkommal. Nem igazán éreztem jól magam ott, mert voltak sunyiskodások a vezetők részéről. Ahogy kirúgtak, rendbe jött a torkom is. :) A 6-os ház az egészséghez is kapcsolható, ugye...:)
A Vízöntőben az 5. házam kezdődik. Itt száll fel a köd, ahogy írod. A szerelemhez, sporthoz is kapcsolódik a ház. Párommal egy picit összekülönböztünk a hétvégén, de az én hibámból. Egy apróság miatt (egy abszolút ártatlan beszóláson akadtam ki, máskor csak nevetnék rajta) csináltam jelenetet, persze ahogy lehiggadtam, bocsánatot kértem. Mondtam a Kedvesemnek, hogy ne haragudjon, nem akartam hisztis lenni. Ő megértette és nem haragszik érte. :) Ő abszolút Kos jellegű poénnak szánta azt a mondatot, amin én kibuktam. Én viszont Skorpióként olykor hevesen reagálok (1985.11.12. 02:40, Budapest, elég érdekes a képletem, a Párom is elég összetett személyiség: 1986.04.15. 13:30 Budapest). Ezt főleg azért írom, hogy köszönetet mondjak Neked, így el tudom kerülni a félreértésekből adódó párkapcsolati vitákat a jövőben. Az 5-ös ház jelenti még a sportot is. A napokban találtam rá arra a mozgásformára, ami nagyon megtetszett: ez a jóga. :) Az ugrabugrálós aerobicot, a futást és a súlyzózást már untam.
Csupán azért írom ezt le, mert ismételten beletrafáltál a dolgok közepébe! Csak így tovább!!! Mindig izgalommal olvasom a bejegyzéseidet. Legyen még több belőlük!!! :)
Szeretettel:
Eszter
Krisztina szerint:
2011.04.13 08:26
Kedves Gábor!
Az én kérdésem kimaradt a válaszadásból... Mi a helyzet, ha a Vízöntő közrezárt jegy (az I. ház által)?
Válaszodat köszönöm,
Krisztina
Krisztina szerint:
2011.04.16 21:17
Kedves Gábor!
Érdemes még várnunk a válaszokra itt, vagy már Te is máshol jársz? :D
szerint:
2011.04.18 21:47
Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve.
Oda járok minden áldott este.
Kisangyalom, nem győztelek várni, mégegyszer várni,
Be kellett a, be kellett a rácsos kaput zárni (riglizni).
.
.
.
(.)
Krisztina szerint:
2011.04.20 08:08
Angelika, láthatod, türelmes vagyok... Ez sajnos sokszor nem célravezető erény... Most sem...

Gábor! Azért én még mindig szeretnék választ kapni a NEM SZEMÉLYES vonatkozású kérdésemre. Csak mert azt mondtad, hogy azokra válaszolsz.
szerint:
2011.04.20 22:06
Lehet, hogy túlzottan reménykedtél a válaszban, s mivel
ugye így nem volt negatív gondolatod, - azaz nem aggódtál kellőképpen -, csalódás ért... :-) ...Gábor után szabadon..
Amúgy meg komolyabban: Megfigyeltem, hogy a Gábor szokott hébe-hóba így eltünedezni,
de aztán ne aggódj (hehe..) újból visszatér.
Lehet, amúgy a régebbi cikkekhez hozzászólásokat v. válaszra várókat már nem figyeli úgy. Meg írta, h el van foglalva az ügyfélszolgálat betanításával...
Tipp: Ha írsz neki egy külön levelet, előbb-utóbb arra válaszol majd, így talán választ kaphatsz a téged foglalkoztató témára. Üdv: A.
Buzsáki Gábor szerint:
2011.04.20 23:56
A közrezárt jegy olyan, mint egy lakásban az albérlő. Ott van, ott él, de különösebb jelentősége nincs. Az adott házban (esetedben az I.) a hatásai inkább csak a háttérben érzékelhetők, közvetlenül sohasem. feltételezem, hogy Bak Aszcendensed van. Így elsősorban a Bak tulajdonságai nyilvánulnak meg benned, de azért a háttérben ott vannak a Vízöntőre jellemző elvek is... Egyszerűbben fogalmazva: aki rád néz az a Bakot látja, akivel együtt élsz, az nem látja viszont érzi a Vízöntő tulajdonságokat is.

Krisztina szerint:
2011.04.21 08:05
Kedves Gábor!
Köszönöm (ezt olvastam az egyik modulodban is), DE:
Mivel itt, ebben a bejegyzésben a Neptunuszról és az ő jó nagy szőnyegéről van szó, így kifejezetten arra vonatkozott a kérdésem, hogy közrezárt jegy esetén is van-e jelentősége a Neptunusz jövés-menésének és az általa okozott ködnek. Arra, hogy a közrezárt jegy is elködösült volt-e ebben a jó pár évben, de most kitisztul? Tehát mondjuk az I. ház esetében pl. az ember eddig ködösített saját magával kapcsolatban, vagy talán saját maga előtt is ködös volt ez a terület, és most kitisztul-e, és a személyiségnek a szőnyeg alá söpört (vagy elnyomott) vonásai most előkerülnek? Vagy pedig mivel közrezárt jegy, nem is igazán volt ködben ez a terület, csak egy kicsit? Ne haragudj, nem tudom már másképpen megfogalmazni a kérdésemet. Tehát a közrezárt jegy esetén is számíthatunk a szőnyeg alatt felhalmozott jó nagy buckák előkerülésére?? Ez izgat engem.
Most jut eszembe, lehet, hogy ettől lenne zavaros a kérdésem mások számára, vagy ezért kapok olyan nehezen választ?? :D:D Megköszönöm, ha válaszolsz, ha nem, akkor sem foglak tovább nyaggatni ezzel, feladom... Köszönöm, Krisztina
Buzsáki Gábor szerint:
2011.04.21 09:22

..legyen szó bármilyen tranzitról - esetünkben a Neptunuszról - a hatások nem közvetlenül érvényesülnek. A szőnyeg alá söprés ebben az esetben is működik, a hatás azonban csekélyebb lesz. Azaz a szőnyeg alá söpört dolgoktól nem esel át, csak megbotlasz...
Krisztina szerint:
2011.04.21 19:05
Kedves Gábor! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! :)
Krisztina
Krisztina szerint:
2011.04.21 19:16
Kedves Angelika! Szerintem a Te bíztatásod és odafigyelésed is hozzásegített, hogy választ kapjak... Köszönöm! ;)
(Amúgy az első mondatod nagyon ott van! :D)
Krisztina
Ui: Bocsi, Gábor a külön levelezésért, abbahagytuk... :)
szerint:
2011.04.21 21:33
Tollpihés álmokat kívánok puha dunyhák közt a vaskereveten ...Nektek és az Asztropatika minden kedves látogatójának.
Valéria szerint:
2011.09.24 20:33
A Neptunuszról most olyat olvastam, ami nagyon megdöbbentett.
Nagyon személyes, de
megosztom Veletek.
Tehát a Neptunusz
idén április 4-ikén belép a Halak jegyébe.
A születési Horoszkópban a Halak jegye a 8.Házban áll.
Visszalép augusztus
8-ikán a vízöntőbe.
a 7.Ház (DC) a vízöntő háza.
Írom a közbeeső időszak konkrét eseményét.
Édesanyámat április
11-ikén hoztam haza
kórházból, és itthon
elhunyt május 20-ikán.Temetése június
28-ikán volt, egy nappal a születésnapja után.
Pótolhatatlan űr maradt utána.
Tisztelettel egy új
hozzászólótól: Valéria
Valéria szerint:
2011.09.24 20:44
Az előző hozzászólásomhoz még
annyit, hogy a saját
születési horoszkóponról szedtem le a Neptunuszhoz az adatokat.
A Neptunusz tevékenységétől mindíg is tartottam,
mert Rossz fényszögeket
vetit a szembeni oldalra (felszálló
holdcsomópont a 9.kos utolsó harmadánál, MC a bak
első harmadánál.

Lehet, hogy egy kicsit most megtévesztő voltam.
Nem, nem ismerem az
Asztrológiát, csak
érintőlegesen, de
jóbarátnőm viszont
otthon van e területen, ő magyarázta a fentieket el nekem.
Jó Éjszakát, és holnapra Szép Napot Kívánok: Valéria

Judit szerint:
2013.05.22 09:55
Kedves Gábor!
A vizöntőben kezdődik a XI-es házam és a Halak-ban záródik a Neptunusz a Skorpióban áll a VI-os házamban.... nem tudom mit jelent ez, de május 10-én a munkahelyemen ellopta egy besurranó tolvaj a táskámat, bevétellel az összes hiv.okmányokkal! Azóta nagyon magam alatt vagyok, nekem ezek szerint nagyon rosszat hozott a "köd előtte, köd utánna"! Minden reményemet elvesztettem! Mire számíthatok ezek után? Hálásan köszönöm, ha segítesz! Szép napot Judit
judit szerint:
2013.05.22 10:51
Szia Gábor!

Nekem most a IV.házamban áll a Neptunusz.Ez a ház viszont nálam a Vizöntő 9. fokán kezdődik és Halak 9. fokán végződik.Tehát a Neptunusz egész végig a IV.negyedik házamban lesz.
Ilyenkor mi a helyzet?
Ebben az esetben akkor a Neptunusz tovabbra is a IV.házban fejti ki hatásait..április és augusztus között is?
Azt néztem nálam pl 3 év múlva éri el a 9.fokot az V.házat.
Mikortól fejti ki a hatásait hányadik foktól az 5.házra a Neptunusz..konkrétan el kell érje a 9.fokot vagy elég már ha a ház végén jár...Vagy ilyenkor csak érezteti a megoldandó problémákat(úgymond a köd néha felszáll) amik az elözö házban vannak...
köszi a választ!!
judit
bertalan szerint:
2013.05.22 11:47
Köszönöm Gábor!
Nagyon hasznosak számomra a hírleveleid.
Krisztina szerint:
2013.05.22 12:51
Látom ez a cikk már 2 éves, így még jobban átlátni az azóta történteket. Nálam bizony abszolút állja a helyét, azt kell mondanom. Vízöntőben nem kezdődik házam, viszont a Halak első fokán kezdődik az 5. házam, s utolsó másfél fokán kezdődik a 6. házam. Az 5. házamban még ráadásul uralkodik is a Jupiter, szóval ezen a területen szerencsésnek is éreztem magam általában. Viszont most már több, mint egy éve felfordult az életem a szerelem terén, valójában nem rossz dolgok történnek, inkább ilyen hihetetlen csodák, melyet Gábor említ. Azt sem tudom mi történik velem, sodródok az árral és csak lesek mi minden történik... Tavaly az egész nyaram arra ment rá, hogy próbáltam felkutatni mi történik, miért történik, ismét erőteljesen rátértem a spiritualitás útjára, ismét belevetettem magam a horoszkópba. Próbáltam kideríteni mit miért tesz velem az Univerzum. Aztán Gábor könyveit megvettem és azt tanulmányozva találtam rá erre a Neptunusz leírásra, s ekkor értettem meg, hogy nincs mit megértenem :) Csodák bizony vannak, csak észre kell venni őket! A 6. házban nem érzem a hatást, de az 5. totális köd :) S ha jól elnézem 2025.-ig lesz a halakban a Neptunusz...
Mona szerint:
2013.05.22 18:26
Tehát szép sorban....születési képletemben a Neptunusz az I. házamban van, tehát ÉN vagyok a köd:-D Mások pedig nem értik mit miért csinálok:-)
A Vízöntőm közbezárt jegy, tehát nem ködösít a Neptunusz...tömören szólva...Halak a IV. házam...és most nagyon nagyon jól jönne a pozitívum!
Meglátjuk.

Hozzászólás