Az érzelmek kialakulásához kétségkívül a Mars és a Vénusz szikráira van szükség. Vajon elegendőek-e ezek a szikrák ahhoz, hogy egy kapcsolatot tartósan fenntartsanak? Nézzük!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először jársz itt?

Üdvözlő ajándékcsomag
Korábbi bejegyzések

 

Személyre szóló
és egyéb kiadványok:

Születési horoszkóp
Területi Asztrológia

Megvalósító csomag

Siker 12 lépésben

Időzítés

 

NAGY tudás, kicsi áron:
(otthoni tanulásra!)

Asztrológia tanfolyam
Asztronumerológia

Mesterfogások #1

Adottságok modul

Életterületek modul

Tranzitok modul

Szinasztria modul


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitaminokban partnerünk:

 

Természetből. Neked!

Mi dönti el egy kapcsolat tartósságát?

2011-03-07 14:04
Az érzelmek kialakulásához kétségkívül a Mars és a Vénusz szikráira van szükség. Vajon elegendőek-e ezek a szikrák ahhoz, hogy egy kapcsolatot tartósan fenntartsanak? Nézzük!


Kapcsolataink elején a forgatókönyv, szinte minden esetben ugyanaz: a rossznak vélt tulajdonságainkat háttérbe szorítva, mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb képet mutassuk önmagunkról. Egyszerűen azért, mert úgy gondoljuk, ha nem így tennénk, csökkennének az esélyeink.

Másképp fogalmazva: a kapcsolataink elején lesznek olyan tulajdonságaink, amelyeket tudatosan eltakarunk. Ezek a “betakart” tulajdonságok a Vénusz és a Mars tűzének elmúltával azonban felébrednek...

A szerelemnél “elalvó”, de idővel felébredő tulajdonságainkat a képletünkben: a Hold jelzi.

Vagyis egy kapcsolat tartósságát (vagy későbbi jellegét): a kapcsolatban lévő személyek születési Holdjainak egymáshoz viszonyított helyzete határozza meg!

A két Hold diszharmonikus (kvadrát) kapcsolódása esetén, az idővel felébredő tulajdonságok irritálják a másikat, ami az esetek többségében elegendő a szakításhoz, vagy legalábbis a “se veled, inkább nélküled” érzéshez.
(Szinasztriában az oppozíció különleges fényszögnek számít! Erről bővebben a Szinasztria modulban olvashatsz!)


A Holdak harmonikus (együttállás, szextil, trigon) kapcsolódása esetén, a kezdeti szerelmet később, a sokkal erősebb szeretet és a tisztelet váltja fel. Egy esetleges válás esetén (nem ajánlott, ilyen Hold állásnál!), a két fél barátsága továbbra is megmarad.


Összefoglalva:
Egy kapcsolatot a Vénusz és a Mars szikrái indítanak el - a kapcsolat további jellegét és tartósságát: a Hold határozza meg.


VIP tag vagy? Szólj hozzá Te is!
Erika szerint:
2011.03.07 15:04
Kedves Gabor!
Ha egy kapcsolatban tortenetesen a Holdak quadratban vannak, de tobb mas pozitiv fenyszog is vetodik ezekre a Holdakra a masik kepletbol, az mit jelent? Pl. az en Holdam egyuttall az O Uranusz (szul.uralkodo), Plutojaval, szextilben a Neptunjaval.
Az O Holdjara szextilt vet a Venuszom(VII ura) es trigont az Uranuszom, stb
Ez mit jelenthet? Mert vegul is a Holdak quadratban vannak.
Nagyon koszonom a valaszod, Erika
Szilvia szerint:
2011.03.07 16:01
Kedves Gábor!
Milyen orbisz megengedett a két fél Holdjának kapcsolódásakor?
Válaszod előre is köszönöm:
Szilvia
Buzsáki Gábor szerint:
2011.03.07 16:35
Erikának:
Természetesen a különböző fényszögek (főleg a Hold fényszögei) jelentősen befolyásolják a végeredményt. Így könnyen előfordulhat, hogy egy “rossz” Hold-Hold kapcsolódást, a őket érő jó fényszögek gyökeresen megváltoztatnak. (Például a Hold - Vénusz harmonikus fényszög kifejezetten egy ilyen eset!)

Szilviának:
Már a Holdak jegyhelyzetéből is levonhatsz következtetéseket. Pontosabb kiértékelésnél (ahol már a fényszögeket is figyelembe veszed) már számít az orbisz. (5 fokos orbisz az 5 egy aranyközépútnak tekinthető!)
Szinasztriában a legfontosabb fényszögek: a születési uralkodók, a Holdak, a Merkúrok, a Marsok és a Vénuszok fényszögei (ebben a sorrendben).

Lilla Imola szerint:
2011.03.07 18:27
Kedves Gábor!
Én azt tapasztaltam - saját esetemben - , hogy bár a Holdjaink alapvetően jó kapcsolatban voltak egymással a volt férjem viszonylatában, de az én Holdam kemény kvadrátot kapott az ő Mars-Uránusz együttállásától, így aztán pár év után szétment a kapcsolat.

MÁS: minden általam ismert címedre elküldtem az üzenetet, hogy ez az e-mail címem a jövő héttől megszűnik. Megírtam az új címet is, de a Te adatbázisodban csak Te tudod átírni. Én nem tudok új címmel regisztrálni. Légy szíves segíteni, mert szeretnék szinasztria modult is rendelni, de ezzel a címmel nem tudok.
Marika szerint:
2011.03.07 18:59
Már korábban meg akartam kérdezni: mi a teendő, ha a saját születési időmet pontosan tudom, de a másik fél-ről csak a születésnapját ismerem?
Eszter szerint:
2011.03.07 20:56
Kedves Gábor,
nálunk a két Hold között egy kvinkunx fényszöggel kapcsolódik, ez minek számít (az enyém Vízöntő, az övé Szűz)? Mars-Mars szembenállás van hozzá, Mars (övé)-Vénusz (enyém) szextil és az ő Holdja trigonban van az én Marsommal és Vénuszommal is, plusz Nap-Nap trigon és az ő Jupiterje az én Aszcendensemen áll. Mennyi idő után jön ki a Hold hatása?
köszönöm szépen,
Eszter
Gabi szerint:
2011.03.08 10:19
Mi a helyzet olyankor, ha nincs semmilyen kapcsolat a két Hold között? Köszi!
Buzsáki Gábor szerint:
2011.03.08 11:29
Marikának:
Ebben az esetben állítsd be a másik fél képletét 12 órára. Ha a Hold jegy elején vagy a jegy végén áll, próbáld meg feltérképezni, hogy a két jegy jellemzői közül, melyik illik jobban a szülöttre. Mivel 1 nap alatt a bolygók jelentős távolságot nem tesznek meg (kivéve a Hold!) ezért a Szinasztriában a születési idő pontossága nélkül is pontos meghatározásokat tehetsz!

Eszternek:
Esetetekben a két Hold viszonya semleges! Ilyen esetekben a Merkúr (közös gondolkodás), a Mars (közös célok) és a Vénusz (érzelmek) fényszögei lesznek a mérvadók. A Mars-Mars oppozíciós fényszögetek az egyik legjobb! Egy ilyen fényszöggel együtt hegyeket mozdíthatnátok el. Arról nem is beszélve, hogy egy kapcsolatot a Hold után, a közös célok tartanak össze a legjobban... Törekedjetek minél több közös cél elérésére.

Gabinak:
Ilyen esetekben a Merkúr, a Mars és a Vénusz fényszögei lesznek a mérvadók.

Melinda szerint:
2011.03.09 12:19
Kedves Gábor,
a párom és az én horoszkópom összevetésében a két Hold 30 fokra van egymástól, vagyis szemi-szextilt alkotnak. Ez mit jelent?
Valamint van Nap-Hold trigon, Nap-Mars együttállás, Nap-Mars szemi-szextil, Nap-Uránusz oppozíció, Hold-Merkúr szextil, Hold-Mars kvadrát, Hold-Szaturnusz együttállás, Merkúr-Szaturnusz kvadrát, Vénusz-Mars szemi-szextil, Vénusz-Jupiter szextil, és Mars-Plútó oppozíció.
(Huu, ez így leírva egy kicsit sok...:)) Nekem a Nap, a páromnak pedig a Szaturnusz a szül.uralkodója. Szerinted mennyire lehet tartós a párkapcsolatunk ezek alapján? Illetve a félfényszögek milyen és mekkora hatást gyakorolnak?
Mona szerint:
2011.03.22 20:39
Mi a helyzet olyankor ha a Holdjaink nincsenek semmilyen fényszögben egymással? Egyéb más bolygók igen, de ez pont nem? Viszont házasok vagyunk, elvileg (elmondás szerint) életre szóló párkapcsolati lehetőséggel.
Köszönettel: Mona
andrea szerint:
2011.04.04 22:23
Kedves Gábor!

A szinasztria modulban kitöltöttem a táblázatot.
Azt szeretném kérdezni, ha a hold és hold (ikrek-bak) de a többi mind 2 pontos és a hold szeres szorzása miatt 0 pont lesz a kapcsolat pontja, azb elég a jó kapcsolathoz? Az nem gond, hogyy mind a holdból jött össze?

Egy másik kapcsolatnál........ azt szeretném kérdezni, hogy az ikrek-halak miért negatív...........az ikreknek minden pozitív kivéve a halakkal. Miért?
Köszönöm a választ.
Hajnalka szerint:
2012.02.08 03:07
Kedves Gábor !

Szeretném megkérdezni,mit jelent ha két ember napja 145 fokban kapcsolódik egyáshoz a szinasztriában ? Ez bikvintil, vagy ez már Kvinkunx ?
És hogyan lehet jól értelmezni ezt a kapcsolódást ?
(természetesen a teljesség igénye nélkül,de nem akarom leírni a kettőnk teljes képletét a párommal,mert megtelik a fórum ) :)
Nem találtam sehol erre vonatkozó infókat,ezért kérdezném meg hátha :)
Köszönöm előre is a választ.
Hajnalka szerint:
2012.02.08 03:13
Azt még viszont hozzá akartam tenni a dologhoz,hogy ezt azért lenne fontos tudnom,mert nekem nap-hold együttállásom van,rajta az ő MC tengelyén a felszálló holdcsomópontjával,így kapcsolódom a napjához ....
És még egy sor érdekesség,de tényleg nem töltöm meg vele a fórumot,mert amugy simán teliírnám az oldalt :):):)
Köszönöm mégegyszer,és hát,hátha valakinek tanulságos lesz az infó :) :)

Hajnalka

Hozzászólás